Sağlık Sağ Ve Sol Gözde Bulanık Görme İle Baş Ağrısı Neden Olur?

Sağ Ve Sol Gözde Bulanık Görme İle Baş Ağrısı Neden Olur?

05.07.2022 - 15:22 | Son Güncellenme:

Özellikle sabahları çok daha fazla belirginleşen baş ağrıları, bununla birlikte ara sıra bulanık görme ve geceleri ise ışıkların etrafında ışıklı halkaların görülmesi gibi şikayetler ile sık sık karşılaşılmaktadır. Sizin için sağ ve sol gözde bulanık görme ile birlikte baş ağrısının neden ortaya çıktığını derledik.

Sağ Ve Sol Gözde Bulanık Görme İle Baş Ağrısı Neden Olur

Sağ ve sol gözde bulanık görme ile beraber baş ağrısı durumu da bu şikayetlere eşlik edebilmektedir. Bu durumun pek çok sebebi olabileceği gibi en yaygın görülen sebebi ise göz tansiyonudur.

Haberin Devamı

Sağ ve Sol Gözde Bulanık Görme ile Birlikte Baş Ağrısı Neden Olur?

Halk dilinde göz tansiyonu ya da karasu adı ile da bilinen glokom rahatsızlığı, milyonlarca insanı etkileyebilen yaygın nitelikteki bir göz hastalığıdır. Göz tansiyonu her yaş grubundan kişileri etkileyen göz içi basıncının artış göstermesi ile meydana gelen ve 10 ile 20 arası şeklinde ifade edilen basınç oranının 20'nin üzerine çıktığı durumda görülmektedir. Bu duruma glokom ya da göz tansiyonu adı verilmektedir.

Eski zamanlarda bu hastalık bir kişiye vurduğunda tedavi ya da tanı olmamasından dolayı göze su indinde halk dilinde buna karasu ismi verilmiştir. Bahsedilen sağlık problemi tedavi edilmez ise kalıcı olarak görme kaybına neden olabilmektedir.

Haberin Devamı

Sağ ve Sol Gözde Bulanık Görme ile Birlikte Bağ Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Sağ ve sol gözde bulanık görme ile beraber baş ağrısının eşlik ettiği durumlarda uzman bir göz doktoruna görünmek gerekmektedir. Göz doktoru gereken tetkikler sonucunda hasta için en uygun olan tedaviyi önerecektir.

Yazarlar