Fenerbahçe Fenerbahçe transfer için anlaşma sağladı! Geri sayıma geçildi

Fenerbahçe transfer için anlaşma sağladı! Geri sayıma geçildi

03.08.2023 - 20:03 | Son Güncellenme:

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, gelecek sezon Süper Lig'de şampiyonluk hasretine son vermek istiyor. Son olarak Miha Zajc ile sözleşme uzatıp Mert Müldür'ü kadrosuna katan sarı-lacivertliler, bir yıldız futbolcunun kulübüyle daha anlaşma sağladığı öğrenildi.

Fenerbahçe transfer için anlaşma sağladı Geri sayıma geçildi

Son zamanlarda yaptığı transferle gündeme damga vuran Fenerbahçe, yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için yoğun mesai harcıyor. Sarı-lacivertliler, şimdi de yıldız futbolcuyu transfer etmek için harekete geçti. Süper Lig devi, söz konusu oyuncunun kulübü ile anlaşma sağladığı öğrenildi. İşte haberin detayları...

Haberin Devamı

TRANSFER SEZONUNA DAMGA VURDU

Fenerbahçe transfer döneminde kadrosunu yıldız futbolcularla güçlendirdi. Sarı-lacivertliler, Dinamo Moskova'dan Sebastian Szymanski ile anlaşma sağladı. 24 yaşındaki orta saha için 9 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödendi. Süper Lig devi, stoper tandemine Rodrigo Becao'yu dahil etti. 27 yaşındaki stoperle 5 yıllık sözleşme imzalandı.

Marsilya'dan Bartuğ Elmaz'ı renklerine bağlayan sarı-lacivertliler, sol kanat pozisyonunu Rangers'tan ayrılan Ryan Kent ile güçlendirdi. Stoper tandemine Strasbourg ile sözleşmesi sona eren Alexander Djiku dahil edildi. Forvet arkasına Dusan Tadic, santrfora ise Edin Dzeko ve Umut Nayir eklendi. Sarı-lacivertlilerin son transferi Sassuolo'dan Mert Müldür oldu. Fenerbahçe, Miha Zajc ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe transfer için anlaşma sağladı Geri sayıma geçildi

KADRODA DÜŞÜNÜLMEYEN FUTBOLCULAR İLE YOLLAR AYRILDI

İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda hareket eden Fenerbahçe'de ayrılıklar da yaşandı. Sarı-lacivertlilerin genç yıldızı Arda Güler, Real Madrid'in yolunu tuttu. Attila Szalai, Bundesliga temsilcisi Hoffenheim ile anlaşmaya vardı. Braga, Bruma'nın bonservisi için 6 milyon 500 bin euro ödedi. Augsburg, Mergim Berisha'nın bonservisini 4 milyon euro karşılığında aldı. Mbwana Samatta'nın sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonucunda feshedildi. Sarı-lacivertlilerde genç futbolcular Tiago Çukur ve Ertuğrul Çetin kiralık olarak takımdan ayrıldı. Sözleşmeleri sona eren Dimitris Pelkas ve Enner Valencia ile yollar ayrıldı.

PEDRO KİRALIK OLARAK GREMİO'DA

Geçtiğimiz gün Fenerbahçe'de 2 ayrılık daha yaşandı. Kadroda düşünülmeyen Joao Pedro, Brezilya ekiplerinden Gremio'ya kiralık olarak transfer oldu. Gremio, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Brezilya asıllı İtalyan santrfor için sarı-lacivertli kulüple anlaşmaya varıldığını duyurdu.

ROSSİ'DEN 5.6 MİLYON DOLARLIK BONSERVİS

Sarı-lacivertli ekipte Pedro'nun yanı sıra Diego Rossi'yle yollar ayrıldı. Uruguaylı kanat oyuncusu MLS ekiplerinden Columbus Crew SC'ye transfer oldu. Sarı-lacivertliler, Uruguaylı oyuncunun transferinden 5 milyon 630 bin dolar bonservis bedeli ve 1 milyon dolarlık bonus elde edileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Uruguaylı futbolcu, 2 sezon formasını giydiği sarı-lacivertli ekibe sosyal medyadan yaptığı açıklama ile veda etti.

İşte Diego Rossi'nin paylaştığı veda mesajı:

"İki sezonun ardından Fenerbahçe'ye veda ediyorum. İnanılmaz bir kulübü tanıdığım, beni destekleyen bir taraftar kitlesine sahip olduğum ve bu önemli formayla kupa kazandığım için şanslıyım. Hepinize teşekkür ederim. Fenerbahçe her zaman benim bir parçam olacak"

Fenerbahçe transfer için anlaşma sağladı Geri sayıma geçildi

KARL TOKO EKAMBİ İÇİN GERİ SAYIMA GEÇİLDİ

Transfer çalışmalarına son sürat devam eden Fenerbahçe, bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre sarı-lacivertli ekip ve Lyon, Karl Toko Ekambi transferi için anlaşmaya vardı.

Öte yandan Fenerbahçe, Ekambi’ye resmi teklifini yaptı. Haberin detayında sarı-lacivertli takım, Ekambi ile maaş ve sözleşme süresi üzerine yazışmalara başladı.

EKAMBI'NİN KARNESİ

Kamerunlu futbolcu Karl Toko Ekambi, 1992 yılında dünyaya geldi. 1,82 boyunda olan hücum oyuncusu, forvet ve sol kanat mevkilerinde görev alıyor. Kariyerine Paris FC U19 takımı ile başlayan Ekambi, sırasıyla Paris FC B, Paris FC, FC Sochaux, Angers SCO, Villarreal, Rennes ve son olarak Olimpik Lyon'da forma giydi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon tüm kulvarlarda 38 maça çıkan Ekambi, 9 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Kariyeri, Angers SCO döneminde şaha kalkarken, 18 Milyon Euro bonservis bedeli ile 2018 senesinde Villarreal'e transfer oldu. Futbolculuk kariyerinde toplam 417 maça çıkan Ekambi, söz konusu maçlarda 139 gol üretirken, 45 de gol pası verdi.