Galatasaray Mehmet Topal'dan Okan Buruk iddiası! 'Teklifler gelecektir'

Mehmet Topal'dan Okan Buruk iddiası! 'Teklifler gelecektir'

27.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Süper Lig'in 34'üncü haftasında Adana Demirspor'u deplasmanda 3-0'lık skorla mağlup etti. Eski futbolcu Mehmet Topal'ın Okan Buruk ile ilgili iddiası dikkat çekti.

Mehmet Topaldan Okan Buruk iddiası Teklifler gelecektir

Süper Lig'in 34'üncü haftasında Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanından 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Sarı-kırmızılıların zafer gecesini spor yorumcuları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın eski futbolcularından Mehmet Topal'ın Okan Buruk'la ilgili iddiası ses getirdi. Sarı-kırmızılılardaki Fernando Muslera ve Mauro Icardi faktörüne dikkat çeken Mehmet Topal, "Galatasaray'da şöyle bir rahatlık var. 'Atanımız da iyi tutanımız da' diyorlar. Şampiyon olmak isityorsanız bunların iyi olması lazım" dedi.

Şampiyonluk yarışında savunma vurgusunun ön plana çıktığını dile getiren Mehmet Topal, "İyi hücum maç kazandırır ama iyi savunma sizi şampiyon yapar. Fenerbahçe de sezon başında bunu yaptı. Ama Galatasaray daha az yiyen takım olarak görünüyor" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın özgüveninin perde arkasını aktaran Mehmet Topal, "Kazandığınız zaman liderlik özgüvenini sezon sonuna kadar götürdüğünüz zaman şampiyon olursunuz. Puan tablosu her şeyi anlatıyor" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Süper Kupa maçına dikkat çeken Mehmet Topal, "Süper Kupa'ya Fenerbahçe'nin çıkmaması oyuncuları ciddi anlamda etkilemiştir. Futbolcular her zaman oynamak ister" dedi.

Okan Buruk'ın da Avrupa'dan teklifler alabileceğini belirten Mehmet Topal, "Okan Buruk'un futbolcular gibi uluslararası seviyede performansını yükselttiğini düşünüyorum. Teklifler de gelecektir ama Galatasaray'ı bırakır mı onu bilmiyorum" diye konuştu.

Galatasaray'ın kadro kalitesine dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Galatasaray'da skoru değiştirecek çok fazla oyuncu var. Özellikle Zİyech adeta çilingir oldu. Muslera'yı ayrı bir yere koyuyorum" yorumunda bulundu.

Adana Demirspor'un oyun planını yorumlayan Mehmet Özdilek, "Adana Demirspor, Balotelli ve Mendoza üzerinden bir oyun anlayışı kurdu. Girdiğiniz pozisyonları gole çevirmek çok önemlidir" dedi.

Galatasaray'ın skor üstünlüğünü aldığı maçlardaki rahatlığına vurguda bulunan Mehmet Özdilek, "Her zaman söyleriz. Galatasaray öne geçtiği maçı çok rahat kazanır. Dolayısıyla da kazandı. Fenerbahçe'yi averajda da geçti Galatasaray. Bakıyorsunuz 59 averaj gerçekten çok ciddi bir sayı" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın rakiplerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Maç öncesi bir acaba falan diyorsun. Puan kaybeder mi diyorsun ama 50. dakikadan sonra maçı kendi lehine çevirdi. Teknik adam ve oyuncuların işini çok basite indiriyoruz. Galatasaray 15 maç kazanmış. Bunun takım üzerindeki etkisini düşünün. Rakibe ciddi bir baskı üretir. Fenerbahçe için de ciddi bir baskı olacak. Bizim oynadığımız dönemde 49 maç namağlup gittik. 1.5 seneden fazla. Maça çıkarken oyuncunun üzerinde bir algı oluyor. Galatasaray takımında da bu görünüyor. Hiç telaş yapmadılar saha içinde" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın kolay kolay maç kaybetmeyeceğini vurgulayan Mehmet Özdilek, "Sezonun tamamına baktığınızda Ziyech oyunda olmamasına rağmen kilidi açan isim oldu. 1-0 öne geçerse Galatasaray kolay kolay maç kaybetmez" dedi.

Fernando Muslera'nın performansına parantez açan Mehmet Özdilek, "Galatasaray 21 gol yemiş bu sezon. Galatasaray'a gelen bütün kalecileri taca attı. Muslera'da devamlılık var. Bir sene var, bir sene yok değil. Sürekli lider ve iyi durumda. "Galatasaray'da bir aile ortamı var. Kazanmanın da alışkanlığı var. Kolay kolay bu takımı yıkamazsın" yorumunda bulundu.