Sağlık Kaş Kaldırma Operasyonu Nedir? Kaş Kaldırma Ameliyatı Ve Diğer Yöntemler İle İlgili Merak Ettikleriniz...

Kaş Kaldırma Operasyonu Nedir? Kaş Kaldırma Ameliyatı Ve Diğer Yöntemler İle İlgili Merak Ettikleriniz...

04.03.2021 - 14:29 | Son Güncellenme:

Günümüzde her kadın güzel ve estetik bir görünüme sahip olmak ister. Bunun için de gerek kozmetik gerek ise estetik yardım almaktan kaçınmazlar. Özellikle kaş kaldırma operasyonları da çok sık uygulanıyor. Kaş kaldırma operasyonu nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik. 

Kaş Kaldırma Operasyonu Nedir Kaş Kaldırma Ameliyatı Ve Diğer Yöntemler İle İlgili Merak Ettikleriniz...

Kaş kaldırma operasyonlarının diğer bir adı da şakak germe ameliyatıdır. Bu operasyon sayesinde yıllar boyu yer çekimi nedeni ile aşağı doğru inen kaşlar kaldırılarak daha genç bir görünüm sağlanır. 

Haberin Devamı

Kaş Kaldırma Operasyonu Nedir?

Kaş kaldırma operasyonu kişilerin şakak kısmından saçlı derinin çıkartılması ile bu bölgenin gerilmesi şeklinde yapılır. Bu operasyon ile birlikte saçlı deri içerisine yapılan uzun dikiş hatları zaman içerisinde açılarak genişleyebilir. Zaman içinde oluşan bu genişlemeler ile saçsız alanlar oluşur. Saçlı derinin zaman içinde elastik yapısını kaybetmemesi için kaş kaldırma operasyonu mutlaka uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Kaş kaldırma operasyonunun kalıcılığı da uygulamanın profesyonelliğine bağlıdır. Özellikle kaş kaldırma operasyonu yapılmadan önce iyi bir araştırma yapılmalıdır. 

Kaş Kaldırma Ameliyatı ve Diğer Yöntemler İle İlgili Merak Ettikleriniz

Her kadın güzel bir görünüme sahip olmak ister. Bunun için de yılların yorgunluğunun giderilmesi için özellikle ilerleyen yaşlarda kaş kaldırma operasyonu yapılabilir. Kaş kaldırma ameliyatının çeşitli yöntemleri bulunur. Ameliyatın yanı sıra cerrahi işlem uygulanmadan da kaş kaldırma işlemi yapılabilir. Cerrahi yöntemlerden kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma yöntemleri uygulanabilir. Ayrıca ameliyatsız yöntemler olan botoks ve ulterapi ile kaş kaldırma operasyonları da yapılabilir. 

Haberin Devamı

Botoks İle Kaş Kaldırma Yöntemi

Günümüzde en çok kullanılan kaş kaldırma yöntemlerinden bir tanesi de botoks olarak bilinmektedir. Botoks yapıldığında kişinin yüzüne uygun bir kaş şekli tasarlanır. Kaşlar da yüzde olması gereken şekli çekilir. Böylece kaş yüz ile uyumlu bir hale gelir. Botoks uygulaması yapıldıktan sonra kişiler daha yumuşak, sağlıklı ve dinç bir görünüme sahip olabilirler.

Botoks ile kaş kaldırma operasyonlarında altın oran hesaplanması da çok önemlidir. Bu operasyon yapılırken kaşın doğal hareketi asla engellenmemelidir. Botoks işlemi genel olarak 2 ve ya 10 dakika arasında sürebilir. 

Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonrasında İyileşme Dönemi

Kaş kaldırma ve alın germe gibi işlemlerin ardından kaşların etrafına ve alın kısmına bant ile pansumanlar uygulanır. Bu süreçte alın kısmına soğuk kompres uygulanarak ödemlerin normalden daha hızlı inmesi sağlanır. Bu süreçte alın bölgesinde şişlikler oluşabilir. Şişliklerin dışında morluk oluştuğu takdirde mutlaka bir doktora danışılması gerekir. 

Yazarlar