İngiltere Premier Lig İngiltere'de Luton Town mucizesi

İngiltere'de Luton Town mucizesi

30.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de herkesin konuştuğu konu Luton Town oldu. 9 yıl içerisinde 5. ligden Premier Lig’e kadar yükselen turuncu-mavililer adeta mucizenin de ötesinde başarı hikayesi yazdı.

İngilterede Luton Town mucizesi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Championship’te 2022-23 sezonu sonunda Premier Lig’e çıkan 3. takım olan Luton Town unutulmaz bir peri masalına imza attı. 10 yıl önce 5. lig seviyesinde mücadele ederken 2014 yılında önce League Two’ya yükselen 2018’de de League One’a adını yazdıran turuncu-mavililer, 2019’da ise Championship’e yükseldi.

3 yıl yer aldıkları Championship’i 46 maçta 80 puanla tamamlayan Luton Town, menajer Rob Edwards idaresinde Premier Lig’e adını yazdırdı. Sadece 10 bin 356 kapasiteye sahip ufak statları Kenilworth’ta maçlarını oynayan Luton Town, Wembley’de Championship Play-Off finalinde Coventry City’yi penaltılarla 6-5 yenip, eleyerek tarih yazdı.

Bu tarihi zaferde bir isim öne çıktı. 2014’ten beri takımda olan orta saha oyuncusu Pelly Ruddock, bu tarihi yürüyüşte hep takımdaydı. Tarihinde 2. kez Premier Lig seviyesinde olacak Luton Town’un bu başarısına tanıklık eden Ruddock, “Artık futbolu bırakabilirim sanırım. Bu büyük başarıdan sonra her şeyi kazanmış gibi hissediyorum” dedi.

Haberin Devamı