Almanya Bundesliga Skandal karar! Mainz, Filistin'e destek veren yıldız futbolcunun sözleşmesini feshetti

Skandal karar! Mainz, Filistin'e destek veren yıldız futbolcunun sözleşmesini feshetti

18.10.2023 - 09:42 | Son Güncellenme:

Bundesliga ekibinin formasını giyen El Ghazi'nin Filistin'e destek mesajı paylaşmasının ardından sözleşmesinin feshedildiği duyuruldu.

Skandal karar Mainz, Filistine destek veren yıldız futbolcunun sözleşmesini feshetti

Almanya ekibi; sezon başında transfer ettiği Anwar El Ghazi’nin Filistin-İsrail savaşıyla ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle şok bir karara imza attı.

Haberin Devamı

FSV Mainz 05 Anwar El Ghazi’yi antrenmanlardan ve maçlardan men etti. Uzaklaştırma kararı, 28 yaşındaki futbolcunun pazar akşamı yaptığı ve daha sonra silinen sosyal medya paylaşımına bir tepki olarak böyle bir karara imza attı.

El Ghazi, Orta Doğu’daki çatışmalarla ilgili olarak kulüp için kabul edilemez bir pozisyon almıştı. Serbest bırakılmadan önce yönetim kurulu ile oyuncu arasında detaylı bir görüşme yapıldı. Mainz 05, on yıllardır devam eden karmaşık Orta Doğu çatışmasına ilişkin farklı bakış açılarının varlığına saygı duymaktadır. Ancak kulübümüz, kulübümüzün değerleriyle uyumlu olmadığı için paylaşımın içeriğiyle arasına net bir mesafe koymaktadır.

Mainz’ın sezon başında transfer ettiği Fas asıllı Hollandalı futbolcusu El Ghazi, bir başka kullanıcının Instagram’da Filistin’e destek olmak amacıyla yazdığı yazıyı kendi hesabı üzerinden paylaştı.

Haberin Devamı

El Ghazi'nin paylaşımı ise şu şekildeydi:

“Bu savaş değil. Bir taraf diğerinin suyunu, yiyeceğini ve elektriğini kestiğinde bu savaş değildir. Bir taraf nükleer silahlara sahipse bu savaş değildir. Bir taraf milyarlarca dolarla finanse ediliyorsa bu savaş değildir. Bir taraf diğer taraf hakkında yanlış bilgi yaymak için yapay zeka resimleri kullanıyorsa bu savaş değildir. Sosyal medya bir tarafın içeriğini sansürlerken diğerini sansürlemiyorsa bu savaş değildir. Bu bir çatışma değil ve savaş da değil. Bu bir soykırım ve kitlesel yıkımdır ve biz buna canlı olarak tanık oluyoruz. Nehirden denize, Filistin özgür olacak.”