Artık sahada kalmalı

Haberin Devamı

Son günlerde ana gündemi Adana Demirspor maçından çok farklı olan Fenerbahçe’de dün sahaya çıkan futbolcular iştahlı bir şekilde maça başladı. İlk dakikalarda rakip kaleyi yoklayan şutlarında isabeti tutturabilmiş olsalar ilk yarıda tek gol değil gollerden bahsedebilirdik. Peki bu iştaha rağmen devre arasına nasıl 1-1’lik skorla gitti sarı lacivertliler?
Öncelikle İsmail Hoca’nın kalede İrfan Can tercihine bir soru işareti bırakmak lazım. Yedek kulübesinde üç stoperden ikisi dışında yabancısının olmadığı durumda tercihin hamle anında yabancı kuralına takılmamak olduğu aşikar. Peki o zaman neden İrfan Can sorusunun cevabını sadece İsmail Hoca biliyor ve bu tercih Adana Demirspor’a bir gol hediyesiyle sonuçlandı.
Dönelim eksiklerle sahaya çıkan Fenerbahçe’ye. Fred’in halen dönememesi, İsmail ve Mert Hakan’ın son dakika yoklukları merkezde uyumsuzluk ortaya çıkardı. Atak başlangıçlarında ortaya çıkan uyumsuzluk Dzeko’nun daha fazla enerji harcamasına, daha çok derine gelmesine sebep oldu, özellikle de ilk yarıda. Ama oyununun karşılığını da tabelada aldı. Ardından Tadic’in akıl ve yeteneğiyle birleştirdiği muhteşem golü, Serdar’ın hem hiç şaşırtmayan hava topu kabiliyeti hem yüksek pozisyon bilgisi sayesinde dün dört gol ile geceyi kapattı sarı lacivertliler.
Adana Demirsporlu oyuncuların bıraktığı izlenim ise bir organizasyon, plandan ziyade oyunda tek planlarının topu alınca koşmaları olması. İkili mücadelelerde, pas zinciri oluşturmada bu kadar zayıf bir görüntü çizmenin, kompakt görüntü çizememenin bedelini ise dönüş yolunda konuşmuşlardır
Son 7 haftaya girerken Fenerbahçe şampiyonluk için tek bir plana ihtiyaç duyuyor, sadece sahada kalmak. Saha dışını konuşmaya devam ettikçe teknik heyetin de oyuncuların da bundan etkilenmemesi imkansız. Ve dün gece galibiyete rağmen sorulması gereken bir soru var: Fenerbahçe’de neden bu kadar çok sakat oyuncu var?