Fenerbahçe Mehmet Özdilek'ten İsmail Kartal vurgusu! 'Baskı azalmış oldu'

Mehmet Özdilek'ten İsmail Kartal vurgusu! 'Baskı azalmış oldu'

03.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 28'inci haftasında Fenerbahçe ile Hatayspor karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele sarı-lacivertlilerin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe'nin galibiyetini spor yorumcuları değerlendirdi.

Mehmet Özdilekten İsmail Kartal vurgusu Baskı azalmış oldu

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında Hatayspor deplasmanından 2-0 galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin zaferle ayrıldığı müsabakanın ardından spor yorumcuları dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Hatayspor için tehlike çanlarının çaldığını belirten Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe'nin o alışık olduğumuz temposu yok. Oyun tabii önemli ama ligin sonuna yaklaşırken sonuç daha önemli. Bugün izlediğim Hatayspor, ligin en zayıf takımlarından biri. Son haftalar yaklaşırken tehlike çanları onlar için çalıyor gibi" dedi.

Dusan Tadic'in performansına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe başından sonuna kadar oyunu kontrol etti. Tadic-Ferdi ikilisi çok etkiliydi. Tadic'in 2 tane pası skoru belirleyen olay oldu" ifadelerini kullandı.

Galibiyetin ardından İsmail Kartal'ın üstündeki baskının azaldığını vurgulayan Mehmet Özdilek, "Tek 6 numara ile oynaması, Mert Hakan'ın oynaması, Szymanski'nin kıpırdanması önemliydi. Kazanmak çok önemliydi, güle oynaya bir galibiyet aldı Fenerbahçe ve İsmail Kartal'ın üzerindeki baskı da azalmış oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cengiz Ünder'in perfomansına ayrı parantez açan Mehmet Özdilek, "2 ay çok uzun bir süreç. Oyun olarak belki yakalayamadı kendini Cengiz ama yakaladığı 9 gol sayısı gerçekten çok yüksek" dedi.

Fenerbahçe'nin performansını yorumlamaya devam eden Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe öyle bir süreçten geçiyor ki kimsenin kimseye tahammülü yok. Galatasaray'ın müthiş bir takibi var, yoksa Fenerbahçe açık ara fark atacaktı. 2.85 puan ortalaması var deplasmanda. Olağanüstü bir rakam bu" ifadelerini kullandı.

Cengiz Ünder'in performansını yorumlayan Tugay Kerimoğlu, "Cengiz Ünder yine golün dışında çok etkili olamadı. Deplasmanda nasıl oynaması gerekirse öyle oynadı Fenerbahçe. Rakip de fazla zorlayamadı. Dzeko çok istekliydi ve bence maçın adamıydı" dedi.

Fenerbahçe'nin savunma hattı için çok rahat bir maçın geride kaldığını belirten Tugay Kerimoğlu, "İsmail Kartal'ın iki 6 numaradan vazgeçmesi doğru. Szymanski'nin koşularıyla kendi özgürlüğünü kabul ettirdiğini gördük. Stoperler ve kaleci Livakovic de en rahat maçını oynamıştır herhalde" yorumunda bulundu.

Cengiz Ünder'le ilgili eleştirilere değinen Tugay Kerimoğlu, "Cengiz'e verilen rakamın karşılığını daha önce verdiği için bu rakamlar veriliyor. Cengiz'i eleştirmemiz onun iyiliği için. Onu milli takım için de düşünüyoruz biz. Sadece gol atmasını değil, oyun olarak da iyi olmasını bekliyoruz. İnsanların beklentisi tabii ki yüksek olacak. Bana da çok teklif gelmişti Türkiye'de, ben gelmedim. Zaten yaşamışsın bu sorunları, tekrar niye geliyorsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sebastian Szymanski'nin performansına parantez açan Tugay Kerimoğlu, "Szymanski'nin iyi olmasının sebebi bence Fred ve İrfan ile ilgili. Fred varken hücumda çok özgürdü. Bugün itibarıyla biraz daha Mert Hakan öne doğru destek verdiğinde Szymanski'yi de daha özgür gördük. İsmail ve Fred dönünce Szymanski eski haline dönecektir" dedi.

Cengiz Ünder'in performansına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Cengiz'in son maçlardaki performansı haklı olarak eleştirildi ancak 9 gol bir kanat oyuncusu için müthiş bir rakam bence. Uzun bir süre de oynamamışken özellikle. Eleştirildiğinde de bundan güçlü çıkacaksın. Tarihin en pahalı transferi Cengiz, beklentinin yüksek olması tabii ki normal" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin oyun planını doğru bulduğunu ifade eden İlker Yağcıoğlu, "Hatayspor'un ne savunma yapabilen ne hücuma çıkabilen bir görüntüsü vardı. Fenerbahçe ise son haftalardaki en doğru oyunu oynadı. İlk 11 tercihi doğruydu, Mert Hakan tercihi doğruydu. Szymanski de kıpırdanınca etkili oldular" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin derbiyi rahat takip edeceğini vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe 2 gol attı, 3 tane falan da net gol kaçırdı. Yarın derbi varken bu maçta bir puan kaybı alınması İsmail Kartal'ın üzerindeki eleştirileri artıracaktı. Fenerbahçeli futbolcular güle oynaya derbiyi izler artık" yorumunda bulundu.

Yazarlar