Geri Dön

Evde katkısız pesto sosu nasıl yapılır?

Pesto sosu, fesleğenin ana malzeme olduğu leziz bir makarna sosudur. Pesto, Latince ezmek anlamına gelen pistare sözcüğünden türemiştir. Makarna dışında, sadece ezme olarak da tüketebileceğiniz bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Tariflerine farklı bir lezzet katmak isteyenlere özel pesto sos tarifini sizler için derledik. Peki, pesto sosu nasıl yapılır?

Evde katkısız pesto sosu nasıl yapılır?
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 su bardağı taze fesleğen yaprağı 
Çeyrek su bardağı kavrulmuş tuzsuz ayçiçeği çekirdeği
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
3/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
3/4 su bardağı zeytinyağı

Kolay Pesto Sosu Nasıl Yapılır?

1. adım: Fesleğen, ay çekirdeği, parmesan, keten tohumu, limon kabuğu rendesi ve suyu, sarımsak, tuz ve karabiberi mutfak robotuna koyun. 

2. adım: Yaklaşık 10 dakika boyunca, ince çekilmiş kıvama gelene kadar karıştırın.

3. adım: Karıştırma sırasında, yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yaklaşık 1 dakika çırpın.

4. adım: Pestoyu hava geçirmez bir kaba aktarın ve buzdolabında 5 güne kadar saklayın. 

5. adım: Kullanmadan önce 5 dakika oda sıcaklığında bekletin ve karıştırın.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber