Saray mutfağının gizli sırrı ortaya çıktı! Hünkar beğendi böyle yapılmalıymış
Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen hünkar beğendi yemeği sofralara yakışan geleneksel lezzetlerden bir tanesi. Geçmişten günümüze hala severek yenilen bu yemeğin yapımı karmaşık gibi gözükse de aslında oldukça basit. Ancak yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
MASTERCHEF HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ: Saray mutfağından hünkar beğendi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
MasterChef'te bu akşam ekranlara gelecek olan dokunulmazlık oyunu için heyecan dorukta. Geleneksel ve klasik tatların harmanlandığı yarışmada imambayıldı, perde plavı, hünkar beğendi, katmer ve ayva tatlısı yapılacak. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "Hünkar beğendi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte hünkar beğendi tarifi…
Ramazanda en çok yapılan 5 iftar yemeği
Ramazan soflarının olmazsa olmazı en çok yapılan 5 iftar yemeğini sizinle paylaşıyoruz. Özellikle 'iftara ne pişirsem' diyorsanız ana yemek olarak sunabileceğiniz bu tarifleri mutlaka deneyin. Beyti sarma, hünkar beğendi, fırında köfte patates, sulu köfte ve tavuklu sultan sarması olarak ilk 5 sırada yer alan iftar yemekleri için malzemeler oldukça basit. İşte ramazanda en çok yapılan 5 iftar yemeği... PEMBENAR ÖZEL
Hünkar Beğendi Nasıl Yapılır? | Etli Hünkar Beğendi Tarifi
Etini döküm tencerede pişirdiğim, ağızda dağılan yumuşacık etli hünkar beğendi tarifi.
Malzemeler:
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarımsak
500 gram kuşbaşı dana eti (kuzu eti de kullanabilirsiniz)
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
175 ml süt (patlıcanlarınızın boyuna göre daha az veya fazla gerekebilir)
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hünkar Beğendi
Bugün de soframızda Osmanlı Mutfağının ağır toplarından hünkar beğendi var. Adından da anlaşıldığı gibi saray aşçılarının emekleri sonucu belkide binbir uğraşısından sonra padişaha sunup beğendirdikleri bir lezzet.