Trabzonspor Trabzonspor'dan gelecek sezonun ilk transferi! Sözleşme detayları belli oldu

Trabzonspor'dan gelecek sezonun ilk transferi! Sözleşme detayları belli oldu

30.05.2023 - 08:44 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon için transfer çalışmalarına başlayan Trabzonspor, yaz döneminden beri gündemde olan tecrübeli orta sahanın transferini bitirmeye hazırlanıyor. İşte 29 yaşındaki ön liberonun sözleşme detayları...

Trabzonspordan gelecek sezonun ilk transferi Sözleşme detayları belli oldu

Süper Lig'de bu sezon istediği sonuçları elde edemeyen Trabzonspor, gelecek senenin çalışmalarına şimdiden başladı. Takımı güçlendirmek isteyen Bordo-Mavililer, yıldız futbolcu için devreye girdi.

Haberin Devamı

YUSUF YAZICI BEKLENTİLERİ KARŞILAŞAYAMADI

Kulüp tarihinin rekor transfer ücretiyle Fransa'nın Lille Kulübü'ne transfer olan Yusuf Yazıcı, bu sezon kiralık olarak döndüğü Trabzonspor'da beklentileri karşılayamadı. Dönemin başkanı Ahmet Ağaoğlu'na gitme isteğini ileterek Karadeniz ekibinden ayrılan Yusuf, bordo-mavili takıma 40 milyon TL'yi aşan tekrar dönüş maliyetine rağmen yaşadığı performans düşüklüğüyle kadroya giremiyor. Trabzonspor'da geçirdiği kiralık dönemde bekleneni veremeyen Yusuf Yazıcı'nın sezonun tamamlanmasıyla takımdan ayrılması bekleniyor.

Trabzonspordan gelecek sezonun ilk transferi Sözleşme detayları belli oldu

FIRTINA KARADENİZ DERBİSİNE HAZIR

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında oynayacağı Giresunspor maçının hazırlıklarını tamamladı. Bordo mavili ekip, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde teknik direktör Nenad Bjelica eşliğinde yaptığı idmanla Karadeniz derbisinin hazırlıklarını tamamladı. Futbolcular, müsabaka öncesinde taktik çalışması yaptı. Trabzonspor ile Giresunspor, saat 20.00’de Çotanak Spor Kompleksi’nde karşılaşacak.

Haberin Devamı

İLK TRANSFER KOMŞUDAN

Trabzonspor ilk transferini komşudan yapıyor... Geçtiğimiz ağustos ayında Bordo Mavililer’in istediği ancak Panathinaikos’un bırakmadığı Dimitrios Kourbelis’in kulübüyle sözleşmesi bitmek üzere. Yunan basınındaki haberlerde, Panathinaikos’un 650 bin euroluk yeni kontrat teklif ettiği ancak 29 yaşındaki orta saha oyunusunun Trabzonspor’un önerisine çok daha sıcak baktığı ve ‘evet’ cevabını verdiği yazıldı.

900 BİN EURODAN 3 YILLIK SÖZLEŞME

Bordo-Mavililer, bonservisi elinde olan Kourbelis’e 3 yıllık kontrat ve senelik 900 bin euro garanti ücret sunarken, sözleşmede bazı bonuslar da yer alacak. Yunanistan Milli Takımı’ndan arkadaşları Bakasetas ve Siopis’in, Kourbelis transferinde kilit rol oynadığı vurgulanıyor.

Trabzonspordan gelecek sezonun ilk transferi Sözleşme detayları belli oldu

YÖNETİM GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Bordo-Mavili yönetim ise Kourbelis’le görüşme halinde olduklarını ve her şeyin pozitif gittiğini doğrularken, henüz kesin anlaşmaya varılmadığını söylüyor.

36 MAÇTA OYNADI

Orta sahanın merkezinde görev yapan Kourbelis, defansif özellikleriyle ön plana çıkıyor ve stoperde de oynayabiliyor. 1.81 boyundaki Yunan futbolcu, kaptanlık pazubandını taktığı Panathinaikos’ta bu sezon 36 maçta forma giydi.

Haberin Devamı

BONSERVİS ÖDENMEYECEK

Yunanistan Milli Takımı'nda da forma giyen ve Panathinaikos'un kaptanlığını yapan Kourbelis, bu sezon Yeşil Beyazlı formayla 36 resmi maça çıktı. Deneyimli oyuncu takımına 1 gol ve 2 asistlik katkı sağladı. Kourbelis'in kulübüyle sözleşmesi 30 Haziranda sona erecek. Transferin gerçekleşmesi durumunda Trabzonspor, Panathinaikos'a herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek.

Yazarlar