Sağlık Şekersiz Şeker Hastalığı Nedir, Neden Olur? Şekersiz Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Şekersiz Şeker Hastalığı Nedir, Neden Olur? Şekersiz Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

21.04.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

Şeker hastalığı yani diyabet oldukça fazla rastlanılan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda şeker hastası olan kişilerin şekerli yiyeceklerden uzak durmaları gerektiği bilinmektedir. Ancak halk arasında şekersiz şeker hastalığı olarak bilinen ve çok dikkatli olunması gereken bir hastalıkta bulunmaktadır. Siz de şekersiz şeker hastalığı hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Şekersiz şeker hastalığı nedir, neden olur? Şekersiz şeker hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Şekersiz Şeker Hastalığı Nedir, Neden Olur Şekersiz Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Şekersiz şeker hastalığı, diyabet hastalığı kadar yaygın olarak bilinmese bile son zamanlarda adından bahsettiren bir hastalıktır. Üstelik şekersiz şeker hastalığının belirtileri de diyabet hastalığının belirtileri ile benzerlik göstermektedir. Ancak şeker hastalığına kıyasla daha nadir olarak görülmektedir. Şeker hastalığından ayıran bazı belirtileri de bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Şekersiz Şeker Hastalığı Nedir, Neden Olur?

 Şekersiz şeker hastalığı, erken yaşlarda görülen bir hastalık olsa bile oldukça az rastlanmaktadır. Hastalığın üç farklı türü bulunmaktadır. İlk olarak şekersiz şeker hastalığının en yaygın türü olan antidiüretik hormonda görülen bir eksikliğe bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. İkinci tip olarak bilinen türünde ise hastalık böbreklere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

 Hastalığın üçüncü tipi ise genel olarak hamilelik döneminin son üç ayında ortaya çıkabilmektedir. Vücutta bulunan bir hormon hamilelik döneminde geçici olarak şekersiz şeker hastalığına sebep olabilmektedir. Çocuğunuz da sık olarak idrar kaçırma problemi varsa en kısa zamanda bir doktora danışmanız gerekir.

Haberin Devamı

 Şekersiz Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Şekersiz şeker hastalarında çok sık olarak su içme ve idrara çıkma belirtileri görülür. Şekersiz şeker hastalığı tanısının koyulabilmesi için günlük idrar çıkışının üç litreden fazla olması gerekmektedir. Vücudun suya ihtiyacı oranında su içilmektedir. Ancak böbrekler suyu tutamadığı için sürekli olarak da su kaybı yaşanmaktadır. Hastanın ihtiyacı olan suyu vücudunda tutamaması sonucunda ise yorgunluk, halsizlik ve tansiyon düşüklüğü gibi belirtiler de görülmektedir.

 Hamilelik döneminde görülen şekersiz şeker hastalığı kendiliğinden geçmektedir. Ancak diğer sebeplerden meydana gelen hastalığın tedavisi için doktor kontrolünde ilaç tedavisine başlanması gerekmektedir. Erken yaşlarda da görülebilen bir hastalık olduğu için dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Yazarlar