Milliyet Executive İş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

06.04.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi. Farklı şirketlerde yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

 

Data Expert'in derlediği bazı yeni şirket görevlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Gaye Narmanlı Sunerli- Coca-Cola / Türkiye Genel Müdürü

Coca-Cola'da Türkiye Genel Müdürlüğü görevine Gaye Narmanlı Sunerli getirildi. Marmara Üniversitesi İngilizce Ekonomi Bölümü'nden mezun olan ve 2005 yılında Procter&Gamble'a katılan Gaye Narmanlı Sunerli, şirkette Yönetim Kurulu Üyesi olmanın yanı sıra Ticari Pazarlama Direktörü, Satış Direktörlüğü, E-Ticaret Dijital & Ticari Pazarlama Başkan Yardımcılığı gibi üst düzey görevlerde bulundu. 2021 yılından bu yana Procter&Gamble Türkiye, Kafkasya, Orta Asya Satış Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gaye Narmanlı Sunerli, 2024 Şubat ayı itibarıyla Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü olarak yeni görevine başladı. 

İş dünyası önemli transferler yaptı

Başak Karaca - Coca-Cola / Kafkasya ve Orta Asya bölgesinden Sorumlu Genel Müdür

Haberin Devamı

2021 yılından bu yana Coca-Cola'da Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten Başak Karaca Coca-Cola Kafkasya ve Orta Asya bölgesinden Sorumlu Genel Müdür olarak atandı. Hızlı tüketim ürünleri alanında 25 yılın üzerinde deneyime sahip olan Başak Karaca, Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yönetimi ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında çift anadal lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine 1995'te Procter&Gamble'da başlayan Karaca, şirketin İsviçre operasyonu ve ABD'deki merkezinde yönetim rollerinde çalıştı. 2008'de Yıldız Holding'e geçerek, üst düzey görevlerle beraber farklı yönetim kurullarında da çalıştı. Coca-Cola'ya 2018'de katılan ve 2021'de Coca-Cola Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten Başak Karaca, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesinden Sorumlu Genel Müdür olarak atandı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

 

Burak Başarır - Anadolu Grubu / İcra Başkanı

Anadolu Grubu'nda 40. yılını tamamlayan ve son 7 yıldır İcra Başkanı olarak görev yapan Hurşit Zorlu emekliye ayrıldı. Zorlu, görevini grupta 25 yıldır görev yapan, en son Coca-Cola İçecek CEO'su ve Anadolu Grubu İcra Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunan Burak Başarır'a devretti. Başarır, 1 Nisan 2024 itibarıyla yeni görevine başladı.

Burak Başarır, American River College'da Uluslararası işletme ve Bilgisayar eğitimlerinin ardından California State University of Sacramento'da İşletme öğrenimi gördü. 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Başarır, 1998 yılında Coca-Cola İçecek'e (CCI) katıldı. Başarır, 2005 yılında CFO pozisyonuna terfi etti. CCI'ın halka arzı ve CCI-Efes Invest finansal birleşmesine liderlik eden Başarır, 2010-2013 yılları arasında Türkiye Bölge Başkanı olarak CCI'ın satış hacmi ve gelir açısından en büyük operasyonunu yönetti. 2014'te Coca-Cola İçecek A.Ş.'ye CEO olarak atanan Başarır, 2023 yılından bu yana Anadolu Grubu İcra Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Bahar Uçanlar- Mey|Diageo / Genel Müdür 

Mey|Diageo'da Ocak 2021'den bu yana Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Bahar Uçanlar, Mey|Diageo Genel Müdürü olarak atandı ve şirketin ilk kadın Genel Müdürü oldu. Görevi 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Levent Kömür'den devralan Uçanlar, geçmiş liderlik rollerinden edindiği tecrübe ve birikimi yeni görevinde de Mey|Diageo'ya aktarmaya devam ederek, şirketin başarısını bir üst seviyeye taşımaya odaklanacak.

Haberin Devamı

Bahar Uçanlar 24 yıllık iş hayatı boyunca birçok ulusal ve uluslararası şirkette çeşitli yöneticilik ve genel müdürlük pozisyonlarında çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Uçanlar, profesyonel kariyerine 2000 yılında başladı. 2002-2004 arasında ABD'de Michigan Üniversitesi'nde MBA programını tamamladı ve Bain&Company'de yönetim danışmanı olarak görev yaparak özellikle FMCG, sağlık ve özel sermaye sektörlerinde uzmanlaştı. ABD'de PepsiCo'da liderlik rollerinde çalıştıktan sonra 2011'de Türkiye'ye dönerek Mondelez International, Turkcell, Kantar Araştırma gibi kuruluşlarda üst düzey strateji ve pazarlama rollerinde görev aldı. 2017'de Mars Sportif'e Genel Müdür olarak atanarak yaklaşık 3 yıl bu görevi sürdürdü. Ocak 2021'de Mey|Diageo'ya katılan Bahar Uçanlar, 3 yıl boyunca şirketin Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi ve birçok önemli projeye liderlik etti.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı

Charbel Abi Ghanem- Nissan / Avrupa Bağımsız Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü

1 Nisan 2022 tarihinden bu yana Nissan Türkiye'den sorumlu Genel Müdür olarak görev yapan Charbel Abi Ghanem, 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle Nissan Türkiye Genel Müdürü sorumluluğuna ek olarak, Avrupa Bağımsız Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

"Avrupa Bağımsız Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Genel Müdürlüğü" görevlerini birlikte yürütecek olan Abi Ghanem, Avrupa Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Bölüm Başkan Yardımcısı Mayra Gonzalez Velasco'ya bağlı olarak çalışacak.

2003 yılında Notre Dame Üniversitesi (Lübnan) Reklam ve Pazarlama bölümünden mezun olan Charbel Abi Ghanem, pazarlama alanında yüksek lisans eğitimi ve ardından Madrid, IE Business School'dan MBA derecesine sahip. İş hayatına 1999'da başlayan Charbel Abi Ghanem, 2012 yılında göreve başladığı Nissan Motor Corporation çatısı altında global satış ve iş geliştirme alanında önemli görevler üstlendi. Daha önce Nissan Kuzey Amerika'da satış operasyon yöneticiliğinde, Nissan Avrupa'da ise pazarlama ve tüketici deneyimi alanlarında ve Nissan Belçika Genel Müdürü olarak görev aldı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

 

Çağrı Emre Korkmaz- DeFacto / Tedarik Zinciri ve Yurt Dışı Operasyon Faaliyetlerinden Sorumlu Genel Müdür

Perakende sektöründeki 15 yıla yakın kariyeri boyunca birçok üst düzey yöneticilik görevini yürüten ve DeFacto'da 2 yılı aşkın süredir Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Çağrı Emre Korkmaz, DeFacto Tedarik Zinciri ve Yurt Dışı Operasyon Faaliyetlerinden Sorumlu Genel Müdür oldu.

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Korkmaz, profesyonel iş hayatına 2011 yılında BSH Türkiye'de başladı. Korkmaz, sırasıyla Trendyol Grup'ta 7 yıl ve İsveçli moda markası NA-KD.com'da 5 yıl olmak üzere üst düzey pozisyonlarda görev yaptı. DeFacto bünyesindeki kariyerine Kasım 2021'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Korkmaz, strateji ve dönüşüm, şirket kültürü, merkezi planlama, bilgi teknolojileri gibi mevcut sorumluluk alanlarının yanında tedarik zinciri ve yurt dışı operasyon faaliyetlerini yürüterek liderlik yetenekleri ve deneyimi ile şirketin başarısını sürdürülebilir kılma misyonunu üstlenecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı

 

