Geri Dön

Vücudu temizleyen detoks çorbası tarifi

Detoks yapmayı düşündüğümüzde, aklımıza genellikle bir bardak taze sıkılmış yeşil sebze veya meyve suyu gelir. Ancak detoks etkisi yaratan bu sebzelerle içecek hazırlamak yerine, lezzetli çorbalar da yapabilirsiniz. Sizin için yazın veya kışın ister soğuk isterseniz de sıcak içebileceğiniz detoks çorba tarifini paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay olan bu çorba metabolizmanızı hızlandırarak, kilo vermenize yardımcı olur. İşte vücudu tepeden tırnağa yenileyen detoks çorbası tarifi...

Vücudu temizleyen detoks çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 demet dilimlenmiş pırasa
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı rezene tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon
2 havuç
1-2 su bardağı sebze suyu
1 orta boy karnabahar

Üzeri için:

1-2 ince dilimlenmiş havuç
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Detoks Çorbası Nasıl Yapılır?

1. adım: Üzeri için fırını önceden 180 derecede ısıtın ve tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın.

2. adım: İnce dilimlenmiş havucu fırın tepsisine koyun, üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. 25-30 dakika altın rengi olana kadar kızartın. Pişince bir kenara koyun.

3. adım: Çorba için tencereyi orta ateşte ısıtın.

4. adım: Pırasayı zeytinyağında yumuşayana kadar yaklaşık 4-5 dakika soteleyin.

5. adım: Sarımsak ve rezene tohumlarını ekleyin, kokusu çıkana kadar hafifçe pişirin.

6. adım: Havuçları ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırın.

7. adım: Sebze suyu ekleyin ve kaynatın. Havuçlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

8. adım: Daha sonra doğranmış karnabahar çiçeklerini ekleyin ve 10-15 dakika daha pişirin.

9.adım: Çorbayı soğumaya bırakın, ardından pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirin. karıştırın. Gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.

Son adım: Çorbanın üzerini son olarak fırınladığınız çıtır havuçlarla süsleyip, kaselere bölün ve servis yapın.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber