Galatasaray SON DAKİKA: Galatasaray'dan Süper Kupa için TFF'ye sürpriz talep!

SON DAKİKA: Galatasaray'dan Süper Kupa için TFF'ye sürpriz talep!

04.04.2024 - 09:31 | Son Güncellenme:

7 Nisan'da Fenerbahçe ile oynanması planlanan Süper Kupa maçı için hazırlıklarını sürdüren Galatasaray; yabancı hakem fikrine sıcak bakarken, VAR hakeminin de yabancı olması isteğinde bulundu.

SON DAKİKA: Galatasaraydan Süper Kupa için TFFye sürpriz talep

7 Nisan'da Fenerbahçe ile oynanması planlanan Süper Kupa maçı için hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, TFF'ye sürpriz bir talepte bulundu. Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'ın da talebi sonrası gözler TFF'nin vereceği karara çevrildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN KARARI NETLEŞTİ

Fenerbahçe'nin Süper Kupa kararı kesinlik kazandı. Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Adana Demirspor karşılaşmasının öncesinde yaptığı açıklamada Süper Kupa hakkında açıklamalarda bulundu.

Erol Bilecik şu ifadeleri kullandı:

"Bütün hazırlığımızı 19 yaş altı takımımızla Urfa'ya gitme şeklinde yaptık. Taraftarlarımız maçın skorunu düşünüyor. Son derece iyi bir akılla Urfa'ya gidiyoruz. Sizleri kötü hissettirecek, sıkıntıya sokacak bir noktada olmayacaksınız. Taraftarlarımızın da maça gitme organizasyonu yapmasına gerek duymuyoruz. Urfa kentine de bir söz verelim, uygun bir tarihte Fenerbahçe A takımını Urfa'ya götürerek, takımımızı Urfa'daki kardeşlerimize izlettireceğiz.

Haberin Devamı

Taraftarlarımız müsterih olsun. 19 yaş altı takımımızdaki bütün evlatlarımız bunu çok büyük bir fırsat olarak görecek. Tekrar söylüyorum, taraftarlarımız herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen gidebilir. Biz 'Taraftar gitmesin.' diyerek, A takımımızın Urfa'ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz. Tabii ki Urfa'nın coğrafi alanları, mutfak kültürü taraftarlarımız için cazip. Orada bir futbol maçını yeteri kadar izleme ihtimalleri olmayacağını düşünerek bunları söyledik."

SON DAKİKA: Galatasaraydan Süper Kupa için TFFye sürpriz talep

GALATASARAY TAM KADRO ŞANLIURFA'YA GİDECEK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor maçı sonrası Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde hangi kadroyla sahaya çıkmasının kendilerini ilgilendirmediğini ve en güçlü kadroyla sahaya çıkacaklarını vurguladı.

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa finalinin hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. Galatasaray tam kadro Şanlıurfa'ya gidecek.

SON DAKİKA: Galatasaraydan Süper Kupa için TFFye sürpriz talep

GALATASARAY'DAN SÜRPRİZ TALEP!

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa finali için iki kulüp de yabancı hakeme sıcak bakıyor. Ancak Galatasaray cephesinin bir isteği daha var. O da VAR hakemlerinin de yabancı olması ve yanlış yönlendirmenin önüne geçilmesi.

FENERBAHÇE U19 İLE ÇIKACAK

Karşılaşmanın uygun bir tarihe alınması ve yabancı bir hakem tarafından yönetilmesi talebinde bulunan Fenerbahçe, TFF'ye resmi başvuruda bulunmuş ancak TFF, "7 Nisan tarihinin iki kulüp tarafından ortak belirlendiği" gerekçesiyle Fenerbahçe'nin talebini reddetmişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü, bu iki isteğinin yerine getirilmemesi durumunda karşılaşmaya U19 takımı ile çıkacağını resmen açıklamıştı.

SON DAKİKA: Galatasaraydan Süper Kupa için TFFye sürpriz talep

GALATASARAY NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk konu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "Yabancı hakem olursa saygı duyacağız. Kim yönetirse yönetsin. Federasyon kimi görevlendirirse görevlendirsin saygı duyacağız. Avusturya ile yapılan milli maçtaki kararları da gördük. O da Avrupalı bir hakem ama verilen kararların ne kadar doğru olup olmadığını gördük. Her yerde herkes hata yapabilir. Bizim için kimin yönettiğinin önemi yok. Çıkıp futbolumuzu oynayacağız. Hakemli de hakemsiz de olsa oynayacağız. Tribünden biri yönetse de oynayacağız. Bunların çok üstünde durmamak gerek. Bence Türk hakemler devam edecekse onlara öz güven vermemiz gerekiyor. Başta federasyonun onlara destek olması gerek. Zaten 3-4 senedir Türk futbolundaki kaos devam ediyor. Çok önemli ve değerli hakemler vardı. Görevi bıraktılar. Yerine yenilerin gelmesi zaman alacaktır. Ancak üzerlerindeki baskılar da onların hata yapmasına yol açıyor. Bence önemli olan Türkiye Futbol Federasyonunun hakemlere destek vermesi." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Galatasaraydan Süper Kupa için TFFye sürpriz talep