Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil yeniden geliyor: Bu saatlere dikkat

Meteoroloji haritayı güncellerdi. İstanbul dahil birçok kent için yeniden sağanak alarmı verildi. Orta ve Güney Ege için fırtına uyarısı yapıldı. Peki sağanak ve soğuk havalar kaç gün daha devam edecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinin iç ve yüksek kesimleri, Manisa ve Antalya’nın kuzeybatısı ile gece saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları güney, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ORTA VE GÜNEY EGE İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Orta ve Güney Ege'de yarın fırtına beklendiğini bildirdi. Meteorolojiden yapılan açıklamada, Kuzey Ege'nin güneyinde rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiği bildirildi. Fırtınanın 24 Nisan'da sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Güney Ege'de rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir” denildi.

BU GECE VE YARINA DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün gün içerisinde önemli bir yağış yok. Gece ve yarın Marmara’da İstanbul dahil hafif yağmur geçişleri olacak. Bu yağışlar çamurlu olabilir. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de toz taşınımı var. Toz yarın İç Anadolu’da görülecek.

Sıcaklıklar Marmara’da yavaş olsa da diğer bölgelerde yükselmeye devam edecek. Hafta ortası İç Anadolu ve Ege de güneyli rüzgarlar hızını artırıyor. Hafta sonu ve gelecek hafta İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’ya yağmur geliyor. Tohum ekmeye hazırlanacak çiftçilere duyurulur.

İstanbul bugün 20 derece, gece saatlerinden itibaren il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. İzmir bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı 24 C Ankara 22 Antalya 23 C

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER