Geri Dön

Duble çikolatalı ve bonibonlu kurabiye tarifi

Yapımı 20 dakikayı geçmeyen duble çikolata parçacıklı ve bonibonlu kurabiye yapmaya ne dersiniz? Çay, kahve ya da sütün yanına çok yakışan bu kurabiyeleri mutlaka deneyin. Üstelik canınız çikolatalı tarifler istediğinde hızlıca hazırlayabilirsiniz. İşte duble çikolatalı ve bonibonlu kurabiye tarifi...

Duble çikolatalı ve bonibonlu kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yumurta
3/4 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı oda sıcaklığında beklemiş tereyağı
1/4 su bardağı kakao
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya özü veya 1 paket vanilya tozu
1/4 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

Çikolata parçaları
Renkli bonibon

Duble Çikolatalı ve Bonibonlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

1. adım: Tereyağı, yumurta ve şekeri homojen bir kıvama gelene kadar çırpın.

2. adım: Vanilya özünü de ekleyerek çırpmaya devam edin.

2. adım: Daha sonra un, kakao ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin.

3. adım: Yeniden çırpın ve karıştırma işlemine elinizle yoğurarak devam edin.

4. adım: Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.

5. adım: Kurabiye toplarının her yerini çikolata parçaları ve renkli bonibonlarla kaplayın.

6. adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9-10 dakika pişirin.

Son adım: Ilıyınca servis tabağına alın.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber