Teknoloji İş dünyasında hibrit dalgası varlığını sürdürecek

İş dünyasında hibrit dalgası varlığını sürdürecek

04.06.2021 - 17:24 | Son Güncellenme:

Teknoloji hiç olmadığı kadar hızlı gelişiyor. Bu kapsamda farklı teknoloji şirketleri farklı çözümler sunuyor. Microsoft ise 46 yıllık tecrübesini iş hayatında kendini gösteriyor. Sunduğu çözümler sayesinde iş dünyasının dijital platformlara kaydırmayı sağlayan Microsoft, hibrit çalışma modelini de daha efektif hale getirmeye çabalıyor.

İş dünyasında hibrit dalgası varlığını sürdürecek

Koronavirüs süreci şirketlerin farklı planlara geçiş yapmasına neden oldu. Bu noktada ise kimi şirketlir bu sürece hızlaca adapte olurken, bazıları oldukça büyük sorun yaşamaya başladı. Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede özellikle hibrit çözümler sunan Microsoft, kullanışlı çözümler ile iş hayatına uyarlıyor.

Haberin Devamı

YENİ NORMALDE İŞ YERLERİ NASIL OLACAK?

Microsoft Orta Doğu ve Afrika olarak kısa süre önce Boston Consulting Group ve KRC Research ile yeni bir araştırma başlattı. Bu araştırmada hibrit çalışmanın inovasyon ve üretkenlik üzerindeki etkisini gösteriyor. Bu araştırmaya göre yüzlerce yıllık bir çalışma modelinin tamamen tepetaklak olduğunu bu sebeple ‘esnek çalışma’ sistemi daha çok dikkat çekiyor. Bu kapsamda bakıldığnıda ise  hem liderler hem de çalışanlar daha esnek bir gelecek istiyor.

Araştırmaya katılan liderlerin büyük bir çoğunluğu, esnek çalışmayı en iyi yetenekleri elde tutmanın ve aynı zamanda daha fazla verimlilik elde etmenin güçlü bir yolu olarak görüyor. Çalışanlar arasında gerçek bir denge arzusu da bulunuyor. Genel olarak, insanlar bütün bir haftayı ofiste geçirmek yerine daha az ofise gitmek istiyor.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmaya göre ortaya çıkan sonuçlar:

-On liderin en az dokuzu (yüzde 93) daha uzun vadede hibrit bir çalışma yöntemi bekliyor.

-Çalışanlar ise çalışma günleri olan 5 iş gününden aşağı yukarı ikisini ofiste geçirmek istiyor.

-Uzaktan çalışma yöntemleri daha yaygın hale geldikçe, çalışanlar birbirleriyle daha az bağlantılı ve iş birliği konusunda daha az katılımcı hissettiklerini belirtiyor.

-Çalışanların karşılaştıkları ilk üç zorluk ise şöyle: Ekip uyumunu sürdürmek, şirket kültüründen uzaklaşmak ve artan silolarla başa çıkmak.

-Liderlerin yüzde 97’si bu durumu en büyük dönüşüm önceliği olarak görüyor.

-Çalışanlar, mesai saatlerinin yüzde 50 kadarını iyi bir şekilde kullanamadıklarına inanıyor.

-Hemen hemen tüm liderlerin (yüzde 97), iş yerinde yeniliği ve esnekliği en önemli dönüşüm önceliği olarak görüyor.

-On liderden dokuzu (yüzde 94), uzun vadede daha hibrit bir çalışma yöntemi bekliyor ve şirketlerin büyük bir çoğunluğu (yüzde 90) artık esnek bir çalışma politikasına sahip.

-Çalışanlar da daha fazla esneklik istiyor: Ortalama olarak, insanlar her beş iş gününden yaklaşık ikisini ofis dışında geçirmek istiyor.

-Liderler, çalışmak için daha hibrit bir yaklaşım sürdürmenin mecburi bir iş değeri olduğunu düşünüyor. Örneğin liderler, uzaktan çalışmanın maliyet tasarrufu sağlamasını bekliyor.

Haberin Devamı

-Liderlerin çoğunluğu (yüzde 77), artan sürdürülebilirliği uzaktan çalışmayı benimsemek için temel bir neden olarak görüyor ve bunun trafiğin yoğun olduğu saatlerdeki tıkanıklığı ve gereksiz iş seyahatlerini azaltmada bir rol oynamak için fırsat olduğunu düşünüyor.

-Çalışanlar ofis dışında çalışmanın sayısız faydasını görüyor. Kendilerini profesyonel yaşamlarında daha özgün bir şekilde gösterebileceklerini hissediyor.

HİBRİT ÇALIŞMA MODELİ GELECEĞİN İŞ DÜNYASINI ETKİLEYECEK!

