Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Pek çok insan, tutulmaların insan hayatında da, insanlık tarihinde de büyük olayları tetiklediğine inanır. Bu bilgi bir bakıma doğrudur. Çünkü tutulmalarda büyük ve kararlı bir enerji açığa çıkmaktadır. Güneş tutulmaları bizi uyandırmakta, ilerletmekte, geliştirmekte kararlıdır. Tutulma yıkıcı olmak zorunda değildir ancak gücü nedeniyle sarsıntı yaratır. Güneş tutulmaları, hayatımızda iyi veya kötü iz bırakacak, geleceğimizin yönünü belirleyecek, değiştirecek bir tabiattadır.

Terazi burcunda bir Güneş tutulması yaşayacağımıza göre ilişkiler, ben-biz konuları, hak-hukuk arayışı ana başlıklar olabilir. Yolunda giden-gitmeyen ilişkileri, ortaklıkları masaya yatırmak zorunda kalacağız. Bitişler-başlangıçlar yaşayacağız. Kendi hızımıza, hayatın akıcılığına inanmakta zorlanabiliriz. Alınmış-alınmamış dersler, iş birliği teklifleri-terfiler, yatırımlar-anlaşmalar, hak-hukuk konularında etkileşimler, yeni iş fırsatları-projeler ve tabii ki yeniye yer açabilmek için sona ermesi gereken işler-ilişkiler…

Haberin Devamı

Karar Anı

Hayatını, geleceğini ilgilendiren konularda karar vermen, değişimi başlatman gerekir. Dünyayla hizalanmak zorundasın. Yani içinden geçilen zamanın maddi-manevi gerçekliklerine uyum sağlayacaksın. Eski düzeni sürdürerek geleceğe ulaşamazsın. Nasıl bir gelecek istediğimize karar vermek zorundayız. Karar vermek yetmez bu kararı nasıl uygulayacağımıza da kafa yoracağız. Kısaca eyleme geçme, hareketi başlatma aşamasından önce beyinleri yakacağız. 

Ben mi, sen mi?

Kendin için ne istiyorsan başkası içinde aynısını ister misin? Yoksa her şeyin en iyisine sen mi layıksın? Tutulma, kendin dışındaki kişileri düşünmen gerektiğine de vurgu yapacaktır. Vermek, paylaşmak çoğu zaman hepimize iyi gelir. Sahip olduklarımızı (yeteneklerimizi, hayal gücümüzü, vizyonumuzu, bilgimizi, paramızı, hayatımızı, iyi günleri, kötü günleri vb.) paylaşırken en çok biz iyileşiriz.

Biz miyiz, değil miyiz?

Denge kurmayı başaramazsak, istemediğimiz halde alış-verişe devam edersek, uzak durmak istediğimiz kişilerin alanımızı ihlal etmesine izin verirsek olmaz. Kalpten vermekle, insani sorumluluklar nedeniyle vermek arasında fark vardır. İkisi de kıymetlidir. Ancak içinde bir direnç varsa bunun nedenini sorgulaman gerekir. Şu kişiden uzak durmak istemen, bu işi yapmak istememen bir nedene bağlıdır. Basit korku, eski düşünce kalıpları, çevre-aile beklentisi, vb. gibi bir nedenin varsa bunları gidermenin yolunu bulmalısın. Ancak bu tip bir nedenin yoksa ve ısrarla bir kişiden, bir durumdan, bir mekandan vb. kaçınıyorsan iç sesine kulak ver. Tutulma ‘’biz’’ olmadığınla bizmiş gibi yapmamalısın mesajıyla gelecektir. Sınavın eş, sevgili, ortak, kardeş, arkadaş suretinde olabilir.

Haberin Devamı

İlişkilerdeki ahlak ve suistimal konusunu bolca konuşacağız. Kalıcılık, sürdürülebilirlik hayatın her alanında ana temadır. Yaptığınız işleri de birlikte yürüdüğünüz kişileri de bu manada değerlendirin. ‘’Şimdilik, bir süre daha’’ gibi bakış açıları kabul edilemez. Şimdilik bu işi yapayım, ilişkimi bir süre daha götüreyim diye yola çıkmayın. İlişkimin, işimin kalıcılığı için ne yapmalıyım? sorgulaması önerebilirim. Bu işi yapmaya devam edeceksem neyi değiştireyim, geliştireyim vb. Bu insan dost, arkadaş, ortak, eş, sevgili, çalışan, patron olarak hayatımda kalsın istiyor muyum? Hayatımda kalıcı olmasını istiyorsam bunu ifade etmeli miyim? Ben dile getirmezsem kendince bir çıkarımda bulunup harekete geçebilir mi? Benimle çalışmak, yola devam etmek istese söylerdi, söylemiyorsa gideyim vakaları yaşayabiliriz.

Haberin Devamı

Tutulmaların kaderi olduğu doğru mudur?

Evet doğrudur. Esas mesele Kader’in ne olduğudur. Kader hak edilir, vakti geldiğinde de tecelli edeceği ortam yaratılır.  Yüce alem, rasyonel dayanağı olmayan bir hayat hikayesi yazmaz hiçbirimize. Şu, şunu yaşasın bakalım ne olacak şeklinde deneysel yaklaşılmaz bireye de kolektife de. A kişisi (reenkarnasyon varsa) önceki hayatlarında bir karne almıştır. Eksiği fazlası vardır. Tüm hikaye tek bir ömre tabiiyse atalarından ona aktarılan ruhsal-duygusal-zihinsel- fiziksel aktarımlar taşır. Yani öyle ya da böyle bizi kişilik, karakter, yetenek, yetersizlik, korku, kaygı, sağlık, hastalık, zihinsel potansiyel, fiziksel güç vb. tanımlayan bir veriden ibaretiz. Adeta tüm veriler ortak bir bilgisayara aktarılır ve bize uygun bir hayatla eşleşiriz. Sınavda aldığınız puanın hangi okula gidebileceğinizi belirlemesi gibi. Yetiştiremediğin, yapamadığın, yanlış işaretlediğin sorular varsa telafi hakkın olan bir ortamda dünyaya gelirsin. Ailen veya yaşayacağın coğrafya, hak ettiğin, layık olduğun, gelişeceğin, ilerleyeceğin, yeni şeyler öğreneceğin, potansiyellerini açığa çıkarabileceğin bir ortam olmak zorundadır. Bir öğretmenin, öğrencisiyle ilgili öngörülerine benzer bir bakış açısıyla şunu da ekleyelim. Sonsuz geçmişten bugüne istatistik veri tutan Yüce alemin, matematik hata yapması beklenemez. Hatta geleceğe dair çok başarılı bir olasılık hesabı yapabilmektedir. Her eğitim döneminin müfredatı, işleyişi bellidir. Tutulmalar, sınıfın ortalama başarısının ölçülmesi, buna uygun sınavlar, eğitimler tertip edilmesinin sinyalini verir. Geride olanların ortalama bilince yaklaşmak için bir şok yaşaması gerekebilir.

Tutulma kolektifin hak ettiğini kaderi bildirir. Bireysel ve kolektif sınavlar yaşarken bazen zorlanırız. Diğerlerinin elinden tutmak zorundayız. Ancak önce birey olarak var olmayı başarmalıyız. Aşkta, işte, sağlıkta, evlilikte, ailede, toplumda kim olarak yaşayacaksın? Tutulma kararlılığında bir kendin olma yolculuğu diliyorum. Eminim başaracağız.

Koç

İletişim diline dikkat et. Evliliğinde, anlaşma aşamasında olan iş ilişkilerinde denge kurmalısın. Sağlıksız, adaletsiz tüm bağları, bağlantıları gözden geçirmelisin. Hayatında kalıcı olmasını istediğin kişilere kendini doğru ifade ettiğinden emin ol. Gitmesi, bitmesi gerektiğini düşündüğün kişiler veya ilişkilerle ilgili ani gelişmeler yaşanabilir. Ana konu senin için ilişkilerde mesafe ve dengedir. Çatışmalı bir evlilik veya ortaklığın sona ermesini bekleyebiliriz. Aynı zamanda hayatının iş anlaşmasını yapabilir veya hayatının aşkıyla karşılaşabilirsin.  

Boğa

Yapmaktan yorulduğun ne varsa artık yapma. Hem ruhen hem bedenen rahatladığını göreceksin. Yaşadığın yerin, çalışma alanının değişmesi gerekiyorsa cesur hareket etmelisin. Başlamak için acele et bitirmeyi erteleme. Çalışma hayatıyla, iş arkadaşlarıyla ilgili yeni konular gündeme gelebilir. Yeni bir iş kurabilir veya çalışanlarını değiştirebilirsin. Sağlığına, beslenmene özen göstermelisin. Yüklendiğin aşırı sorumluluğun seni ne denli yorduğunu fark edeceksin. Sıkıldığın hayatı geride bırakacak adımları atmaktan çekinmemelisin.

İkizler

Aşk ve ilişkiler, çocuklarla ilgili konular gündeme gelecektir. Yaratıcı yönünü iyice parlatabilir, yeteneklerini daha fazla sergileyebilirsin. Alkışı da övgüyü de fazlasıyla hak ediyorsun. Sen içindeki her daim mutlu çocuğu uyandırmayı unuttun. Keyifli geziler, sergiler, tiyatrolar vb. seni canlandırabilir. Sürekli hesap, kitap yapmak, ciddi meselelere mesai harcamak üretkenliğini köreltmiş olabilir. İnsanların seni görmeye seninle olmaya can attığı günlere geri dönmelisin.  

Yengeç

Aile fertleriyle, ana-babayla ilgili konulara yönelmen gerekebilir. Ev almak-satmak, taşınmak-taşımak, evlilik-ayrılık konularına maruz kalabilirsin.  Aile sırların ortaya dökülebilir. Tutulma, çocukluk travmalarını çözüme ulaştırmana destek olabilir. Süreç sancılı olsa da çok yorucu olmayacaktır. Yeniden doğmuş gibi hissedeceğin mutlu yarınlar için biraz sabretmek zorundasın. Gerçek bir aile kurabilmen, yuvanı korumayı öğrenmen bu sürece bağlıdır. Bundan böyle aile dendiğinde ilk aklına gelen kriz, stres değil huzur ve güvenlik olacaktır.

Aslan

Yakınlarınla, kardeşlerinle veya onların iş ve ilişki sorunlarıyla ilgilenmen gerekebilir. Angaryalarla uğraşmak yerine ilgini çeken konularda okumaya-yazmaya, eğitim almaya yönelebilirsin. Küçük seyahatler bu aşamada sana iyi hissettirebilir. Ticarette kazanmak istiyorsan iç sesine kulak ver. Kendini, becerilerini tüm detayları ile dile getirmeye başla. Temas içinde olduğun kişilerden, kurumlardan olumlu dönüşler alabileceğin bu dönemi iyi değerlendir. Yazışmaları, sözleşmeleri hayata geçirmek için verimli bir dönemde olabilirsin.   

Başak

Maddi hayatın, finansal gerçekliklerin daha fazla farkına vardığın bir sürece tabisin. Kaynak arttırman, bireysel anlamda (maddi-manevi) güçlenmen gereken bir dönemdesin. Tutulma rüzgarını arkana alıp kendin için ileri adımlar atabilirsin. Eylem zamanında olduğumuzu unutma. Kişisel becerilerine güven, kendine yatırım yapmaya başla. Senin becerilerinin, çabanın hayatına ne kattığına, ne kadar kazandırdığına, ne kadar daha kazanmaya ihtiyacın olduğuna kafa yor. Maddi-manevi baskı yaşadığın ne varsa sen ayağa kalktığında değişir.

