Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

Kişisel Gelişim Ve Enerji Eğitmeni Sevgi Keleş

sevgikeles@sevgikeles.com

Tüm Yazıları

Doğa yavaş yavaş yeniden uyanıyor. Gökyüzünün rengi, kuşların sesleri, ağaçların, çiçeklerin tomurcuklanması, hepsi birden yeniden en güzel şekilde başlamayı hatırlatıyor. Sonbaharda dökülen yapraklar yeniden can bulmaya başlıyor. Ders çıkarmak isteyene, yoluna ışık bulmak isteyene ne çok fırsatlar veriyor doğa. Hayatımızda her ne olduysa şimdiye kadar oldu. Bir şekilde her durumda elimizden gelenin en iyisini yapmış olsak da ya da fırsatları kaçırmış olsak da hayat devam ediyor. Bizlere yeni olasılıklar oluşturmak için sürüp gidiyor. Olduğumuz yerde kalarak ilerleyemeyiz. Yaşama uyum sağlamak devamlılık için önemlidir.

Haberin Devamı

Dönem dönem yaşadıklarımız hiç bitmeyecek acılarmış, hiç geçmeyecek duygularmış gibi gelse de geriye dönüp baktığımızda acı çoğunlukla ilk günkü gibi değildir ve ne kadar derin olursa olsun yara kabuk bağlar. Zaman belki unutturmaz fakat olanla yaşamayı öğretir insana.

Şimdi yeniden doğuşa şahitlik ediyor gözlerimiz. Etrafımızı saran renklere, yaşanan her şeye bir kez daha umutla bakıp hikâyemizi en güzel yerinden yeniden başlatabilmeyi sunuyor. Yaşanan değişmese de bakış açımız ve olana karşı yaklaşımımız farklılaştığında kendimizi akışın dışında kalmış gibi değil, içinde hissederiz. Böylece anda kalmak daha manalı gelir.

Etrafı bir kez daha yenilenme şansı gibi düşünerek gözlemlediğimizde evrenin bizimle kurduğu bir dil olduğunu görürüz. Umut bazen bir kuşun sesinde, bazen mavinin en derininde bazen de gülümseyen bir çift gözde olur. Görmek isteyene yaşam bir şölen olur. Görmek istemediğimizdeyse odaklandığımız sorunlar güzellikleri yok saymamıza vesile olur. Odaklandığımız her şey çoğalır hayatımızda. Yaşam belki de her an, her şeyi çözmek değildir. Bazen konular hakkında değiştirebileceğimiz ve çözebileceğimiz her şeyi yaptıktan sonra sonucu kabul etmemiz gerekebilir. Bazen de değiştiremediğimiz, değiştiremeyeceğimiz şeyler, bizim gerekliliklerimiz olur. Her ne olursa bizim ve bütünün hayrına olur.

Doğaya tekrar can veren kaynak, bizim de gideceğimiz yolu aydınlatacaktır, fark etmek istersek eğer…