Dünyanın en büyük şirketleri hibrit çalışma modelinin geleceğin iş modeli olduğunu düşünüyor. Dev şirketler çalışanlarına kulak veriyor ve ‘her iş günü ofiste olmamak’ adına çalışma sistemini güncelliyor. İşte bu noktada hibrit çalışma sistemi ‘pek çok açıdan’ kalıcı hale geliyor. Yine de hibrit çalışma sistemine geçiş o kadar da kolay olmayacak zira bu süreci kolaylaştıran sistemleri bütüncül bir şekilde kullanıma almak gerekiyor. Bu noktada ise modern iş yerleri kavramını benimseyen ve işletmelerin çalışma hayatında kullandığı sistemleri sunan Microsoft karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

İş dünyasında hibrit dalgası varlığını sürdürecek

Pek çok çözüm sunan Microsoft, Microsoft Teams platformu ile çalışanların birbiriyle temas halinde kalmasını sağlıyor. Hibrit çalışma modelinin daha kapsamlı şekilde ele alındığı Microsoft Teams'i şu anda milyonlarca kişi kullanıyor. Bu platformda gerçek zamanlı gürültü kesme özelliği, klavye tuşları ya da arka plan gürültüsünü en aza indirgeyen sistemi benimsiyor. Kalabalık görüşmelerde kişilerin konuşmak için el kaldırmasını algılayabilen Teams, aynı zamanda platform üzerinden doktor muayenelerinin zamanlamasını yapmak, randevu ayarlamayı da sağlıyor.

HER YERE GÜVENLİ ERİŞİM İÇİN WİNDOWS SANAL MASAÜSTÜ

Etkin bir hibrit ve çoklu bulut yaklaşımına bağlı olarak, uzaktan çalışmaya olanak sağlayan Microsoft Azure, bulut yeniliklerinden yararlanmayı ve mevcut şirket içi yatırımlarını en üstü düzeye çıkartmaya olanak sağlıyor. Azure şirket içi, çoklu bulut ve uç ortamlarınızda her yerde yenilik yapmak için bütünsel, sorunsuz ve güvenli bir yaklaşım da sağlıyor.

Haberin Devamı

Microsoft Azure’da sunulan Windows Sanal Masaüstü uygulaması ise pek çok alandaki cihaza ulaşmayı sağlıyor. İş bilgisayarındaki masaüstünü ve uygulamaları sanallaştırabilen Azure, istenilen cihazdan da bunların kontrolünü sağlıyor. Hangi çalışanın hangi şartlar altında uygulamalara erişebileceğine karar verilmesini sağlayan platform, çalışanlara güvenli, güncel ve yüksek performanslı bir ortam da sunmuş oluyor.

Microsoft Viva iletişim malzemelerini, bilgiyi, eğitimi, kaynakları ve içgörüleri bir araya getiren bir çalışan deneyimi platformu olarak tanımlanıyor. Microsoft Teams üzerinden sunulan Viva, insanlara ve ekiplere her yerde en iyi çalışmalarını ortaya koyma gücü veren bir kültür yaratmayı vadediyor.

İş dünyasında hibrit dalgası varlığını sürdürecek

Microsoft Viva Konular kurumunuzdaki içeriği ve uzmanlığı otomatik olarak düzenler; bu sayede insanlar bilgileri kolayca bulabilir ve çalışmalarında bu bilgileri kullanabilir. Kısa sürede işlerin daha kolay işmesini sağlayan konular, yapay zekadan yararlanıyor. Oldukça güvenli bir işleyiş sunan sistem, aynı zamanda içeriği otomatik olarak düzenleyebiliyor.

Nisan ayında kullanıma sunulması beklenen Microsoft Viva Bağlantılar, herkese ilgili haberleri konuşmaları ve başarıya ulaşmak için gereken araçları keşfedebilecekleri kişiselleştirilmiş bir hedef sunacak. Bu sayede ise şirket kültürünün tekrar şekillenmesi sağlanmış olacak.

Microsoft Viva Öğrenme ise gereken zamanda öğrenmeyi kolay ve yararlı hale getirmeyi hedefliyor. Hem resmi hem de resmi olmayan eğitimle çalışanları güçlendiriyor ve bu şekilde öğrenmeyi kolay hale getiriyor.

İş dünyasında hibrit dalgası varlığını sürdürecek

Microsoft Viva Analizler tarafında ise üretkenlik ve dengeli yaşamı geliştirmek üzerine odaklanıldığını görüyoruz. İnsanların ve işletmelerin yönelik veri odaklı, gizliliği koruyan içgörüler ve önerilerle başarıya ulaşmasına yardımcı oluyor.

MİCROSOFT GÜVENLİK TARAFINA DA OLDUKÇA ÖNEM VERİYOR

Güvenlik ise en önemli konulardan biri. Dijital ortamda yapılan işlerin güvenliği için Microsoft, dijital dönüşüm tarafından desteklenen daha güvenli bir ortam oluşturmak adına verilerinizi güvenli bir şekilde ve hem gizlilik gereksinimlerine hem de yasal gereksinimlere uygun şekilde işlemeye odaklanıyor.

Microsoft Başkan ve Hukuk İşleri Direktörü Brad Smith ise şirketin güvenlik tarafında benimsediklerinin altını çiziyor:

“İnsanları koruyamıyorsak bize duydukları güveni hak etmiyoruz demektir.”

Microsoft bu noktada hem çalışanların hem de yöneticilerin güvenliğini ön plana alıyor ve hibrit çalışma sistemlerine geçişte sorun yaşanmamasına odaklanıyor.

Sponsorlu İçerik