Teknoloji Intel’den USB-C Kulaklık Atağı

Intel’den USB-C Kulaklık Atağı

28.04.2016 - 15:04 | Son Güncellenme:

3.5mm kulaklık jakı kişisel teknoloji dünyasının en eski teknolojilerinden birisi ve USB-C girişi tarafından ciddi anlamda tehdit ediliyor.

Intel’den USB-C Kulaklık Atağı

3.5mm teknolojisi Mp3 çalarların yaygınlaşmasına, akıllı telefonların ve diğer mobil cihazların yükselişine şahit oldu. Ancak son zamanlarda USB-C yüzünden oluşan baskıya maruz kalıyor. İlk olarak Apple’ın Lightning girişini kullanan kulaklık üreteceği söylentileri yayıldı. Arkasından LeEco USB-C’li kulaklığı tanıttı ve son olarak Intel, LeEco’nun yanında olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Çinli firma 3.5mm port yerine USB-C kulaklığı kullanan 3 telefon duyurmuştu. Shenzhen’de düzenlenen geliştirici konferansında tanıtılan bu telefonlar oldukça ilgi çekmişti. Intel’de ses kaynaklarından 3.5mm girişi kaldırıp yerine USB-C getirmenin detaylı bir yolunu hazırladı.

Peki 3.5mm girişe karşı yükselen bu nefretin nedeni ne? Bir kere bu teknoloji analog ve dijital telefonlarda tek bir amaca hizmet ediyor. Artık bir telefonda yer alan herhangi bir şey birden çok işe yaramak zorunda. USB-C ile telefonu şarj edebiliyorsunuz ve ayrıca veri alışverişi gerçekleştirebiliyorsunuz. USB-C ile gerçekleştirilecek bir dijital bağlantı ile beraber kulaklık üreticileri elini taşın altına sokup dijitalden analoga çevirici ve analog için yükseltici eklemeyi düşünmeli. Çünkü dijital bağlantı seçenekleri hala daha analog kadar kaliteli bir aktarım yeteneğine sahip değil.

Haberin Devamı

Kulaklıkların dijital girişe sahip olması ile beraber ekstra güç ve programlanabilir devreye girecek. Bu özellikler ile beraber kulaklık üzerinden vücut ateşi gibi çeşitli sağlık bilgileri elde edilebilecek ve akıllı telefonların sağlık uygulamalarında kullanılabilecek.