Milli Takım Paris hayal oldu

Paris hayal oldu

21.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, Olimpiyat Ön Elemesi final maçında Hırvatistan’a yenildi, 2024 Paris biletini kaçırdı. Konuk ekip yüksek dış şut yüzdesi, pota altı etkinliği, tempoyu istediği gibi ayarlaması ile baştan sona üstün götürdüğü maçı farklı kazandı.

Paris hayal oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası final maçında Hırvatistan’a 84-71 yenildi. Böylece milliler ikinciliği aldı ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılım hakkı elde edemedi.

Haberin Devamı

Sinan Erdem’de tıklım tıklım tribünler önünde oynanan karşılaşmanın ilk basketini Furkan ile ay-yıldızlılar bulsa da, az sonrasında Saric’in isabetiyle öne geçen Hırvatlar, üstünlüğü bir daha kaptırmayacaktı. Alperen’in erken faul problemine girmesi, zaten güçlü olan rakibin pota altını daha da etkin hale getirirken, dış atışlarda oldukça gününde olmaları da farkı yavaş yavaş açmalarına sebep oldu, ilk çeyrek 24-14 Hırvatistan lehine tamamlandı.

Hücum ritmini oturtamayan Türkiye, bire bir penetreler üzerinden sayı bulmaya çalıştı. Boş şutlarda dahi ellerin titremesi dış atış yüzdesini geriletti. Bununla birlikte hareketli top çeviren, fiziksel gücünden yararlanan, hem hızlı hem set hücumunu istediği şekilde oynayan konuk ekip karşısında savunmada da zayıf kalındı. Bu periyot da, Şehmus’un takımı bireysel gayretlerle ayakta tutma çabasına karşın, 48-29 geride bitirildi.

Haberin Devamı

Üçüncü çeyrek geri dönüşe göz kırpan ancak bu fırsatın değerlendirilemediği bölümdü. Furkan sazı eline alarak üst üste üçlüklerle bir kaç dakika içinde farkın kapanmasında başrolü oynadı. Ne var ki seyircinin de yoğun desteğine karşın altı sayıya kadar inen fark, top kayıpları ve hücumdaki yanlış tercihlerin etkisiyle daha çok azalamadı, 66-55’lik üçüncü set skoru ortaya çıktı.

Dördüncü çeyreğin başlarındaki çabaların farkı eritemeyeceği anlaşılınca sahanın yıldızı Saric dışında Smith ve Filipovic gibi oyuncularından da extra katkılar alan Hırvatistan galip geldi, olimpiyat elemesine gitmeye hak kazandı.

Yazarlar