Oynatma Listesi
HABERLER

TBMM'de Çocuk Özel Oturumu! Aysima Arslan'dan 23 Nisan vurgusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Çocuk Özel Oturumu' düzenlendi. Özel oturumda başkanlığa seçilen Aysima Arslan'ın konuşması büyük beğeni topladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu’nda “Çocuk Özel Oturumu”nda konuşma yaptı. Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle;

Bu tarafta Ulusal, Egemenlik Bayramı diyoruz. Ama devam ediyoruz, Çocuk Bayramı aynı zamanda. Bu çerçevede böylesine önemli bir günü çocuklarına armağan etmiş olan bir milletin evlatlarıyız. Türkiye'nin bu anlamda geleceği olan sizlersiniz. Sizlere olan güvenimiz, çocuklarımıza olan bağladığımız ümitlerimiz 23 Nisan törenlerinde tecelli ediyor.

Değerli arkadaşlarım, şu anda dünyanın birçok yerinde böylesine çocuk bayramı kutlarken birçok yerinde çocukların durumunun içler acısı olduğunu biliyoruz. Dünyanın birçok yerinde açlıkla, yoklukla, yoksullukla, kıtlıkla, baskılarla, zulümlerle, savaşlarla inim inim inleyen evlatlarımızın olduğunu biliyoruz.

İnsanlık ailesinin değerli fertleri olan ve insanlık geleceğinin teminatı olan gençlerin içinde bulunduğu bu acı duruma fevkalade ciddi şekilde üzülüyor, kaygı duyuyuyoruz. Her şeyden önce açık bir cezaevi olmanın çok ötesinde artık açık bir kabristana dönmüş olan Gazzeli çocukları hep beraber Türkiye çocuklarıyla birlikte rahmetle, minnetle hatırlıyor, onlara Cenabı-ı Allah'tan yardım diliyoruz.

 Çocukların güldüğü, neşeyle hayata bağlandığı, çocukların bu anlamda geleceği olduğu günlerin yakın olamsını temenni ediyoruz. Dünyanın birçok noktasındaki acıların timsali olan bu genç evlatlarımızın, çocuklarımızın ne yazık ki insanlığın bütün ağır yükünü o cılız omuzlarında taşımak zorunda kaldığını üzüntüyle takip ediyoruz. Duamız odur. Türkiye'de ve dünyanın her yerinde çocukların başı dik, onurlu, iyi eğitim almış, iyi hayat standartlarına kavuşmuş bir şekilde dünyayı rahat ileri bir noktaya götürmelerini, taşımalarını temenni ediyoruz.

Bu çerçevede geçen yıl deprem dolayısıyla çok görkemli bir şekilde kutlayamadığımız 23 Nisan törenlerini bu sene TBMM çatısı altında 1 haftaya yayılmış bir şekilde kutlyoruz. Bu anlamda Milli Egemenlik Haftası dolayısıyla fevkalede güzel etkinlikler tertiplendi. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığımızın, Gençlik Spor Bakanlığımızın, TÜBİTAK'ın ve diğer kuruluşlarımızın gerçekleştirdiği yarışma programları çerçevesinde Türkiye'nin dört bir tarafından gelen başarılı öğrencileri, başarılı evlatlarımızı bugün buraya TBMM'ye davet ettik. İşte siz o başarılı evlatlarımızın temsilcileri olarak bugün Büyük Millet Meclisi çatısı altındasınız ve bu koltuklarda oturuyorsunuz. Hoş geldiniz, sefalat getirdiniz. Başarılarınızın devam etmesini temenni ediyorum. Hayatınız boyunca nice parlak zaferlerin sizlerle birlikte olmasını diliyorum.

1. asrını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizin ikinci asrında yani Türkiye Yüzyılı olarak önümüze hedef olarak koyduğumuz önümüzdeki ikinci asrımızda bilimde, teknolojide, sanatta, kültürde, sporda, eğitimde her alanda çok güçlü, dünya çapında parmakla gösterilen gençlerin, sizlerin arasından çıkacağına adım kadar eminim. Bu anlamda her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum, mutluluklar diliyorum.

Ve inşallah sizin yönettiğiniz, aranızdan birçoğunun burada bu Meclis'in içerisinde olduğu o önümüzdeki yılların Türkiye'sinin çok daha güçlü, çok daha müreffeh olmasını temenni ediyorum. Siz de sizden sonraki gelen nesillere Cumhuriyetin 3. asrına geldiğinizde sizden sonraki nesillere devrederken çok daha güçlü bir Türkiye devretmenizi temenni ediyorum.

OYLAMA OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Daha sonra Meclis'in yeni başkanının seçilmesi için önerge okundu. Kurtulmuş önergeyi oylamasının oy çokluğuyla kabul edildiğini söyledi.

'Çocuk Özel Oturumu Başkanlığı'na Aysima Arslan
Katip üyeliklerine ise;
Defne Dadakoğlu ve Mehmet Ömür Bakan seçilmişlerdir. Kendilerini tebrik ediyorum ve kendilerini görevi devretmek üzere kürsüye davet ediyorum.'
 

Aysima Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi;

Sayın Meclis Başkanım,
Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılını sevinçle, coşkuyla ve gururla kutladığımız bu anlamlı günü tüm milletimiz ve insanlık için iyiliklere, esenliklere ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Bugün TBMM'nin açılış tarihi ile birlikte egemenliğin millete verildiği mutlu bir gün. O günlerde Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin nice zorluklarla nasıl kahramanca mücadele ettiğini ve hangi güç durumlara göğüs gererek bize bu aziz vatanı ve milli irademizin sembolü TBMM'mizi emanet ettiklerini çok iyi biliyoruz.

Bugün milli egemenliğin bayramıdır, kutlu olsun. Bugün bağımsızlığımızın, hürriyetimizin bayram günüdür, kutlu olsun. Bugün çocukların bayramıdır, kutlu olsun.

Milli egemenlik bilincisyle doğdolu olduğumuz bugünü biz çocuklara bayram olarak hediye eden Atatürk'e olan şükranımızı Türkiye sevgimizle, çalışkanlığımızla, yüksek hedefimizle, odaklanışımızla göstereceğiz. Türk çocukları olarak tüm dünya çocukları için de barış ve esenlikler diliyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER