Süt seçerken ve içerken dikkate alınacak en önemli noktalar
Süt seçerken ve içerken dikkate alınacak en önemli noktalar İnek sütü, keçi sütü, manda sütü, koyun sütü... Zaman zaman pek çoğumuz hangi sütü içmenin vücudumuza yararlı olduğu konusunda araştırmalara giriyoruz. Besin değerleri açısından farklı özelliklere sahip bu sütleri neye göre tercih etmemiz gerektiği hakkında ise bilmemiz gereken bazı kriterler var. Besin değeri açısından en iyi süt hangisidir? Açık sütler ne kadar güvenli? Hangi yöntem ile üretilen sütleri içmeliyiz? Günlük süt ile pastörize süt arasındaki fark ne? Günlük süt kaç günde tüketilmeli? Bu soruların cevabını Uzman Diyetisyen Eda Balcı verdi
Açık sütün zararları neler?
Açık sütün zararları neler? Türkiye’de kullanımı oldukça yaygınlaşan açık süt konusunda yapılan araştırmalar, kaynağı ve saklama koşulları bilinmeyen sütte büyük tehlike olduğunu ortaya koyuyor.
10.03.2016 Genel Sağlık
Açık sütler hastalık saçıyor!
Açık sütler hastalık saçıyor! Açık süt kaynatıldığında B1, B2, B12 vitaminleri ve folik asit kayboluyor!
10.01.2014 Genel Sağlık