Firmware

Firmware

Son dakika firmware haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan firmware gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan firmware haber sayfamızda...

Firmware

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 62 firmware haberi bulunmuştur.
Firmware Nedir, Ne İşe Yarar? Firmware Update Nasıl Yapılır?
Firmware Nedir, Ne İşe Yarar? Firmware Update Nasıl Yapılır? Teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok yenilikte baş göstermektedir. Bu yenilikler arasında yer alan yazılım alanları da firmware olarak adlandırılmaktadır. Firmware kelime anlamı bakımından oluşturulan dosyalara verilen farklı isimler olarak nitelendirilmektedir. Farklı yazılım dilleri bulunmaktadır. Kullanıcılar farklı güncellemeler yaparak yazılımı update hale getirmektedir. Yazılım güncelleme ve yeni dosya dilleri hazırlama adına firmware sistemi kullanılmaktadır. Firmware nedir, ne işe yarar ve update nasıl yapılır sizler için derledik.
25.08.2022 Sözlük
Bıos Nasıl Açılır? Bios'a Nasıl Girilir, Hangi Tuşlar Kullanılır?
Bıos Nasıl Açılır? Bios'a Nasıl Girilir, Hangi Tuşlar Kullanılır? BIOS’a çıkan pek çok yol vardır. Sistemin önyüklenme sırasında doğru bir zamanlama ile basit bir tuş tıklaması ile sizi BIOS’a götürebilir. Henüz yeni bir Windows bilgisayara sahipseniz ya da UEFI BIOS bilgisayarınız ile birlikte geldiyse BIOS’a girmek çok daha kolay bir hal alacaktır. Windows yeni ve eski sürümlerinde BIOS’a nasıl girilir tüm detaylarıyla derledik.
11.04.2021 Teknoloji
Kaspersky araştırmacıları casusluk kampanyasını ortaya çıkardı
Kaspersky araştırmacıları casusluk kampanyasını ortaya çıkardı Kaspersky araştırmacıları, aygıt yazılımı önyükleme kiti olarak bilinen ve çok nadir görülen bir kötü amaçlı yazılım türünü kullanan gelişmiş bir kalıcı tehdit (APT) casusluk kampanyasını ortaya çıkardı.
6.10.2020 Teknoloji
Epson SureColor T2100 tanıtıldı!
Epson SureColor T2100 tanıtıldı! Epson’un T serisi geniş format yazıcılar yelpazesinin en yeni üyesi SureColor T2100 tanıtıldı. Sınıfının en uygun fiyatlı ve en küçük yazıcısı olan SureColor T2100, 43 saniye gibi kısa bir sürede A1 boyutunda baskı yapabiliyor. Mimarlar, mühendisler ve tasarımcılar bilgisayar, tablet veya akıllı telefonları üzerinden kablosuz bağlantıyla çıktı alabiliyor.
13.05.2020 Teknoloji
Anakart Nedir, Ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir?
Anakart Nedir, Ne İşe Yarar? Özellikleri Nelerdir? Anakartlar bilgisayarın en önemli bileşenleri arasında yer almaktadır. Anakart ile birlikte bilgisayarın pek çok birimi bir arada toplanır. Anakart bilgisayarın olmazsa olmaz bir parçası olduğundan dolayı işlevi ve ne işe yaradığı da merak edilen ayrı bir konudur. Anakart nedir? Ve anakart ne işe yarar, anakartın özellikleri nelerdir? Detaylarıyla bu soruların cevabını vermeye çalıştık.
6.03.2020 Teknoloji
Bazı Android telefonlarda önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlar çıktı
