Oynatma Listesi
HABERLER

Peş peşe orman yangını haberleri! Ekiplerin müdahalesi sürüyor

Antalya, Denizli ve Bolu’da çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gelen son bilgilere göre Denizli'deki orman yangını kontrol altına alındı.

Antalya'nın Akseki ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Kuyucak Mahallesi'ndeki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanın fark edilmesi ile bölgeye ekipler yönlendirildi. Ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

YANGIN BÜYÜME EĞİLİMİNDE

Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sürüyor. 6 helikopter, 5 uçak, 25 arazöz, 8 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı ve çok sayıda yer ekibinin müdahale ettiği yangının, büyüme eğiliminde olduğu kaydedildi. Havanın kararması ile söndürme çalışmalarına karadan devam edileceği de bildirildi.

DENİZLİ'DE ORMAN YANGINI

Denizli'de, Bademli Mahallesi'ndeki ormanda çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi.

Acıpayam ilçesi Bademli Mahallesi yakınlarındaki ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan 4 helikopter ve 3 uçakla müdahale edildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI; 20 HEKTARLIK ORMAN YANDI

 

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Bademli Mahallesi kırsalında bugün saat 15.00 sıralarında çıkan yangının söndürülmesi çalışmalarına, sınırda olduğu için Burdur Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü 3 yangın söndürme uçağı, 2 helikopter, 11 arasöz, 7 su ikmal aracı, bir dozer ve bir de kepçe ile müdahalede bulundu. 150'nin üzerinde yangın söndürme işçisi de alevlere müdahale etti. Yangın, havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu saat 18.00'de kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. Yangında yaklaşık 20 hektarlık orman zarar gördü. Bademli Köyü Muhtarı Baki Tekin, ekiplerin çabuk müdahalesiyle yangının kontrol alındığını belirterek, “Vatandaşlar olayı fark ediyor. Her tarafa haber veriyorlar. Orman Müdürlüğü ekipleri çok çabuk müdahale etti. Uçakların ve helikopterlerin anında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü" dedi.

BOLU

Yangın, sabah saatlerinde Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Güneyçalıca köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda ilk belirlemelere göre elektrik hattından kaynaklı olarak yangın çıktı. Yangın gözetleme kulelerinden fark edilen alevler, ekipleri harekete geçirdi. Bölgeye 3 yangın helikopteri, 1 yangın uçağı, 1 iş makinesi, 4 ilk müdahale aracı, 10 su tankeri, 1 jandarma aracı, 4 jandarma personeli, 60 orman personeli ve 20 vatandaş olmak üzere toplam 20 araç ve 84 kişi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle yangın büyüyen yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER