Futbol Ballon d'Or sahibini buldu! Lionel Messi kazandı, Dominik Livakovic sürprizi

Ballon d'Or sahibini buldu! Lionel Messi kazandı, Dominik Livakovic sürprizi

30.10.2023 - 19:48 | Son Güncellenme:

Futbol dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen Ballon d'Or töreni heyecanı yaşandı. Yılın en iyi forveti Erling Haaland, en iyi genç oyuncusu ise Jude Bellingham oldu. Dominik Livakovic'in de aday olduğu yılın en iyi kalecisi ödülünü Emiliano Martinez aldı.

Ballon dOr sahibini buldu Lionel Messi kazandı, Dominik Livakovic sürprizi

Arjantin Milli Takımı'yla birlikte Dünya Kupası'nda şampiyonluk yaşayan Lionel Messi, Ballon d'Or 2023'ün sahibi oldu. Yıldız futbolcu, kariyerinde 8'inci kez Ballon d'Or kazandı.

Haberin Devamı

Lionel Messi, Ballon d'Or ödülünü Inter Miami'nin sahibi David Beckham'dan aldı. Arjantinli yıldız ödülü kazandıktan sonra bir açıklamada bulundu. Lionel Messi teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu ödülü kazanmamda takım arkadaşlarımın çok büyük katkısı var. Arjantin ile çok büyük başarılar kazandık. Dünya Kupası'nı kazanmamız bunun önemli noktalarındandı. Uzun yıllar futbol oynadım ve kariyerim boyunca çok özel anlar yaşadım. Dünya Kupası'nı kazanmak çok önemliydi. Arjantin'i şampiyonluğa taşıdığımız için çok gururluyum. Eşime, aileme ve beni destekleyen tüm taraftarlarla teşekkür ederim. Dünya Kupası benim rüyamdı. Çok uzun yıllar bekledim. Maradona, en iyisi. Doğum günün kutlu olsun Diego!"

Haberin Devamı

Ballon dOr sahibini buldu Lionel Messi kazandı, Dominik Livakovic sürprizi

EN İYİ KADIN FUTBOLCU BONMATI

Barcelona forması giyen Aitana Bonmati, kadınlarda yılın en iyi futbolcusu unvanının sahibi oldu. Aitana Bonmati'nin kazandığı ödülde diğer isimler ise şu şekilde sıralanadı:

2 - Sam Kerr
3 - Salma Paralluelo
4 - Fridolina Rolfö
5 - Mary Earps
6 - Olga Carmona
7 - Alexandra Popp
8 - Patricia Guijarro
9 - Linda Caicedo
10 - Rachel Daly

Kadınlar Ballon d'Or ödülünün sahibi üst üste üçüncü kez Barcelona'dan bir futbolcu oldu. Aitana Bonmati'den önce Alexia Putellas üst üste iki kez ödülün sahibi olmuştu.

Ballon dOr sahibini buldu Lionel Messi kazandı, Dominik Livakovic sürprizi

YILIN GENÇ OYUNCUSU BELLINGHAM

Ballon d'Or ödül töreninde yılın genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy'nin sahibi Jude Bellingham oldu. Kopa Trophy ödülünü kazanan Jude Bellingham açıklamasında, "Burada olmak ve bu kupayı kazanmak benim için bir onur. Real Madrid ve İngiltere için kupalar kazanmak istiyorum. Daha fazlası da gelecek" dedi.

Ballon dOr sahibini buldu Lionel Messi kazandı, Dominik Livakovic sürprizi

Jude Bellingham'ın sahibi olduğu Kopa Trophy'de diğer genç oyuncular şu şekilde sıralandı:

2 - Jamal Musiala (Bayern Münih)
3 - Pedri (Barcelona)
4 - Eduardo Camavinga (Real Madrid)
5 - Gavi (Barcelona)
6 - Xavi Simons (RB Leipzig)
7 - Alejandro Balde (Barcelona)
8 - Antonio Silva (Benfica)
9 - Rasmus Hojlund (Manchester United)
9 - Elye Wahi (Lens)

İNSANİ YARIM ÖDÜLÜ VINICIUS'UN

İnsani Yardım Ödülü olarak bilinen Socrates Ödülü'nün sahibi Vinicius Junior oldu. Ballon d'Or ödül töreninde 2023 yılının en iyi kadın futbol takımı Barcelona seçildi. Yılın en iyi erkek futbol takımı ödülünü ise Manchester City aldı.

