Gündem Siraç İsminin Anlamı Nedir? Siraç Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Siraç İsminin Anlamı Nedir? Siraç Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Dini açıdan önemli bir yere sahip olması nedeniyle Siraç ismi çok fazla tercih edilen adlar arasında yer almaktadır. Erkek çocukları için kullanılan bu isim anlamı itibariyle büyük beğeni topluyor. Siz de bu isminin anlamını öğrenebilir ve çocuğunuz için kullanabilirsiniz. Peki, Siraç isminin anlamı nedir? Siraç ne demek, ne anlamına gelir? İşte detaylar.

Siraç İsminin Anlamı Nedir Siraç Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

Siraç ismi Farsça üzerinden Türkçeye yerleşmiş olan adlar arasında yer almaktadır. Hem telaffuzu hem de anlamları üzerinden beğeni toplayan isimlerden biridir. Son zamanlarda ise internetten sıkça araştırılan isimler arasına girmiş durumda.

Haberin Devamı

Siraç Ne Demek?

Siraç iki farklı anlamı üzerinden ele alınmaktadır.

- Şık, meşale, kandil,

- Nur saçan anlamına gelmesi ile Resulullah için kullanılır,

Bu iki özel ve güzel anlamı nedeniyle günümüzde sıkça kullanılan isimlerden biridir. Farsça kökenli bir isim olarak Türkçede son dönemlerin popüler isimleri arasında yer aldığını söylemek mümkün. Minik yavrunuz için kullanabileceğiniz en güzel isimlerden biridir.

Sıraç Kur’an’da Geçiyor mu?

Siraç özellikle İslami açıdan önemli olan adlardan biridir. Bu yüzden pek çok kişi tarafından ismin Kur'an'da geçip geçmediği merak ediliyor. Siraç adının Kur'an'da yer aldığını söylemek mümkün. Özellikle Nur saçan anlamı ile beraber Resulullah için kullanılan bir isimdir. O yüzden her açıdan derin anlamı ve etkileyici telaffuzu ile erkek çocukları için çok fazla değerlendiriliyor. Tek başına ya da farklı isimlerle Kombin olarak kullanılabilir.