Ekonomi Milyonları ilgilendiriyor: Emekliler için 6 yeni adım

Milyonları ilgilendiriyor: Emekliler için 6 yeni adım

18.05.2024 - 13:36 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekliler ile ilgili yeni çalışmaları duyurmuştu. Buna göre emekliler, kamu tesislerinden yüzde 15 indirim ile faydalanabilecek. KYK bünyesindeki yurtlar yaz aylarında emekliler için ücretsiz kullanıma açılacak. Peki bu uygulama ne zaman devreye alınacak? SGK Uzmanı Emin Yılmaz merak edilenleri cevapladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekliler ile ilgili yeni uygulamalarını açıkladı. "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında konuşan Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların 1 aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Emeklilerin hayat kalitesini artıracaklarını belirten Işıkhan, "Bankalardan odalara, sendikalardan meslek odalarına, özel sektörden kamu kuruluşuna kadar birçok paydaşımız destek verdiler" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı: Türkiye sosyal devlet ilkesiyle yönetiliyor. Sosyal anlamda vatandaşların hem ekonomik hemde sağlık tüm ihtiyacları karşılanmalı.

Bazı projeler yürülüyor. Yılbaşında açıklanmıştı. Bu yıl emekli yılı olacak. Bu söylemin tüm bakanlıklar nezlinde yerine getirildiğini görüyoruz.

Milyonları ilgilendiriyor: Emekliler için 6 yeni adım

SGK kurumunda emekli hizmet masaları oluşturulacak. İhtiyaçlar karşılanacak. Emekli gov. tr kurulacak. Tüm illerde bulunan misafiranelerde bunlar yüzde 15 indirimli hizmete açılacak.

Haberin Devamı

PTTCELL'de özel indirimler uygulanacak. Tüm tren seferlerinde indirimler olacak. Emekli kart ile bankalar arasında protokeller imzalanacak.

KYK yurtlarında yaz ayı boyunda ücretsiz kalacaklar. 552 adet yurdumuz var bu şekilde. Toplamda 500 bine yakın yatak kapasitesi var.

Spor Bakanlığı tesisleri emeklilere ücretsiz olacak. kamu misafiranesi konuk evi yüzde 15 indirimli olacak.

BU YENİLİKLER NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

Bununla ilgili yıl sonuna kadar aksiyon alınmış olur. Zaten kademeli olarak devreye alınıyor. Bilindiği ,gibi TCDD'de indirim açıklaması yapılmıştı. Kademeli olarak bunların hepsinden emekliler faydalanacağını söyleyebiliriz.

İŞTE EMEKLİLER İÇİN ATILACAK 6 ÖNEMLİ ADIM

81 ilde emekli hizmet masası kurulacak.

KYK yurtları yazın 1 ay ücretsiz olacak.

PTT kargo ve PTTCELL'de indirimli hizmet verilecek.

TCDD ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim yapılacak.

Emekli kart ile ödenen faturalarda indirim uygulanacak.

Kamuya ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirimli konaklama sağlanacak.