Bazı Android telefonlarda önceden yüklenmiş kötü amaçlı yazılımlar çıktı Avast Threat Labs tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre ZTE, Archos ve myPhone tarafından üretilen yüzlerce akıllı telefonda önceden yüklenmiş "Cosiloon" adlı kötü amaçlı bir yazılım bulunuyor.
25.05.2018 Teknoloji
Şifresi kırılan ilk iPhone karşılığında Nissan 350Z aldı
Şifresi kırılan ilk iPhone karşılığında Nissan 350Z aldı Apple'ın iPhone'u on yıldan fazla bir süredir varlığını sürdürüyor ve iPhone'lar hakkında pek çok ilginç (ya da daha az bilinen) hikaye var. Ve bunlardan biri şifresi kırılan iPhone'la ilgili. 17 yaşındaki bir çocuk, kırılmış iPhone karşılığında 3 adet iPhone 8 ve Nissan 350Z aldı.
18.05.2018 Apple
Galaxy S9'un bir de Active modeli gelebilir
Galaxy S9'un bir de Active modeli gelebilir XDA Developers'ta ortaya çıkan kod adları listesine göre, Samsung Galaxy S9 Active yapım aşamasında. Android Oreo güncellemesinde yer alan XML dosyalarından çıkarılan kod adlarında göre Samsung,  Samsung Galaxy S9 Active üzerinde çalışıyor.
5.02.2018 Teknoloji
Nintendo Switch hacklendi
Nintendo Switch hacklendi Oyun konsolları içerisinde yer alan "Nintendo Switch" hacklendi. Böylece korsan oyunların Nintendo Switch'te oynanması mümkün olabilecek.
3.01.2018 Oyun
iPhone 8 sanal bir ana ekran tuşuna sahip olabilir
iPhone 8 sanal bir ana ekran tuşuna sahip olabilir Apple HomePod yazılım kodlarını inceleyen geliştiriciler her gün başka bir detaya ulaşıyor. Buna göre iPhone 8'in ana ekran tuşu yeniden boyutladırılabilir olacak.
11.08.2017 Apple
iPhone 8, siz ona bakarken bildirimleri otomatik olarak susturabilecek
iPhone 8, siz ona bakarken bildirimleri otomatik olarak susturabilecek Ortaya çıkan sızıntılar Apple’ın yeni telefonu iPhone 8 hakkında ipuçları veriyor. Bu sefer iPhone 8'de kullanıcıların ekrana bakarken bildirim seslerini otomatik olarak kısabileceği/kesebileceği söyleniyor.
10.08.2017 Apple
PS4 Pro yeni güncellemeyle Twitch'te 60 fps yayın yapabilecek
PS4 Pro yeni güncellemeyle Twitch'te 60 fps yayın yapabilecek Sony, PlayStation 4 (PS4) oyun konsolu için sunacağı 5.0 firmware güncellemesinin detayları ortaya çıktı. 5.0 güncellemesinin ardından oyuncular Twitch üzerinden direkt olarak 1080p/60 fps yayın yapabilecek.
10.08.2017 Oyun Dunyasi
iPhone 8'deki yüz tanıma sistemi sınırları zorlayacak
iPhone 8'deki yüz tanıma sistemi sınırları zorlayacak Apple HomePod firmware yazılımından iPhone 8 ile ilgli yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. HomePod yazılımı bu sefer iPhone 8'deki Face ID özelliğinin gelişmiş fonksiyonlarını ortaya çıkardı.
7.08.2017 Apple
iPhone 8 dünyanın en iyi mobil kamerasına sahip olabilir
iPhone 8 dünyanın en iyi mobil kamerasına sahip olabilir Apple HomePod firmware yazılımından iPhone 8 ile ilgli yeni bilgiler çıkmaya devam ediyor. Bu sefer iPhone 8'in ön ve arka kameralarının 4K'da 60 FPS kaydı destekleyeceği iddia ediliyor.
4.08.2017 Apple
iPhone 8'in tasarımı Apple Homepod sayesinde doğrulandı
iPhone 8'in tasarımı Apple Homepod sayesinde doğrulandı Apple, geçtiğimiz hafta HomePod yazılımının ilk sürümünü piyasaya sürmüş ve meraklı geliştiricilerin kodları açıp incelemesine izin vermişti. Geliştirici Steve Troughton-Smith ise yazılımı inceledi ve yeni iPhone'un yüz tanıma teknolojisini destekleyeceğini gösteren bir kod keşfetti.
31.07.2017 Apple
Tesla Daha Büyük Batarya Hazırlıyor
Tesla Daha Büyük Batarya Hazırlıyor P100D isimli gizli bir firmware güncellemesine göre elektrikli araç üreticisi Tesla modellerinin daha uzun mesafe gitmesi için büyük akü üzerinde çalışıyor.
15.08.2016 Teknoloji
HP’den kurumsal yazıcılara mobilite ve üretkenlik katan yeni çözümler
HP’den kurumsal yazıcılara mobilite ve üretkenlik katan yeni çözümler HP’nin yeni yazıcı çözümleri ile kurumsal ağlarda mobil cihazlar kullanılarak yazıcılardan çıktı alınması oldukça kolaylaşırken baskı performansı da artırılıyor
20.06.2016 Teknoloji
Tesla Model S Hacklendi
Tesla Model S Hacklendi Tesla’nın modellerinden bir tanesi olan Model S dev bir dokunmatik ekrana sahip fakat isterseniz bu ekranda yol almak yerine bir film izleyebilirsiniz.
25.04.2016 Teknoloji
İşte önümüzdeki 5 yılın siber tehdit tahminleri
İşte önümüzdeki 5 yılın siber tehdit tahminleri Intel® Security, 2016’da siber tehdit alanındaki önemli gelişmeleri tahmin ettiği McAfee Labs Tehdit Tahminleri Raporu’nu yayınladı.
18.11.2015 Teknoloji
PS Vita Sahibi Olmak İçin Güzel İşte Bir Neden: Fallout 4!
PS Vita Sahibi Olmak İçin Güzel İşte Bir Neden: Fallout 4! Kulağa ne kadar garip gelse de; PS Vita, Playstation 4’ün en önemli aksesuarı haline gelmiş durumda artık. Onunla birlikte Playstation 4’ünüzü uzaktan, yani televizyona muhtaç kalmadan hatta onunla aynı odada...
16.10.2015 Teknoloji
iOS 8'den iOS 7'ye nasıl geri dönülür?
iOS 8'den iOS 7'ye nasıl geri dönülür? iOS 8'e yükseltilen iPhone ve iPad kullanıcılarının birçoğu geri dönmenin yollarını arıyor. Apple'ın yeni işletim sisteminden memnun olmayanlar iOS 7'ye nasıl döneceğini merak ediyor. Hala geri dönme şansı var.
22.09.2014 Teknoloji
Canon Yazıcı Üzerinde Doom Oynamak Mümkün
Canon Yazıcı Üzerinde Doom Oynamak Mümkün Güvenlik araştırmacısı Michael Jordon, dört ay uğraşıp internet bağlantılı bir Canon Pixma yazıcı üzerinde Doom oynamayı başarmış.
16.09.2014 Oyun Dunyasi
Playstation 4'te Güncelleme Zamanı
Playstation 4'te Güncelleme Zamanı Japon teknoloji devi Sony’nin yeni nesil başarılı oyun konsolu PlayStation 4’ü, büyük bir güncelleme bekliyor! Bakalım yeni sürüm oyunculara neler getirecek?
2.05.2014 Teknoloji
Galaxy S3'ü diriltecek yama yolda
Galaxy S3'ü diriltecek yama yolda Samsung, kendi kendine tuğlaya dönüşen Galaxy S3'lerin sorunu hakkında ilk kez konuştu...
4.01.2013 Teknoloji
Hacker'lar UEFI güvenliğini delmeyi başardı
Hacker'lar UEFI güvenliğini delmeyi başardı Microsoft'un Windows 8'de büyük önem verdiği bu yenilik, hacker'ların kurbanı oldu bile...
24.09.2012 Teknoloji Haberleri

Benzer Haber Etiketleri

Firmware ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.