Gündem Türk imamı sınır dışı ettiler

Türk imamı sınır dışı ettiler

22.12.2015 - 14:04 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Rus savaş uçağını düşürülmesiyle iki ülke arasında gerilen ilişkiler, Denizli’de şık giyinip, sürekli cilt bakımı yaptırdığı için adı ’Metroseksüel imam’a çıkan 48 yaşındaki Hikmet Yuvacı’yı da vurdu. Yuvacı, geçen mart ayından bu yana Rusya Federasyonu Diyanet İşleri Koordinatörü olarak görev yaptığı Kırım’dan sınır dışı edildi.

Türk imamı sınır dışı ettiler

Denizli’de bir camide görev yaparken, "Günde 5 kez insanların önüne çıkıyorum. Bakımlı olmak, şık giyinmek zorundayım. Dinimiz de güzel görünmeyi emretmektedir. Özellikle camilere giderken güzel takıların takılması istenir. Ben de bu nedenle cemaatimize bakımlı görünmek ve örnek din adamı olabilmek için kılık kıyafetime dikkat ediyorum. Günde iki kez tıraş oluyorum ve hep takım elbise giyiyorum. Tırnak bakımımı bile düzenli bir şekilde yaparım" diyen imam Hikmet Yuvacı, bu sözleriyle dikkati çekmişti.

Haberin Devamı

Türk imamı sınır dışı ettiler

Bakımlı olması nedeniyle ismi Denizli’de ’Metroseksüel imam’a çıkan imam Yuvacı, daha önce 5 yıl Kırım ve St. Petersburg’da görev yaptığı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen mart ayında Rusya Federasyonu Diyanet İşleri Koordinatörü olarak atandı. Yeni görevlendirme kapsamında görev yaptığı Kırım’da iki cami ile bir medresesinin yapımını organize edip, soydaşlara din hizmeti veren Yuvacı, Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle Kırım’dan sınır dışı edildi.

VAHŞİ BİR TÜRK KARŞITLIĞI BAŞLADI

Yuvacı, Rusya'da, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinin ardından "vahşi bir Türk karşıtlığı" başladığını bunun Kırım yarımadasında da yayıldığını söyledi.
Bölgede daha önce de görev yaptığını aktaran Yuvacı, şunları ifade etti:
"Türkiye hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinden sonra Rusya'nın Türklere karşı nefret duygusu yapmaya başladığını gördüm. Bizleri de bu çerçevede çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar. Bazı sıkıntılar yaşadım. Pasaportuma el koyup beni mahkemeye sevk ettiler. Çıkarıldığım mahkemede, Kırım'da kalma süremi aştığım ve kalma süremin 'yasal sürenin dışında olduğu' gerekçesiyle sınır dışı edildim. Fakat benim Kırım'da kalma sürem tamamen yasal süre içerisindeydi. Bahane uydurularak sınır dışı edildim."
İSTİHBARAT BASTI, 8 SAAT ARAMA YAPTILAR
Yuvacı, Diyanet İşleri Başkanlığının bölgede bir ofisi olduğunu, bölgedeki cami ve medreselere hizmet götürdüklerini anlatarak, Rus yetkililerin, bu çalışmaları engellemek için girişimlerde bulunduklarını söyledi.
Çalıştığı ofisin, istihbarat yetkilileri tarafından basılarak yaklaşık 8 saat arama yapıldığını dile getiren Yuvacı, "Aramalarda hiç bir şey bulamadılar, benden kaynaklanan bir durum değil ama bu durum Rusya devletinin Türklere karşı nefret duygusudur. Gönül isterdi ki oradaki soydaşlarımıza uzun süre görev yapmak isterdik ama olmadı. Ben Kırım'da tek devlet yetkilisiyim koordinatör ve memur olarak ama diğer şehirlerde 8 tane görev yapan arkadaşlarımdan kimisi cezaevine girdi, kimisi çeşitli yollarla darp edilerek sınır dışı edildiler" diye konuştu.