Dünyadan Futbol Lionel Messi'nin yeni mesleği belli oldu! Sözleşme detaylarını açıkladı

Lionel Messi'nin yeni mesleği belli oldu! Sözleşme detaylarını açıkladı

08.04.2024 - 21:35 | Son Güncellenme:

Paris Saint Germain'den ayrıldıktan sonra sürpriz bir kararla MLS ekibi Inter Miami'ye imza atan Lionel Messi ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Arjantinli yıldızın yeşil sahalara veda ettikten sonraki muhtemel mesleği netlik kazandı.

Lionel Messinin yeni mesleği belli oldu Sözleşme detaylarını açıkladı

David Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami'nin yıldızı Lionel Messi ile ilgili şaşırtıcı bir açıklama geldi. Inter Miami'deki maaşı merak edilen Lionel Messi'nin kramponlarını astıktan sonraki muhtemel mesleği belli oldu.

Haberin Devamı

Inter Miami'nin sahiplerinden Jorge Mas, dünyaca ünlü yayın organlarından Forbes'a konuştu. Jorge Mas, Lionel Messi'nin sözleşmesinin ayrıntılarını duyurdu.

Lionel Messi'nin çok merak edilen yıllık kazancı belli oldu. Arjantinli futbolcunun MLS ekibinden yıllık 50-60 milyon dolar arasında kazancının olduğu aktarıldı. Jorge Mas, Lionel Messi'nin sözleşmesinde özel bir maddenin daha yer aldığını vurguladı.

Lionel Messi'nin sözleşmesinde futbolu bıraktıktan sonra Inter Miami'de yönetici olarak görev alabileceğine dair madde bulunduğu kaydedildi.

36 yaşındaki yıldız futbolcu bu sezon Inter Miami'de 6 karşılaşmada forma şansı buldu. Arjantinli oyuncu bu müsabakalarda 6 kez rakip fileleri havalandırdı. Lionel Messi takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi.

Haberin Devamı

Lionel Messi'nin Inter Miami ile olan sözleşmesi 31 Aralık 2025'te sona erecek. 36 yaşındaki yıldızın güncel piyasa değeri 30 milyon euro.

Newell's Old Boys altyapısında yetişen Lionel Messi daha sonra Barcelona ve Paris Saint Germain'de uzun süre forma giydi. Arjantin Milli Takımı'nda 180 maça çıkan yıldız futbolcu, 106 gol atma başarısı gösterdi.

Lionel Messi daha önce şu başarılara imza attı:

8 - FIFA yılın futbolcusu ödülü
8 - Ballon d'Or ödülü
3 - UEFA yılın futbolcusu ödülü
1 - Dünya Kupası şampiyonluğu
1 - Copa America şampiyonluğu
3 - FIFA Kulüpler Şampiyonası şampiyonluğu
4 - UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
10 - İspanya La Liga şampiyonluğu
2 - Fransa Ligue 1 şampiyonluğu
3 - UEFA Süper Kupası şampiyonluğu
7 - İspanya Kral Kupası şampiyonluğu
8 - İspanya Süper Kupası şampiyonluğu
1 - Amerika Lig Kupası şampiyonluğu
1 - Fransa Süper Kupası şampiyonluğu