Terazi

Kendini anlaman, dinlemen, duygularını ifade etmen tutulma ödevindir. Dış görünüşüne, genel sağlığına dikkat et. Seni mutlu edecek basit estetik dokunuşlarda bulun. Başkalarının hayatına dokunayım derken kendini ihmal etme. Adalet, hak, hukuk konularında sorgulama yaşayacaksın. En başta kendine adil ol. Kimsenin seni yormasına, üzmesine izin verme. Hayatın tadını çıkarmayı hatırla. Beslenmene, spora, diyete dikkat et. Aşkta sürpriz gelişmeler olabilir. Aşkta, işte, parada güzel gelişmeler yaşanabilir.

Akrep

Maddi-manevi baskılar artabilir. Korkma, geri adım atma, olmayanı zorlama. Geriye çekil ve olayları yeniden gözden geçir. Göreceksin tutulma tüm korkularının geride kalmasını sağlayacak. Uzun zamandır sadece çabaladın. Sonuçlanmayan projeler, değer görmemiş eserler, tahsil edilmemiş paralar üst üste yığıldı. Tutulma, bu dönemi bitirecektir. Güç veya para kaybına neden olan travmalar seni güçlendirdi. Artık yere daha sağlam basmaktasın. Her durumla başa çıkmayı öğrenirken aldığın yaraları iyileştirme zamanı. Atacağın yeni adımlar kayıplarını karşılayacaktır.

Yay

Gelecek beklentilerin değişebilir. Sosyal hayatı, arkadaşlarını özlemiş olabilirsin. İş, çalışma hayatında seni yoran, baskı yaratan kişi ve durumları engellemeyi öğrenmelisin. Denge kurup, sınır koyman gereken durumlarla başa çıkmayı ögrendiğinde işler kendiliğinden değişecektir. Çevre değişikliği, yeni insanlarla tanışmak hayatının yönünü değiştirebilir. Yeni bir iş veya ilişki çok sürpriz sayılmaz. Sınırlanmış, kısıtlanmış hissetmene neden olan her şey için harekete geç, planlama yap ve uygula.

Oğlak

Kariyer hayatınla ilgili dönüm noktasında olabilirsin. Bir süredir toplumsal imajınla, kariyer hayatınla ilgili kontrolü kaybetmiştin. Artık atak yapma, yeni yollar belirleme zamanı geldi. İş kurabilir, yeni bir teklif alabilir, terfi edebilirsin. Yeter ki sürüp giden olaylardan kendini soyutlamayı başar. Hayatına, kendine dışarıdan bak. Bir günde ne yapıyorsun, yaptıklarının hangisi senin mutlu olmanla ilgili. Önce seninle ilgisi olmayan sorumlulukları geride bırak. Sonra kendin için kolları sıva. İlla çalışmak, para kazanmak zorunda değilsin ancak yaşamın hakkını vermek durumundasın.  

Kova

Tutulma ödevin hedef ve hayallerin için ayağa kalkmak olabilir. Eğitimler alıp verebilirsin, yurtdışı bağlantılı işlere öncelik vermen önemli. Esas konu hayattan beklentilerinin netleşmesidir. Yeteneklerini kullan, bilgiyi paylaş, sesin çok uzaklara ulaşabilir. Sen iş, eğitim, seyahat vb. şekillerde ruhunu doyurmaya odaklan. Emeklerinin karşılığını alabileceğin bu dönemi doğru değerlendir. Adaletin yerini bulmasını istediğini biliyorum. Tutulma, eski hesapların adil bir şekilde kapanmasına, maddi-manevi haklarını almana olanak sağlayabilir.

Balık

Miras, nafaka, mal-mülk paylaşımında, ortak alım-satımlarda karşıdakine açık olmanı öneririm. Kapalı kapılar ardında konuşulanları bir duyan çıkacaktır. Kendine de maddi-manevi ortaklık içinde olduğun kişilere de dürüst olmak zorundasın. Tutulmada iç sesin pek susmayacaktır. Korkularını, kaygılarını, geçmişten gelen öfke ve kırgınlıklarını bir kenara bırakmayı seç. Sona ermesi gereken sona ersin, yeniden başlaması gereken başlasın. Finansal anlamda yeni ve kazançlı teklifler alabilirsin.

Gökyüzünü dinleyin.