Halil Özer

Halil Özer

Tüm Yazıları

Galatasaray, Alanyaspor’u böylesine farklı bir skorla yendiyse bu maç tamamen Okan hocaya yazar.

Oyunu okuması, yerlerde sürünen takımını ikinci yarıda canlandırması, doğru değişiklikler yapması bu kritik virajda üç puanı getirdi.

İlk bölüm Galatasaray açısından berbattı. İlk şut 40. dakikada Mertens’den geldi. Direkten döndü. Onun dışında Galatasaray Alanya ceza alanına giremedi.

Organizasyon yok, baskı yok, pres yok, pozisyon yok, Kerem Aktürkoğlu yok, İcardi yok. Diğer Kerem yok. Mertens son 10 dakika biraz kendini gösterdi. Barış Alper bir sağa gitti bir sola gitti ama etkisiz kaldı. İki kanat beki de hiç yoktu, onu da belirtelim. İcardi bu yarıda öyle tükenmişlik içinde oynadı ki bir pozisyonda gücü kuvveti yerinde olsa gidip tek başına golü atabilirdi. Ama tıkandı kaldı.Peki “kim vardı?” diyeceksiniz.

Haberin Devamı

Sadece Nelsson vardı. Öyle üç top kesti ki inanılır gibi değil. Top geçse Ahmet Hassan üç pozisyonda da rahatça golü atabilirdi.

Bu yarıda Efecan temiz ve etkili oynarken, sağ kanatta Oğuz, Köhn’ü kelimenin tek anlamıyla perişan etti. Köhn bu futbolcuyu ilk 45 dakika boyunca sadece bir kez kesebildi. Onun dışında Galatasaray bu kanattan sürekli pozisyon yedi. Bu tamamen ilk yarı görüntüsü...Tabii Okan hocanın sihiri ikinci yarıda ortaya bir kez daha çıktı. Eksikleri gördü ve ona göre hamle yaptı.

Öncelikle Oğuz’un yolunu kesmek için Barış Alper Yılmaz’ı Köhn’ün önüne çekti ve Oğuz’un yolunu tıkadı. Ardından Kerem Aktürkoğlu’nu değiştirerek yerine Hakim’i aldı. Ayrıca ne olduğunu anlayamadığım Aurier’in yerine Kaan girince 2. yarının rengi belli oldu.

Zaten bu sene ligde Galatasaray ve Fenerbahçe dışında kalan takımlar bu iki takıma sadece bir devre direnç gösterebiliyor. Puan almaları da tamamen şansa kalıyor. Dün de Alanya Galatasaray’ın bu değişimlerine hiçbir karşılık veremedi. Bir tek Oğuz silahı ile oyunu tutmaya çalıştı ama olmadı.

Ancak Barış Alper Yılmaz faktörünü unutmamak lazım. Bu çocuk iki senede müthiş değişim gösterdi. Dün attığı iki gol de müthiş klas gollerdi. Her hafta üstüne koyuyor, her yıl kalitesi gözle görülür şekilde artıyor. Üstelik üstüne yapışan dağınıklığı da attı. Disiplinli oynuyor ve yılmıyor. Dün ilk yarıda ki Nelsson ile maçın yıldızı oldu.

Haberin Devamı

Bu ligde düğüm belli oldu ki Galatasaray’ın sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçı ile çözülecek.O zamana kadar bu iki takımın takılması mucize olur.