Evcil Hayvan Su Aygırı Ne Yer, Nasıl Beslenir? Su Aygırlarının En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Su Aygırı Ne Yer, Nasıl Beslenir? Su Aygırlarının En Sevdiği Besinler Nelerdir?

11.10.2021 - 01:48 | Son Güncellenme:

Hayvanlar, çok geniş bir konudur. Çünkü dünya üzerinde yaşayan binlerce hayvan türü bulunmaktadır. Bu hayvanların bazıları oldukça iri olurken bazıları gözle görülemeyecek kadar ufaktır. Su aygırı, iri hayvanlar sınıfına girmektedir. İri hayvanlar arasında yer alan bu su aygırı ne yer? Nasıl beslenir? Su aygırlarının en sevdiği besinler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Su Aygırı Ne Yer, Nasıl Beslenir Su Aygırlarının En Sevdiği Besinler Nelerdir

 Bilimsel adı, Hippopotamus olan su aygırı aynı zamanda memeli hayvanlar grubundadır. Oldukça büyük olan bu hayvan türü, ortalama 1,5 ton ağırlığında olurlar. Yaşam süreleri ise diğer hayvan türlerine göre daha uzundur. Yine ortalama 40 50 yıl arası yaşarlar. Kendilerine özel beslenme biçimleri vardır. 

Haberin Devamı

 Su Aygırı Ne Yer? Nasıl Beslenir?

 Su aygırları, ot obur hayvanlar olup yani otçullardır. Onların beslenmesi için büyük yeşillik alanlar gerekir. Çünkü günde yaklaşık 50 kilo ot yiyerek beslenirler. Bu hayvan türü her türlü ot türünü tüketebilmektedir. Beslenmelerini gruplar halinde yeşillik alanlara giderek gerçekleştirirler.

 Su Aygırlarının En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Toplamda 44 dişi bulunan su aygırları genelde beslenmek için geceleri tercih ederler. Her türlü yeşillik ile beslenebilen su aygırları en çok yavaş akan nehir kenarlarında yetişen yeşil otları severler. Burada bulunan ve çimleri andıran otlar en sevdikleri besinlerdir. Bu otlara ulaşabilmek için günlük 5 ila 10 km arası yol kat edebilirler. Sulara yakın yetişen otları daha çok severler.

 

Yazarlar