Teknoloji Intel USB-C Teknolojisini Savunuyor

Intel USB-C Teknolojisini Savunuyor

19.08.2016 - 16:34 | Son Güncellenme:

Bu sene 3.5mm kulaklık girişi teknolojisini artık yavaş yavaş geride bırakmaya başladık ve Intel bunun yerine USB-C girişini yerleştirmeye çalışıyor.

Intel USB-C Teknolojisini Savunuyor

San Francisco’da düzenlenen Intel Developer Forum’da şirketin mühendislerinden Brad Saunders ve Rahman Ismail USB-C standartının avantajlarını anlattı. Dedikodular doğru çıkarsa Apple’ın yeni iPhone modellerinde 3.5mm kulaklık girişi olmayacak. Moto Z ise bu girişi çoktan kaldırdı. Ancak şimdilik USB-C çok az telefonda ve bilgisayarda bulunuyor.

Haberin Devamı
Avantajlı Yönleri

USB Type-C, 3.5mm’den çok daha ince ve kısa. Bu özelliği sayesinde telefon üreticilerine daha fazla boş alan bırakıyor. Milimetrelerin önemli olduğu bir konuda bu büyük bir avantaj. Dijital ses teknolojisine geçilmesiyle beraber donanım üreticileri pahalı kulaklıkların sahip olduğu özellikleri ucuz kulaklıklara yazılım ile getirebilir.

USB-C, 3.5mm’nin aksine çok fazla güce ihtiyaç duyuyor. Kullanıcılar en çok batarya ömrü konusunda şikayet edebilir. Ayrıca piyasada ve kullanıcılarda bulunan kulaklıkların %90‘ından fazlası 3.5mm jacka sahip.