Şebnem Kandıralı Yıldırım

Şebnem Kandıralı Yıldırım

info@diyettenfazlasi.com

Tüm Yazıları

-Bol su için. 

-İstediğiniz kadar sebze yiyin. 

-Genellikle şeker ve diğer koruyucularla dolu olduklarından işlenmiş gıdaları sınırlayın.  

-Sağlıklı gıdaları evinizde tutun. Taze sebzeler, yağsız protein ve sağlıklı yağlar bulundurmak, ertesi gün daha iyi seçimler yapmanıza yardımcı olabilir.  

-Uyku, vücudunuzu ve zihninizi sağlıklı tutmak için önemlidir. Çok az uyku: Gün boyunca atıştırma olasılığınızı artırır. Hormon seviyenizi etkiler, bu da zamanla kilo almanıza ve kilo vermede zorluk yaşamanıza neden olabilir. Metabolizmanızı yavaşlatır. 

Haberin Devamı

Birkaç sağlıksız yemekten, unlu mamullerden ve normalden daha fazla alkolden sonra birçoğumuz suçluluk duyar. Farklı bireyler yiyecek suçluluklarına farklı tepki verirler. Bazıları sağlıklı yaşam tarzlarından vazgeçer, bazılarıysa süper kısıtlayıcı diyetler uygular. Her iki yaklaşımda doğrul değil! Vazgeçmek ve istediğiniz her şeyi yemek açıkça daha sağlıklı olmanıza yardımcı olmaz ve aşırı kısıtlayıcı diyetler uzun vadede zararlı olabilir.  

YILBAŞI ERTESİ ÖRNEK DETOKS PLANI (MAX. 2 GÜN)  

KALKINCA: 1 kupa su içine ½ limon suyu

SABAH: Smoothie

ÖĞLE: 2 bardak sebze çorbası + ¼ bardak avokadolu nohut ezmesi + ½-1 bardak arası çiğ sebze

ARA: 3 adet haşlanmış yumurta beyazı +1 avuç kadar tuzsuz çiğ karışık kuruyemiş

AKŞAM: 120 gram yağsız pişmiş bir protein (et/tavuk/balık/hindi) + 1 büyük kase salata (2 bardak marul + 2 bardak taze çiğ sebze (rende havuç ve kereviz) + 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi, tuz ve istediğiniz baharatlar + 1 çay kaşığı soğuk sıkım sızma zeytinyağı) + 1-2 bardak buharda pişmiş yeşil sebze (ıspanak veya kale, brokoli (sarımsak ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ile sotelenmiş)

YATMADAN ÖNCE: 1 fincan papatya çayı (zencefil ve limon ilaveli)

DİKKAT: Hamileler, emzirenler, 18 yaş altı çocuklar ve 70 yaş üzeri kişiler için uygun değildir. Şeker hastasıysanız veya başka tıbbi sorunlarınız varsa herhangi bir detoks planına başlamadan önce doktorunuza danışın.

TARİFLER

SMOOTHİE: (1 elma veya armut (tercihen yeşil renk) + 1 bardak ıspanak + 1 kereviz sapı + ½ salatalık + ½ bardak şekersiz badem sütü + 1 yemek kaşığı keten tohumu + 1 limon suyu + ½ bardak su)(tüm malzemeleri iyice blenderize edin) 

Haberin Devamı

SEBZE ÇORBASI (1 çay kaşığı zeytinyağı + 1 büyük diş kıyılmış sarımsak + ½ bardak doğranmış soğan + ½ bardak dilimlenmiş havuç + 1 bardak dilimlenmiş kereviz + 2 bardak su + 1 bardak tavuk veya sebze suyu + ¼ çay kaşığı tuz + ¼ çay kaşığı karabiber + ¼ çay kaşığı sarımsak tozu + 1 bardak taze ıspanak doğranmış + ¼ bardak taze maydanoz 

YAPILIŞI: Orta ateşte zeytinyağı ile birlikte soğan, sarımsak, kereviz ve havucu hafif soteleyin. Su ve tavuk ya da sebze suyunu ilave edip kaynamaya getirin. Altını kısıp baharatları ekleyin ve 25-30 dk pişirin. Taze ıspanak ve maydanozu ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dk pişirin. Arzuya göre blenderize edilebilir.

AVOKADOLU NOHUT EZMESİ (1  bardak haşlanmış nohut + ½ ufak avokado + 1,5 yemek kaşığı limon suyu + ¼ bardak taze fesleğen + ¼ bardak taze maydanoz + 1 diş sarımsak + ½ çay kaşığı tuz + ¼ çay kaşığı karabiber + 1,5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (isteğe bağlı bir tutam kimyon ve bir tutam pul biber de ilave edilebilir) (tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar mutfak robotundan çekin.)