Haberin Devamı

Ballon dOr sahibini buldu Lionel Messi kazandı, Dominik Livakovic sürprizi

YILIN KALECİSİ MARTINEZ

Yılın kalecisine verilen Yachine Trophy'nin sahibi Emiliano Martinez oldu. Emiliano Martinez'in sahibi olduğu Yachine Trophy'de Fenerbahçe'nin kalecisi Dominik Livakovic 7'nci sırada yer aldı.

İşte o sıralama...

1 - Emiliano Martinez
2 - Ederson
3 - Yassine Bounou
4 - Thibaut Courtois
5 - Marc Andre Ter Stegen
6 - Andre Onana
7 - DOMINIK LIVAKOVIC
8 - Aaron Ramsdale
9 - Mike Maignan
10 - Brice Samba

YILIN EN İYİ FORVETİ HAALAND

Yılın en iyi forvetine verilen Gerd Müller Trophy'nin sahibi Erling Haaland oldu! Erling Haaland açıklamasında, "Üzerimde emeği olan tüm takımlara teşekkür ederim. Bu ödülü almamda birçok insanın yardımı oldu, teşekkürler herkese" ifadelerini kullandı.

Ballon dOr sahibini buldu Lionel Messi kazandı, Dominik Livakovic sürprizi

SIRALAMA AÇIKLANDI

Ballon d'or sıralamasında 30'uncu sırada Ruben Dias yer aldı. 28'inci sırayı Martin Odegaard ile Randal Kolo Muani'nin paylaştığı belirtildi. 27'nci sırada Nicolo Barella, 26'ncı sırada ise Jamal Musiala gösterildi.

Haberin Devamı

Ballon d'Or sıralamasında 25'inciliğe Josko Gvardiol seçildi. Arsenal'ın yıldızı Bukayo Saka ise 24'üncü sırada yer aldı. Inter'den Manchester United'e giden Andre Onana, Ballon d'Or 2023'te 23'üncü sıranın sahibi oldu. Fenerbahçe'nin eski yıldızlarından Kim Min Jae ise 22'nci sırada kendisine yer buldu. Atletico Madrid'in tecrübeli futbolcusu Antoine Griezmann, 21'inci sırada tercih edildi.

Ballon d'Or ödül töreninde 20'nci sırada Inter'in Arjantinli yıldızı Lautaro Martinez yer aldı. İngiltere Milli Takımı'nın golcüsü Harry Kane ise 19'uncu sırada tercih edildi. Borussia Dortmund'dan ayrıldıktan sonra Real Madrid'e imza atan Jude Bellingham dev organizasyonda 18'inci sıraya seçildi.

Napoli'nin Gürcü yıldızı Khvicha Kvaratskhelia, Ballon d'Or sıralamasında 17'nci sırada kendisine yer buldu. Real Madrid'den ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad'a imza atan Karim Benzema ise 16'ncı sıraya seçildi.

Haberin Devamı

Aston Villa'nın tecrübeli kalecisi Emiliano Martinez, Ballon d'Or sıralamasında 15'inci oldu. Türk asıllı Alman orta saha İlkay Gündoğan ise 14'üncü sırada yer aldı. Yassine Bounou, Ballon d'Or sıralamasında 13'üncü seçildi. Ballon d'Or ödül töreninde 12'nci sıraya Robert Lewandowski seçildi. Dev organizasyonda 11'inci sıranın sahibi Mohamed Salah oldu.

Real Madrid'in yıldızı Luka Modric, Ballon d'Or sıralamasında 10'uncu seçildi. Manchester City'den Bernardo Silva ise 9'uncu sırada kendisine yer buldu. Ballon d'Or ödül töreninde 8'inci sırada Napoli'nin yıldızı Victor Osimhen yer aldı.

Manchester City'den Julian Alvarez, en iyi 7'nci futbolcu oldu. Real Madrid'den Vinicius Junior, Ballon d'Or sıralamasında 6'ncı sıraya seçildi. Manchester City'den Rodri ise 5'inci sıraya layık görüldü.

Ballon d'Or ödülünde 4'üncü sırayı Kevin de Bruyne aldı. Kylian Mbappe ise 3'üncü sırada kendine yer buldu. Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland ise 2'nci sırada yer aldı.