Dikkat çeken zamanlar

Gezegenlerin Güneş ile ilişkisi pek çok şey açıklar.

Sevgili okurlar, Astroloji’de Babil’den gelen bilgiler gezegenlerin görünürlüklerine özellikle vurgu yapmıştır. Gezegenlerin Güneş ile ilişkilerinde belirli bir düzen vardır. Kimi zaman gezegenlerin ortadan kaybolduklarını ve belirli bir zaman sonunda yeniden ufukta görüldüklerini farkederiz. Kuşkusuz bu olaylar eskilerin dikkatini çekmiş ve bu tür fenomenlere özel bir önem ve anlam yüklemişlerdir. Bu yazıda sizlere hem bu ilginç konuyu hem de bu bilgileri nasıl kullanabileceğimizi anlatacağım.

Örnekle başlayacak olursak, iletişim gezegeni Merkür 2 Nisan’dan itibaren geri harekette görülüyor. Merkür aynı zamanda Güneş ile ilişkisinde onun ışıkları altına girerek görünmez oldu. Bu konum gezegenin kendini ifadesini zorlaştırdığı için bu dönemde görüşmelerimizde, iletişim alanında ve mantık yürütme konusunda daha fazla zorlabiliriz. Düşüncelerimiz henüz kuluçkada ve karanlıkta olabilir. Dolayısı ile içinde bulunduğumuz dönemde önemli kararları öne çıkarmak ve anlaşılır kılmak pek kolay olmayacaktır. 21 Nisan’dan itibaren düşüncelerimizi netleştirmek ve bir düzene koymak daha belirgin hale gelecek, özellikle Merkür’ün 25 Nisan’da düzgün harekete dönmesi ile birlikte, görüşlerimizi daha net ve aktif bir şekilde ortaya koyabiliriz. Dolayısı ile sizler de iş hayatında ve yoğun iletişim gerektiren, fikirlerinizin daha dikkat çekici şekilde gündem gelmesini arzuladığınız konularda, bu dönemde daha sabırlı olmalı, bu yöndeki adımlarınızı 21 Nisan sonrasında kullanmaya bakmalısınız. Önümüzdeki dönemde 1 Haziran civarında da işle ilgili kritik değerlendirmeler söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

İlişkilerde, aşkta ve beğenilerinizi ortaya koymak istediğiniz zamanlarda Venüs’ün Güneş ile ilişkisine dikkat etmek faydalı olacak. 8 Nisan’dan bu yana, ilişkilerde ve harcamalarımızla ilgili konularda daha sabırsız ve pek fazla düşünmeden hareket etmeye eğilimliyiz. Bu durum aşkta hızlı adımlara işaret ediyor. 4 Haziran civarında ise özellikle aşkta ve beğenilerimizde daha dikkat çekici, renkli ve hareketli günler var. 29 Temmuz civarında ise ilişkilerimizde ve beğenilerimizde daha düşünceli ve kontrollü olmaya başlayabiliriz.

Haberin Devamı

Fırsatları ve gelişmeyi anlatan Jüpiter 28 Nisan civarında Güneş ile ilişkisinde kritik bir aşamadan geçecek. Bu tarih civarında kazanç içeren, daha fazla deneyim aradığımız konularda kararlarımızı değiştirmeye başlayabiliriz. Bu kararlar daha ölçülü olmayı gerektirebilir. 8 Haziran civarında ise özellikle iş hayatında, daha fazla iletişim, görüşme ve eğitim olanakları aradığımız konularda fırsatlardan çok daha hızlı yararlanma eğilimindeyiz. Bu tarih civarında güçlü kişilerden destek bulmak ve adımlarımızı daha hızlı atmak imkanı olacak. Dolayısı ile iş hayatında atılacak adımlar 8 Haziran tarihinin bir hafta öncesinde ya da bir hafta sonrasındaki dönemde çok daha etkin şekilde değerlendirilebilir.

Kısaca özetleyecek olursak, gezegenler Güneş ile ilişkisinde, Güneş’in 15 derece gerisinde kaldıklarında, o gezegenin konusu ile ilgili kritik değerlendirmeler ve daha ölçülü ya da sınırlı davranma eğilimini gündeme gelirken, gezegenin Güneş’in 15 derece önünde olduğu zamanlarda daha aktif katılım ve açık bir şekilde kullanma imkanı gündeme geliyor. Bu bilgilerden yararlanarak, belirli konularda kendi hızınızı ve girişimlerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı