Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Hata iyidir, yaşanmışlığın delilidir. Mükemmelleşmek için tecrübeye muhtacız. Hata yapmaktan korkup kendini hayattan alıkoyma. Sen kimseyi yargılamıyorsan, yargılanmazsın. Sen kendini affettiğinde Tanrı da seni affeder…  

Tanrı'ya layık olma kompleksini aşmak mümkün… 

Dolunayı içselleştirebilmek adına Başak burcuna dair birkaç şey söylemeliyim. Başak burcu, Tanrı'ya layık olma arzumuzla ilişiklidir. Yaşamı her yönüyle (iş, aile, aşk, para, eğitim, beslenme, sağlık, ilişkiler vb.) kusursuz kılmak isteriz. Aslında kusursuz olmasını istediğimiz, kendimiziz. Bireysel niteliklerimizi-niceliklerimizi en üst seviyeye taşıdığımızda Tanrı'nın dileğini yerine getirmiş olduğumuza inanırız. Temel risk bildiğimiz kadarından öteye geçememek, gelişime kapalı olmaktır. Bilip, kabul ettiğimizi değişmez yasalar gibi hayatın rutini kılmak ibadet etmeye benzer. Rahatlatır, arındırır, görevini yapmış olmanın huzurunu yaşatır. Bir kural ve nizama tabi yaşamanın şüphesiz yararları vardır. Ancak neyi neden yaptığımızı, bazı koşulların değiştiğini kendimize hatırlatmamız gerekir. En fecisi kendi doğrularımızı çevremize dayatmak olabilir. Bildiğimizin doğruluğundan o kadar emin olabiliriz ki onları da kendi doğrularımızla eğitmek isteriz. Başta onların işini yapar, yol gösterir sonrasında da tekrar etmelerini bekleriz. Bize uymadıklarında bir hizmetkar gibi onların yerine yapmaya devam edebiliriz.  

Haberin Devamı

Her birimizin doğum haritasında Başak burcundan etki alan bir alan bulunuyor. Bir başka ifadeyle kusursuzluk arayışımızı ve Tanrı'ya layık olma çabamızı icra ettiğimiz konular farklı. İş, eğitim, para, sağlık, aile vb. bir konuda Başaklaşabiliriz. Dolunay Başak burcunda olduğuna göre yukarıda belirtiğim konular hayatının bir alanında seni de etkileyecek. O alanda tam ve bütün olmak, kusursuzlaşıp, Tanrı'ya ulaşmak isteyeceksin. Başak semboliğinin çalıştığı gök olaylarda kusursuzluk ihtiyacın artar. Yakıp-yıkma, yanma-kavrulma hoş görü, sabır ve sevgiyle yapabildiğinin en iyisini yap, yeterli.  

Başak dolunayı, sabır ve hoşgörüyü elden bırakmamamız gereken bir döneme işaret etmektedir. Başak tabiatıyla detaylara takılır, eleştiriyi abartırız. Üstümüzdeki baskının artması veya arttığını düşünmemiz krizlere ve gerilime neden olabilir. Çözüme muhtaç alanda yol alamıyorsan acısını başkasından çıkarmak isteyebilirsin. Kurban rolüne bürünmen an meselesi.  

Haberin Devamı

Örneğin iş hayatında yaşadığın baskıyı ailene yansıtırsın. İşte sorun varsa aile ile ilgili konuyu sükûnetle çözmeye çalış. İş hayatındaki problemlerle alakalı inanılmaz kapılar açılabilir.  

Kişisel maddi problemlerinle başa çıkamadığında ortak kazanç ve harcamalar gözüne batmaya başlar. Müşterek gelir-giderler konusunda yargılayıcı olmadığında gelirini arttıracak farklı yollar keşfedebilirsin.  

Ailede, ebeveynlerle sorun yaşıyorsan iş arkadaşlarınla uzlaşman zorlaşabilir. İş arkadaşlarına adil olduğunda aileden ciddi destekler görebilirsin.  

Aşk hayatında veya çocuklarınla ilgili halledilmesi gereken konular dağ gibi biriktiyse arkadaşlarına tahammül edemez hale gelirsin. Arkadaşlarını oldukları gibi kabul et. Çocuklarınla bugüne kadar kuramadığın derinlikte bir bağ kurman mümkün olabilir vb. 

Haberin Devamı

Sorunu ille senin çıkarman gerekmez karşı tarafta seni tetiklemek için elinden geleni yapabilir. Hikâyenin özü sabır ve sağduyuyla hareket edenin kazanacağıdır.  

Bu dolunay denge arayışını zorunlu kılar. Hem kişisel hem toplumsal sorumlulukları yerine getirmek aciliyet içerir.  

İç dünyanda kıyametler kopsa da bazı sorumluluklarını aksatmamalısın. Ancak kendine söz geçiremediğin zamanlar, durumlar hep olur. Dolunayda, içimden gelmiyor, halim yok, canım istemiyor, zaman yetmiyor diye ertelediğin ne varsa onunla sınanacaksın. Ders mi çalışmalısın, diyete mi başlamalısın, zam mı istemelisin, veda mı etmelisin? Artık erteleyemezsin. İçinde bulunduğun her neyse kabullen ve sana göre en doğru olanı yap. Aciliyet baki ancak dürtüsel davranırsan daha fazla sorun yaratacaksın.  

Sorumluluklarınla test edildiğin bu dönemde planlı ve düzenli davranmanda yarar var. Yeteneklerini geliştirmek için yapabileceklerini (eğitim, pratik, destek vb.) araştır ve uygula. İş hayatın, ilişkilerin, ailen, okul hayatın aklına gelen hemen her alanda harekete geçmeye zorlanabilirsin. Hak ve adaleti merkeze aldığın bir strateji geliştir. Yapmadığın yapamadığın şeyler başkalarına zarar veriyor mu, irdele? Zarar verme, verenlerin bedel ödeyeceği bu dönemi doğru değerlendir.   

Her birimiz çeşitli gruplarla (aile, iş, arkadaş çevresi vb.) etkileşim içindeyiz. Bağlı olduğumuz gruplar bizi, bizde o grupları besleriz. Bir grubun parçası olmak belli sorumluluklar getirir. İlkelerini benimsemek, ideallerine ulaşmaları yönünde iş birliği yapmak, inançlarıyla uyumlu yaşamak vb. Dolunay bu gruplar içindeki rollerimizi yapılandırmamızla da ilgilidir. Sadece sende olan eşsiz yeteneğini, desteğini paylaş insanlarla. Vermekten, yapmaktan hoşnut olduğun ne varsa onu verdiğinde bir anlamı olacak. Gruplara uyum sağlamak adına kendini zorlama. Taviz verdiğini, herkesten çok çalıştığını zannedip, kriz yaratma. Bir gruba dahil olmak sadece sorumluluk demek değildir. Bizi değerli hissettirir. O grubun ruhunu taşımak ölçü korunduğunda kişiliğimizi geliştirmemize vesiledir. Doktor olmak, aile babası olmak, evlat olmak, hayvansever olmak haz veren etiketlerdir. Kendinle gurur duyacağın sayısız beceriye, niteliğe sahipsin, yeter ki hakkını ver.  

Madem Tanrı'ya ulaşmak istiyorsun okumaya devam et. 

Yaratım ve yıkımın hipnotik döngüsü… 

Yaşam enerjisinin sonsuz döngüsü varoluşun temelidir. Bu sonsuz döngü, bedenin ve doğanın döngüleriyle eş zamanlı hareket eder. Yaratım-yıkım, ölüm-doğum, olmak-olmamak…. 

Atlıkarıncadaki bir çocuğu düşünün. Sesler, renkler, ritmik hareketler oyunun içine giren çocuğu büyüler. Kendi gibi eğlenen çocuklarla bu heyecanı paylaşmak deneyimine (yalan dünya) değer katar. Yaşadığı heyecan ve mutluluk tarifsizdir. Yetişkinler (farkında olanlar) atlıkarıncada aynı hazzı almaz. Çünkü kişi bu hipnotik döngü dışında olup bitenin farkındadır. Döngüden özgürleşmek için ille inzivaya çekilmen, dağlarda yalnız yaşaman gerekmez. Bu döngüden çıkan kişinin, eylemlerine anlam katması, yaşamını özgün bir deneyime dönüştürmesi yeterlidir. Mükemmele ulaşmak için bazen rutinin dışına çıkmak, her şeye uzaktan bakmak gerekir.  

Yaşam enerjisi bir öğrencidir. Ölmeyi, ölümü (başka bir aşamada) yaşama dönüştürmeyi öğrenmeye çalışan bir öğrenci. Öğrenci, her ölümle karşılaştığında yaşama dönmenin-dönüşmenin bir yolunu bulma becerisine sahip olmaya çalışır. Sen yaşamsın, ölümsüzlük hayalini gerçek kılmak istiyorsan döngüleri başlatan ve bitiren bir simyacı olmalısın. Dönüşümün gücü, niteliği, verimi ve derinliği simyacının kabiliyetinde gizlidir. Sadece doğmak, büyümek, üremek için yaşasak ve ölsek yazık olurdu. Fikrinin ölümünden korkan kitap yazmayı, bedeninin ölümünden korkan dans etmeyi akıl etmelidir. Sanat, yaşamın ve ölümün icracısıdır.   

Bu dolunayı zorlandığın her şeyi kolaylıkla yapabildiğin şahane bir deneyime dönüştür. Başaracağına inancım tamdır. Burç yorumlarını aşağıya bırakıyorum. Takıntılarını ve nedenlerini, kusursuzluk arayışın yüzünden neleri kaçırdığını öğrenmek istersen doğum haritanı analiz ettir. Yeteneğim yok, ben asla yapamam dediğin pek çok konuda yanılıyor olabilirsin. En iyisini yapamamaktan korkup uzak durduğun ne çok şey var kim bilir?    

Yükselen Koç 

Başak burcundaki Dolunay, Yükselen Koç bireyler için altıncı evde gerçekleşiyor; bu da günlük rutinler, sağlık ve hizmet alanlarında önemli vurgular yapıyor. Kendi içindeki "kusursuz" olma arayışını, rutin bir çalışma hayatıyla dengeleyebilirsin. Serbest zamanlı bir işin olsa bile rutin çalışma ortamı yaratmalısın.  Bu dönemde, iş hayatında memnuniyetsizlikten kaçınarak, sabır ve hoşgörüyü öne almalısın. Kendine ve çevrene karşı yargılayıcı olma. Detaylara takılmadan büyük resmi görmeye çalış. Dolunay döneminde iç huzurunu korumak verimliliğini arttırabilir. Özellikle sağlığına dikkat et, düzenli egzersiz yap ve dengeli beslen. 

Yükselen Boğa 

Yükselen Boğa için, Dolunay beşinci evde gerçekleşir. Bu, aşk, yaratıcılık ve çocuklarla ilgili konulara odaklanman gerektiğini gösteriyor. Kendini ifade etme ve yaratıcılık arayışındaki "kusursuzluk" temasını, sevdiklerinle ve hobilerinle kaliteli zaman geçirerek dengeleyebilirsin. Bu süreçte, romantik ilişkilerde ve çocuklarla ilişkilerde sabır ve anlayış göstermek önemli. Yaratıcılığını kullanarak, içindeki sevgi dolu sesi dinle ve onu dış dünyaya yansıt. Arkadaşlık ve aşk ilişkilerinde gerçek duygularını ifade etmekten çekinme. Derneklere, gruplara, sosyal çevreye daha fazla vakit ayırmanın zamanı geldi.  

Yükselen İkizler  

Yükselen İkizler için, Dolunay dördüncü evde gerçekleşiyor; bu yerleşim evi aileyi, ve iç dünyayı temsil eder. İç huzurunu bulma ve aile içi ilişkilerde "kusursuz" olma baskısını hafifletme zamanı. Ev ve aile hayatında sabır ve hoşgörü gerektiren durumlarla karşılaşabilirsin. Kendini ve aileni olduğu gibi kabullenmeye çalış. Evde sakin bir ortam yaratmak ve aile bireyleriyle açık iletişim kurmak, bu süreçte sana yardımcı olabilir. Aile içindeki sorunları sakin bir şekilde ele al ve çözüm bulmaya çalış. Gereksiz detaylarla karşındakini de kendini de yorma. Öz imajını değiştirmek isteyebilirsin. Kariyer hayatında parlama zamanı.  

Yükselen Yengeç 

Yükselen Yengeç için, Dolunay üçüncü evde meydana geliyor, yani iletişim, kardeşler, yakın çevre ve kısa yolculuklarla ilgili konular ön plana çıkıyor. Bu dönemde, iletişimde sabır ve anlayış göstermek önemli. Kardeşler ve yakın çevre ile ilişkilerde "kusursuz" olma isteğini bırakıp, daha hoşgörülü ve kabullenici olmaya çalış. Sözlerin ve düşüncelerinle insanları iyileştirebileceğini unutma. Etrafındakilerle sağlıklı iletişim kurarak, iç huzuru ve dengeyi bulabilirsin. Yurtdışı bağlantılı iş-eğitim teklifleri gündeme gelebilir. Karamsar olmadığında istediğini elde edeceksin.  

Yükselen Aslan  

Yükselen Aslan için dolunay ikinci evde gerçekleşiyor, bu da maddi değerler, kişisel kaynaklar ve öz-değer ile ilgili meselelere işaret ediyor. Kendine ve yeteneklerine olan güvenini, "kusursuz" olma baskısından sıyrılarak geliştirebilirsin. Maddi kaynaklarını yönetirken sabır ve strateji gerektiğini hatırla. Finansal konularda detaylara takılmadan genel resme odaklan. Kişisel değerlerini gözden geçir ve özgüvenini artıracak adımlar at. Aile gelirleri, nafaka, miras, kredi vb. geçici bir çözümden fazlası olamaz. Senin yaşadığın maddi baskının kalıcı bir çözüme ihtiyacı var.  Sırtındaki yükleri geride bıraktığında oldukça rahat edeceksin. 

Yükselen Başak  

Dolunay kendi burcunda ve dolayısıyla birinci evde meydana geliyor. Bu, kişisel görünüm, benlik algısı ve başlangıçlarla ilgili konularda bir farkındalık yaratıyor. Dış görünümünü, kişiliğini, davranışlarını, hayatını "kusursuz" hale getirmek için çabalayabilirsin. Bu süreçte, kendine karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü ol. Hedeflerine ulaşmak için kendini ve çevreni çok zorlama. Yapabileceklerin konusunda gerçekçi ol. İç sesini dinle ve gerçek benliğini ifade etmekten çekinme. Eş veya ortak yumuşak karnın olabilir. Bu alanda bir kriz çıkarsa ne yapman gerektiğini biliyorsun. Yargılayıcı olma, insanlar seni sevsin diye kendini, isteklerini feda etmek zorunda olmadığını hatırla. İş birliği yaptığın kişileri kendi kurallarına uymaya zorlama.  

Yükselen Terazi  

Yükselen Terazi Dolunayı on ikinci evde yaşayacaksın; içsel düşünceler, yalnızlık, kendinle yüzleşme ve ruhsal büyüme alanlarını vurguluyor. Bu dönemde, "kusursuz" olma arayışını bırakıp, kendi iç dünyana dönmen ve ruhsal anlamda kendini geliştirmen gerekebilir. Kendi iç sesini dinle, meditasyon, dua veya ruhsal pratiklerle huzurlu ve dingin olmayı başar. Geçmişteki olayları, kişileri geride bırak. Sağlığına, beslenmene dikkat et. Günlük hayatını düzene koymadan, yeni rutinler oluşturmadan sorunlarını çözemezsin. İç dünyan sakinlemeden günlük hayatın, günlük hayatın düzene girmeden iç dünyan durulmuyor.  

