Galatasaray Galatasaray'da bir transfer daha bitiyor! Gelmeyi kabul etti

Galatasaray'da bir transfer daha bitiyor! Gelmeyi kabul etti

04.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da orta saha kurgusuna dahil edilmesi beklenen isim belli oldu. Sarı-kırmızılıların son günlerde yoğunlaştığı oyuncuyu transfere ikna ettiği öğrenildi. Süper Lig devinin sunduğu teklifin ayrıntılarına MİLLİYET ulaştı.

Galatasarayda bir transfer daha bitiyor Gelmeyi kabul etti

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray takıma dahil edilen isimlerin ardından transferde hız kesmedi. Tecrübeli çalıştırıcının raporu doğrultusunda hareket eden sarı-kırmızılılar bir transferde daha sona yaklaştı.

Haberin Devamı

Süper Lig devi, orta saha kurgusuna dahil etmek istediği yıldız futbolcuyu İstanbul'da forma giymeye ikna etti. Transferin detaylarına MİLLİYET ulaştı.

NICOLO ZANIOLO'YA VİZE YOK

Galatasaray Yönetimi, Zalgiris Vilnius maçında kasığındaki sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Zaniolo hakkındaki iddialara yanıt verdi. İtalyan ekibi Juvestus’a satıldığı iddia edilen 23 yaşındaki futbolcu için Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, “Bize Juventus’tan gelen böyle bir teklif de anlaşma da yok” ifadesini kullandı.

Galatasarayda bir transfer daha bitiyor Gelmeyi kabul etti

KEREM DEMİRBAY'IN MALİYETİ BELLİ OLDU

Sarı-kırmızılılar orta saha kurgusunu Kerem Demirbay ile güçlendirdi. TFF'nin uygulamaya aldığı Mavi Kart kuralından faydalanacak Türk asıllı orta sahanın maliyeti Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, Kerem Demirbay'ın transferi için Bayer Leverkusen'e 3 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödeneceğini açıkladı. Tecrübeli orta sahanın yıllık 1 milyon eurodan, 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşme imzaladığı kaydedildi. KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Kerem Demirbay ve kulübü Bayer 04 Leverkusen Fussball GmbH ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Futbolcunun eski kulübüne, 3.700.000 EUR transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 3 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 1.000.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Galatasarayda bir transfer daha bitiyor Gelmeyi kabul etti

"BENİM İÇİN ÇOK GURUR VERİCİ"

Galatasaray'ın yeni transferi Kerem Demirbay, sarı-kırmızılılara imza attıktan sonra kulüp televizyonuna konuştu. Tecrübeli orta saha transfer sürecine dair itirafta bulundu. Bayer Leverkusen'in kendisini takımda tutmak istediğini dile getiren Kerem Demirbay şu şekilde konuştu:

"Şu an çok mutluyum. Benim için çok gurur verici. Küçüklüğümden beri hayalimdi. Çok mutlu ve gururluyum. Transfer açıkçası çok zor oldu. Bayer Leverkusen uzatmak istedi, ben istemedim ısrar ettim. Hayır diyerek mücadele ettim. 6-7 hafta mücadele oldu. Bugün çok şükür buradayım. İmzamı attım ve çok mutluyum. Burada oynamak benim için gurur verici. Çok mutluyum ve hazırım."

Haberin Devamı

Galatasarayda bir transfer daha bitiyor Gelmeyi kabul etti

İBRE NDOMBELE'YE DÖNDÜ

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda orta saha kurgusuna takviye yapmak isteyen Galatasaray'da ibre Ndombele'ye çevrildi. Leandro Paredes, Fred ve Gravenberch'le de görüşen sarı-kırmızılıların, ağırlığını Ndombele'ye verdiği öğrenildi.

Tottenham ile sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Fransız orta sahanın sarı-kırmızılılarda forma giymeye sıcak baktığı aktarıldı. Tanguy Ndombele'yi ikna eden sarı-kırmızılıların Tottenham'la yaptığı pazarlıkların ayrıntıları belli oldu.

Sarı-kırmızılıların, 26 yaşındaki orta sahayı satın alma opsiyonlu kiralama yöntemiyle kadrosuna katmak istediği öğrenildi. Süper Lig devinin kiralama bedeli olarak 2 milyon euro, satın alma opsiyonunu da 6 milyon euro olarak belirlediği teklifini Tottenham'a ilettiği aktarıldı.

Galatasarayda bir transfer daha bitiyor Gelmeyi kabul etti

DEV BEDELLE TRANSFER EDİLDİ

EA Guingamp altyapısında yetişen Tanguy Ndombele daha sonra Amiens'e bedelsiz transfer oldu. Lyon, 2 milyon euro bedelle kiraladığı Fransız orta sahanın bonservisini 2018-2019 sezonu başında 8 milyon euro karşılığında aldı. Tottenham, 62 milyon euroluk çılgın bedelle tecrübeli orta sahayı kadrosuna dahil etti. Tottenham'da bir türlü beklenen çıkışı gösteremeyen tecrübeli futbolcu ardından Olimpik Lyon ve Napoli'ye kiralandı.

Haberin Devamı

Tanguy Ndombele geride kalan sezonda Napoli formasını 40 müsabakada giydi. Serie A şampiyonluğunda başrol oynayan 26 yaşındaki orta saha; 2 gol ve 1 asist üretti. Güncel piyasa değeri 22 milyon euro olan tecrübeli oyuncu, Fransa Milli Takımı'nda 7 maçta şans buldu.