Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Süper Kupa'dan çekilmesi dünyada gündem oldu!

Fenerbahçe'nin Süper Kupa'dan çekilmesi dünyada gündem oldu!

09.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

F.Bahçe’nin Süper Kupa finaline U19 takımı ile çıkması ve maçın hemen başında sahadan çekilmesi, tüm dünyanın gündemine oturdu. Almanya’da "saçmalık" ve "komedi", İtalya’da "kaos", Peru’da "skandal" olarak değerlendirildi.

Fenerbahçenin Süper Kupadan çekilmesi dünyada gündem oldu

Süper Kupa’da yaşanan olaylar ve Fenerbahçe’nin U19 takımıyla başlayıp, iki dakika içerisinde sahadan ayrılması, tüm dünya basınının gündemine oturdu.

Haberin Devamı

İşte bunlardan bazı örnekler:

AFTONBLADET (İSVEÇ): Türkiye Süper Kupası finalinde tuhaf sahneler yaşandı. Fenerbahçe 49. saniyede gol yedi, pes etti. Bu planlanan bir protestoydu. Farklı bir maç tarihi ve yabancı hakem isteklerinin karşılanmamasıyla ilgiliydi.

GOL (HIRVATİSTAN): Livakovic’in Fenerbahçe’si kupadan vazgeçti, gençlerle sahaya çıktı, anında gol yedi ve sahadan çekildi. Kaotik Türkiye sezonu kaotik şekilde devam ediyor ve soru şu ki, her şey nasıl bitecek?

NOS (HOLLANDA): Türkiye süper kupası saçmalığı: Fenerbahçe genç takımla sahaya çıktı ve bir dakika sonra bıraktı. Türkiye’deki Süper Kupa tam bir rezalet oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nu protesto etmek amacıyla, sadece genç oyuncularla sahaya çıkan Fenerbahçe, Icardi’nin attığı golün ardından sahayı terk etti.

Haberin Devamı

SPORZA (BELÇİKA): Türkiye’de eşi görülmedik sahneler. Galatasaray gelmiş geçmiş en kısa Süper Kupa maçını kazandı. Daha dakika dolmadan Icardi galibiyet golünü attı ve ardından Fenerbahçe derhal, protesto amacıyla sahayı terk etti.

SPORT1 (ALMANYA): Türkiye Süper Kupası’nda inanılmaz saçmalık. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan Türkiye Süper Kupası tam bir komediye dönüştü! Fenerbahçe sadece U19’larla maça çıktı ve bir dakika sonra sahadan çekildi.

FOOT MERCATO (FRANSA): Türkiye’deki Fenerbahçe-Galatasaray arasındaki Süper Kupa’da gerçeküstü sahneler. Final maçı ertelenmediği için, Fenerbahçe tamamen U19 oyuncularından oluşan bir ilk on birle sahaya çıktı.

GLOBO (BREZİLYA): Fenerbahçe, Türkiye Süper Kupası’nda 19 yaş altı takımını kullandı ve sahadan çekildi. Sarı-lacivertli kulüp boykot sözünü yerine getirdi, genç takımla sahaya çıktı ve sadece bir dakika oynadı. Galatasaray kupayı kutladı.

ABOLA (PORTEKİZ): Fenerbahçe 19 yaş altı takımıyla sahaya çıktı, ilk dakikada gol yedi ve sahayı terk etti. Jorge Jesus’un eski takımının antrenörü, Icardi’nin golünün ardından oyuncuları soyunma odasına çağırdı. Suudi Arabistan’da oynanması gereken maç siyasi nedenlerden dolayı ertelenmişti.

LA GAZZETTA DELLO SPORT (İTALYA): Türkiye’de kaos! Fenerbahçe, U19’larla Galatasaray’a karşı sahaya çıktı, ilk dakikada golü yedi ve sonra maçtan çekildi. Sarı-lacivertlilerin Galatasaray maçının ertelenmesi ve yabancı hakemin çağırılması talebi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından reddedilmişti.

SDNA (YUNANİSTAN): Fenerbahçe söylediğini yaptı ve sahadan çekildi. Türkiye Süper Kupası finali, Fenerbahçe’nin tehditlerini yerine getirerek sahadan ayrılmasıyla iki dakika sürdü. Maça U19’larla çıkmakla kalmadı, sahayı da terk etti.

Haberin Devamı

INDEPENDENT (İNGİLTERE): Tarihin en hızlı kupa finali galibiyetini Galatasaray elde etti. Gençlerle sahaya çıkan Fenerbahçe, maçtan çekildi. Fenerbahçe Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı büyük hoşnutsuzluklarının sinyalini vermişti.

RPP (PERU): Türkiye’de skandal! Fenerbahçe, Türkiye Süper Kupası maçını sadece bir dakika oynadıktan sonra terk etti. Türk futbolu bir kez daha fırtınanın ortasında kaldı.

MARCA (İSPANYA): Görüntüler gerçeküstünün de ötesine geçti. Türkiye’de skandal görüntüler ortaya çıktı. Fenerbahçe, 2024 Türkiye Süper Kupası’nı boykot etme tehdidini yerine getirdi. Fenerbahçe bir dakika sonra protestoyla ayrıldı.

B.T (DANİMARKA): Kaotik Türk futbol sezonuna artık tuhaf bir bölüm daha eklendi. Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’a karşı oynanan Süper Kupa finalinden birkaç dakika sonra sahadan ayrılmayı tercih etti. Bu olay, kulübün adil olmayan muamele olarak algıladığı durumu protesto etmek amacıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

CHAMPIONAT (RUSYA): Fenerbahçe, Galatasaray’la oynanan Süper Kupa maçını yarıda bıraktı. Mauro Icardi, Galatasaray’ı ilk dakikada öne geçirdi. Golün ardından Fenerbahçeli futbolcular boykot ederek sahayı terk etti.