Kültür Sanat Can dostun sanat dolu hikâyesi

Can dostun sanat dolu hikâyesi

15.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir zamanlar köpek dövüşüne zorlanan pitbull cinsi Van Gogh kurtarıldıktan sonra kendini resme adadı ve bu ona yeni evinin kapılarını araladı.

Can dostun sanat dolu hikâyesi

Adını kesik kulağından alan Van Gogh’u geçici olarak sahiplenen Jaclyn Gartner, dostunun sanata olan ilgisini kullanarak harika tablolar yaratmasına olanak sağladı.

Haberin Devamı

Gartner, Van Gogh’un resim aşamalarını anlatırken boya sıktığı tuvalin üzerine bir plastik torba, onun üzerine de fıstık ezmesi sürüp gerisini dostuna bıraktığını söylüyor. Gartner’ın anlattığına göre Van Gogh “hızlı ve yaratıcı dili” sayesinde tablolarını hazırlık aşamasından bile kısa sürede tamamlıyor. Vincent van Gogh’un “Yıldızlı Gece”sini mavi ve sarı boya kullanarak kendi versiyonunu yapan köpek Van Gogh’un eserlerinin gösterildiği bir sergi organize eden Gartner sergiye yalnızca iki kişi katıldığında hüsrana uğruyor. Ardından bir sosyal medya paylaşımı yapan Gartner, Van Gogh’un sergideki 30 eseri için bin dolar toplandığını ve tüm eserlerin iki dakika içinde tükendiğini söyledi. Gartner’ın bu paylaşımı sayesinde Van Gogh yeni evine de kavuştu.