Bu mağlubiyet yakışmadı Trabzonspor’a!

Haberin Devamı

Karşılaşmayı izlemeyen birine maçın istatistik bilgilerini sunduktan, okuduktan sonra Trabzonspor’un 1-0 kaybettiğini söyleseniz, inandırmanız için kırk yemin etmeniz gerekir! O bir yana, maçı izleyen de gol dakikası 53’e kadar oynanan oyuna bakarak konuk takımın maçı alacağına inanmazdı, Sivassporlu oyuncular hariç.
Topa ne kadar sahip olursanız olun, o topu filelerle buluşturamayınca boşa kürek çekmiş olduğunuz dün gece Trabzon’da bir kez daha görüldü. Futbol böyle bir oyun, atamayana atıyorlar… Şöyle de diyebilirsiniz, topla çok oynayan değil daha çok gol atan kazanıyor.
Doğrusunu söylemek gerekirse, Trabzonspor oyuna hiç de fena başlamamıştı, santraforsuz oynamasına rağmen… Oyunu kendi sahasında kabul eden, topun arkasına geçerek bekleyen, rakibin yapacağı hatayı kollayan EMS Yapı Sivasspor karşısında golü koklayan, arayan Trabzonspor’un sağ beki Meunıer’den başkası değildi, ilk yarı Umut’un uzaklardan bir, iki yoklamasının dışında…
Nıkolıc’in de hakkını teslim edelim, bir, iki pozisyonda iyi yer tutarak takımının üç puan almasında büyük katkısı oldu… Mendy’nin şutuna ‘hayır’ dediği dakika maçın en büyük kırılma anıydı.
Evet Trabzonspor’un santraforu yoktu tamam da sol beki var mıydı? Eren Elmalı, öyle bir yerde topu rakibe teslim etti ki, bordo-mavililerin doksan dakikada yapamadığını kırmızı beyazlı Manaj ve Menıg gerçekleştirerek Trabzonspor’a 3’üncülük yolunda büyük bir yara verdiler!
Mağlup duruma düşebilirsiniz ancak Trabzonspor gibi lig 3’üncülüğüne oynayan, Türkiye Ziraat Kupasını almayı kafasına koyan takımın oyuncuları rakibe bu kadar kolay teslim olmamalı. Bu kadar kolay gol yememeleri gerekir demiyoruz, zira sezon başından beri benzer golleri yiyerek rakipleri de, bizleri de alıştırdılar! Golü yedikten sonra sıcak suyu görmüş kesme şeker gibi dağılmaları kabul edilir bir durum değil. Mendy ve Meunıer’in haricinde kimseyi tanıyamadık desek abartmış olmayız.
Oyuncu tercihlerine, değişikliklerine değinmiyoruz bile. Umarız aynı hatayı Türkiye Ziraat Kupası maçlarında yapmazlar!
Özetle bu mağlubiyet hiç yakışmadı Trabzonspor’a!