Oynatma Listesi
HABERLER

Avustralya'da ikinci şok! Bıçaklı saldırgan kilisede kan döktü

Alışveriş merkezinde sekiz kişinin öldürüldüğü saldırıdan günler sonra bu kez kilisede çığlıklar yükseldi, yerel medya piskopos en az dört kişinin yaralandığını bildiriyor.

Avustralya'nın Sdyney kentinde geçen hafta gerçekleşen bıçaklı saldırıyı Pazartesi akşamı bir yenisi izledi.

Sydney şehrindeki bir alışveriş merkezinde Cumartesi günü dehşet dolu dakikalar yaşandı, bıçaklı saldırgan en az altı kişiyi öldürdü. Polisin Bondi Westfield alışveriş merkezinde vurarak durdurduğu saldırganın bıçaklı bir saldırganın yaraladığı sekiz kişi arasında, bir bebek de vardı.

Avustralya polisi, akıl sağlığı sorunları bulunan ve kadınları hedef alan 40 yaşındaki Joel Cauchi adlı erkek saldırganın motivasyonunu ortaya çıkarmak için soruşturma yürütüyor.

Tüm ülkeyi şoka sürükleyen saldırının üzerinden iki gün geçmeden, bu kez Sdyney'deki bir kiliseden çığlıklar yükseldi. Yerel medya, piskopos Mar Mari Emmnauel'in dua ettiği sırada yanına yaklaşan siyah giyinen bir erkek tarafından saldırıya uğradığını duyurdu.

Canlı yayında gerçekleşen saldırıda soğukkanlı bir şekilde kürsüye doğru ilerleyen saldırgan elindeki bıçağı piskoposun yüzüne ve boynuna doğru salladı. Piskoposun yere düşmesiyle kilise içindeki kalabalığın çığlıkları duyuldu, çok sayıda insan aceleyle yardıma koştu.

Tam da bu sırada canlı yayın görüntüsünün kapandığı görülürken, hastane yetkilileri Pazartesi akşamüstü 19.15'te olay yerinden çağrı aldıklarını söyledi.

Yerel medya, piskoposla birlikte üç kişinin daha saldırıda yaralandığını aktardı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor. Hastane yetkilileri, 50'li yaşlardaki bir erkeğin çok sayıda bıçak yarasıyla tedavi altına alındığını söyledi.

Bıçaklı saldırıya uğrayan piskopos Mar Mari Emmnauel, koronavirüs salgını sırasında uygulanan karantinayı 'kitlesel kölelik' olarak tanımlaması ve aşıların bir faydası olmadığını söylemesiyle tanındı.

Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan piskopos Emmanuel'in TikTok ve Facebook üzerinde binlerce takipçisi bulunuyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER