Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe, Sivas deplasmanında çok önemli iki puan bıraktı, şampiyonluk yarışında büyük yara aldı: 2-2.
Avrupa defterini kapattıktan sonra elinde sadece Süper Lig kalan Fenerbahçe adına Galatasaray’ın kazanmasıyla Sivas maçının önemi ikiye katlandı. Bu sezon sahasında Galatasaray ile Trabzonspor’dan bir puan kapan, Beşiktaş’ı da yenen Sivas, her takım için zorlu bir rakipti.
İsmail Kartal Olympiakos maçındaki ilk 11’inin yanında 4-2-3-1 dizilimini de bozmadı. Sivas ise 5’li defans ile sahaya çıkarak rakibine golü kolay bulamayacağının mesajını verdi. İki takım da pozisyon üretmekte ilk dakikalarda zorlanırken, 12’de Manaj’ın attığı gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. 42’de Uğur orta şut karışımı bir vuruş yaparken, Livakovic son anda topu kornere çeldi.
Konuk ekipte kilidi bireysel beceri açacaktı bu çok net belliydi. Bu alanda sahneye çıkan isim Fred oldu. Uzatmalarda belkide sezonun en iyi golüne aday olan bir golle noktaladı Brezilyalı: 0-1.
58’de Sivas’ın golü geldi. Defansın yerleşememesini iyi değerlendiren Koita skoru eşitledi: 1-1. Hamlelerin ardından Fenerbahçe sürekli golü aradı. Sarı-lacivertliler 80’de adeta İrfan Can’ın golüyle şampiyonluk yarışına tekrar tutundu: 1-2. Uzatmalarda VAR’a giden hakem Cihan Aydın Manaj’ın yerde kaldığı pozisyonda penaltıyı verdi. 90+4’te atışı kullanan Manaj maçın sonucunu 2-2 olarak belirledi.