Halil Özer

Halil Özer

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu saatten sonra iki takımın da büyük bir hata yapacağını sanmıyorum. Diğer takımlarla aralarında o kadar büyük fark var ki, bu, her maçta ortaya çıkıyor. O yüzden iki takımın da son ana kadar takılacağını düşünmüyorum. Herkes kendini son yılların en büyük finaline şimdiden hazırlasın. Hem psikolojik, hem sosyo ekonomik, hem de adrenalin olarak. Tabii sakinleştiricilerle birlikte...
İki takımı kantara koyduğumuz zaman ağırlıkta oldukları yönler, birbirlerine olan açıklarını kapıyor. Örneğin Galatasaray, alt yapı olarak şampiyonluğa oynamasını bilen kulüp. En ağır stres altında bile çok rahatlar. Kendilerine güvenleri çok fazla. Tabii yetenekli futbolcuları ile de oyuna farklı bir ağırlık koyup rakiplerinin psikolojisini yerle bir eden takım.
Fenerbahçe’de uzun yıllar şampiyon olamamanın stresi var. Ancak takımda öyle tecrübeli futbolcular var ki, bu psikolojik eksikliği rahatlıkla giderebiliyor. Ve son derece yüksek bir aidiyet duygusu var takımda. Bunu Trabzon maçında net olarak gördük. Bence en büyük sıkıntıları, biriken sarı kartlar ve tabii ki sakatların bir türlü iyileşememesi.