Yükselen Akrep  

Yükselen Akrep için, Dolunay on birinci evde meydana geliyor, bu da arkadaşlıklar, sosyal çevre ve gelecek hedefleriyle ilgili konulara dikkat çekiyor. Arkadaşlık ilişkilerinde ve sosyal çevrende "kusursuz" olma ihtiyacını bırakarak, gerçekten değer verdiğin insanlarla zaman geçirmeye odaklan. Gruplar dernekler içindeki rollerini ve sorumluluklarını gözden geçir. Gerçek dostluklarını ve sosyal ilişkilerini geliştirmek için sabır ve anlayış göster. Aşk hayatında veya çocuklarınla sorun varsa iletişim yolunu değiştir. Onlara arkadaş gibi yaklaş. 

Yükselen Yay  

Yükselen Yay için, Dolunay onuncu evde gerçekleşiyor; bu, kariyer, toplumsal statü ve hedeflerle ilgili konuları ön plana çıkarıyor. Kariyerinde "kusursuz" olma arzusunu, iş ve özel hayatında bir denge bulmaya çalışarak yönet. İş hayatında karşılaştığın zorluklara sabır ve hoşgörüyle yaklaş. Uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için stratejik adımlar at. Ailedeki sorunlara tek taraflı yaklaşmadığından emin ol. Evini, yaşam alanını değiştirmen söz konusu olabilir. Sorunlara basit ve dönemsel yaklaş. Geçmiş konuları gündeme getirme.  

Yükselen Oğlak  

Yükselen Oğlak için, Dolunay dokuzuncu evde yer alıyor; bu, yüksek öğrenim, yabancı kültürler, felsefe ve ruhsal arayışlarla ilgili konuları işaret ediyor. "Kusursuz" olma arzunu geniş perspektifler kazanarak ve yeni şeyler öğrenerek aşabilirsin. Fikirlerini ve inançlarını genişletmek için bu dönemi kullan. Yabancı kültürlerle ilgili çalışmalar veya ruhsal çalışmalar iç huzurunu bulmana yardımcı olabilir. Kardeşlerle, yakın arkadaşlarla yaşadığın krizleri gözünde büyütme. Seni yoran insanlardan uzaklaşamıyorsan onları oldukları gibi kabul etmeyi öğren.  

Yükselen Kova 

Yükselen Kova için, Dolunay sekizinci evde gerçekleşiyor; dönüşüm, ortak kaynaklar, miras ve içsel değişimlerle ilgili konulara dikkat çekiyor. Bu süreçte, maddi ve manevi olarak kendini dönüştürme fırsatı bulabilirsin. "Kusursuz" olma ihtiyacını bırakarak, derin duygusal bağlar ve psikolojik dönüşüm üzerine çalış. Ortak finansal işlerde sabır ve anlayış göstermek, ilişkilerinde derinlemesine bir bağ kurmana yardımcı olabilir. Finansal sorunlarını çözüme ulaştırman an meselesi olabilir. Büyük bir çıkış yapabilirsin.  

Yükselen Balık  

Yükselen Balık için, Dolunay yedinci evde gerçekleşiyor; evlilik, ortaklıklar ve açık düşmanlıklarla ilgili konulara ışık tutuyor. İlişkilerinde "kusursuz" olma baskısını hafifletmek için, partnerinle ve ortaklıklarınla sabır ve anlayışla bağ kur.  İlişkilerde karşılıklı saygı ve hoşgörü bu dönemde özellikle önemli. Açık ve dürüst iletişim, ilişkilerinde sağlam bir temel oluşturmana yardımcı olabilir. Kişisel alanını koru. İş veya sosyal hayatta ne istediğine karar ver. Yapabildiklerine değil yapmak istediklerine mesai harca. 

Gökyüzünü dinleyin.