Hülya Türkmen Keçecioğlu- Garanti BBVA Portföy / Genel Müdür

Garanti BBVA Portföy'ün yeni Genel Müdürü, 24 yıldır Garanti BBVA bünyesinde farklı alanlarda yöneticilik görevlerinde bulunan Hülya Türkmen Keçecioğlu oldu. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra 2000 yılında Garanti BBVA'da kariyerine başlayan Hülya Türkmen Keçecioğlu, Banka bünyesinde satış, pazarlama, IT, müşteri deneyimi ve segment yönetimi gibi farklı alanlarda sorumluluklar üstlendi. Boğaziçi Üniversitesi'nden MBA derecesine sahip olan deneyimli bankacı, Garanti BBVA bünyesindeki çalışmalarını Garanti BBVA Portföyde Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür olarak sürdürecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı

 

Onur Altürk - Anadolu Efes / Bira Grubu Başkanı ve CEO

Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürlüğünü yürüten Onur Altürk, Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes CEO'su olarak atandı. Şubat sonunda görevden ayrılan Can Çaka'nın yerine atanan Onur Altürk, 1 Mart 2024 itibarıyla yeni görevine başladı. 2022 yılından bu yana Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürlüğünü yürüten Onur Altürk, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mezun olup 1998 yılında Turkcell'de kariyerine başladı. Anadolu Efes ailesine katılmadan önce 12 yıl boyunca PepsiCo'da farklı pozisyonlarda görev alan Onur Altürk'ün, Hızlı Tüketim Ürünleri sektöründe 20 yıla yakın tecrübesi bulunuyor.

Onur Altürk, "Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte öncelikli hedefimiz Anadolu Efes'in global arenada rekabet gücünü daha da artırmak, yenilikçi ve sürdürülebilir büyüme stratejileriyle çalışmalarımıza yön vermek olacak" dedi.

İş dünyası önemli transferler yaptı

 Tugay Keskin - Anadolu Efes / Türkiye Genel Müdürü

Coca-Cola İçecek'te Müşteri ve Ticari Operasyonlar Direktörü olarak görev alan Tugay Keskin aynı tarih itibarıyla Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü olarak Onur Altürk'ten görevi devraldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Tugay Keskin ise 1993 yılında Coca-Cola İçecek'te kariyerine başladı ve 30 yılı aşkın süre boyunca farklı üst düzey pozisyonlarda yöneticilik yaptı.

Tugay Keskin, "Anadolu Efes'in Türkiye Genel Müdürü olmaktan heyecan ve mutluluk duyuyorum. Ekibimizle birlikte, tüketici odaklılığımız ve inovasyonu öncelik alan vizyonumuzla içinde bulunduğumuz sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. 55 yıllık köklü bir kurum olan Anadolu Efes'in başarısını daha da artırmak için çalışacağız" dedi.

İş dünyası önemli transferler yaptı

 

Berk Boyacıgil - Eczacıbaşı Evital / Genel Müdür

Eczacıbaşı Topluluğu'nun yeni sağlık ekosistemi Evital'in yeni Genel Müdürü Berk Boyacıgil oldu. Boyacıgil, bundan sonraki süreçte evital'in farklı dikeylerdeki büyüme stratejilerine öncülük edecek.

Lisans eğitimini 2014 yılında Saint Mary's Üniversitesi Ticaret Bölümü'nde tamamlayan Berk Boyacıgil, iş yaşamına Kanada'da başladı. 2015-2017 yılları arasında Delta Hotels by Marriot'ta Banket Satış Müdürü, 2015-2019 arasında MaidMe'de Kurucu & CEO, 2019-2020 yıllarında ise Hipicon.com'da Genel Müdür olarak görev aldı. Ardından 2020-2021 yıllarında Lidyana'da CEO, 2021-2024 arasında Modanisa'da sırasıyla Bölge Satış Direktörü & Ticari Mükemmellik Bölüm Başkanı ve son olarak Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.