Gündem Nagihan Karadere: O kupayı alırsam Türkiye turu yapacağım

Nagihan Karadere: O kupayı alırsam Türkiye turu yapacağım

27.11.2023 - 16:00 | Son Güncellenme:

Milli atlet Nagihan Karadere, Milliyet.com.tr Youtube kanalında yayınlanan ‘’Ünlü sohbetleri’’ isimli programa katıldı ve samimi açıklamalarda bulundu. Başarılı isim, hem hastalık sürecini anlattı hem de Survivor ile ilgili konuştu. 4. kez Survivor'a gitmeye hazırlanan Karadere, yine çok iddialı…

Hoş geldin Nagihan. Öncelikle izleyicilerimiz de çok merak ediyor… Sağlık durumun nasıl?

Haberin Devamı

Bomba gibiyim. Her şey yolunda… Hastalığa başlangıçta yakalandığım için şanslıyım. Kemoterapiye gerek kalmadan ilaçlar ve sevgi seliyle iyileştim. Sporcu olmam ve genç olmam da etkili oldu.

Bu hastalıkla mücadele eden çok fazla kişi var. Onlara ne söylemek istersin?

Aslında kadını ve erkeği yok. Herkesin kâbusu. Ablam gibi sevdiğim biri de bu hastalığa yakalandı. Kemoterapi de gördü. İleriki halimi onda gördüm. Onu ziyarete gittim. Orada beni gören kadınlar o kadar mutlu oldu ki… Onları görünce empati yaptım. Allah kimseye yaşatmasın. İlk başta yakalandığımdaki o psikolojiyi kimseye vermesin. Bu konuyla ilgili konuşacak kelime bulamıyorum. Çok hassas bir konu. Moral ve motivasyon lazım.

Bu hastalıkla mücadelede maneviyat çok önemli. Sen de bu konuda şanslısın. Çok fazla sevenin var…

Haberin Devamı

Ben çok şanslıyım. Tedaviden çok sonra söylemek zorunda kaldım. Dünyanın her yerinden mesaj geldi. Seven, sevmeyen olsun herkesin bir parçası olmuşuz. Telefonlarım kilitlendi.  O kadar merhametli bir milletiz ki; herkes bir şey yollamaya çalıştı. Muhteşem bir duygu gerçekten. İyi ki varlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Hepsi ailemin parçası.

Hayatımın dönüm noktası dediğin bir an var mı?

Hayatımın dönüm noktası; tartışmasız Survivor

Hiç pişmanlığın var mı?

Hayatta tabi ki pişmanlıklar oluyor. İnsanız sonuçta. Herkesin pişmanlıkları var. Ama bir yol haritam var. O yolda yürüyorum.

Dışarıdan sert görünen bir yapın var mı? Ama gerçekte öyle olmadığını düşünüyorum…

Doğru duygusal bir yapım var. Sportif alanlarda baskın ve dominant bir karakterim. Ama özel hayatımda gayet uysal, tartışmaya kapalı bir insanım. Kavgayı ve huzursuzluğu hiç sevmem. Haksızlığa gelemiyorum. Başarısızlık ve açlık en ince çizgim. Bu cazgırlığım tamamen Survivor’a özgü. O da açlık ve özlemle ilgili…

Kendini üç kelimeyle anlatmanı istesem?

Hırslı, dürüst ve başarılı…

O KUPAYI SÖKE SÖKE ALACAĞIM

4.kez Survivor’a gidiyorsun. Aslında son yarıştığın dönemden sonra bir daha asla gitmem demiştin. Fikrini değiştiren ne oldu?

Fikrimi değiştiren Survivor ve Acun bey oldu. Acun beyi çok seviyorum. Aramızda sebebini bilmediğimiz bir rekabet var. Ben oraya kupayı almak için gidiyorum. Çok hırslı olduğum için insanlar bu hırsımı anlamıyor belki. Gitmeyeceğim demiştim çünkü o kadar emek verip şampiyon olamayınca şevkin kırılıyor. Başarı zaten tesadüf olamaz ama yine de bu başarı taçlansın istiyorsun. O cümleleri kullandığıma pişmanım. Ama önemli olan hatalardan ders çıkarmak. Acun bey ve Survivor olunca akan sular duruyor ve tükürdüğümüzü yaladık.

Haberin Devamı

İddialı mısın?

İddialıyım. Çok güzel bir ekiple, çok fonksiyonel ve güzel bir sistemle çalışıyoruz. Kendimi hiç olmadığım kadar iyi ve çevik hissediyorum. Bambaşka bir Nagihan göreceklerine adım kadar eminim. Tek korkum sakatlanmak.

Biz bu sene nasıl bir Nagihan izleyeceğiz?

Benden korksunlar. Oraya gideceğim ve söke söke o ihtişamlı kupayı alacağım.

Bu sene ilk kez SMS olmayacak ve sadece performansa dayalı bir yarışma göreceğiz. Sence bu dengeleri değiştirir mi?

Tabi ki. Her şey performans değil diyenleri şimdi göreceğiz. Çok zor geçecek. Ama ben her zorluğa alışkınım.

Haberin Devamı

Bu sene o sene mi?

Bu sene o sene. Yeteri kadar gönüllerin şampiyonu oldum. Ama bu kez gerçek şampiyon da olmak istiyorum.

Acun Ilıcalı da senin ismini açıklarken, "SMS yok, meydan senin. Görelim bakalım" dedi… Bir şey söylemek ister misin kendisine buradan?

O zaman Acun bey hazırlayın o kupayı. Söke söke almaya geliyorum demiştim. Acaba Nagihan haklı çıkacak mı, Acun beyle ile Nagihan’ın rekabeti nasıl olacak diye merak ediyor herkes…

Sence seni ne zorlayacak bu sene?

Vallahi beni her sene bir şey zorluyor. Geçen sene Hikmet beni çok zorladı. Açlık, rakipler, Bizans oyunları… Hepsi zor. Art niyetli insanlar da çok fazla. Ne kaybettiysem doğrucu Nagihan olduğum için kaybettim.

Bir anne olarak oraya gitmek daha zor değil mi?

Arven ile geçen gün yine konuştuk bu konuyu. Duygusal bir konuşma yaptık. Beni özlemeyecek misin dedim, hayır ben seni her gün televizyonda izleyeceğim dedi.

Kimleri rakip görüyorsun? Bu beni zorlar dediğin bir yarışmacı var mı?

Haberin Devamı

Aslında şu isim diyemem. Çoğuyla yarıştım. Bir de her sezon başka yarışmacılar çıkıyor. Benim belki garanti sayı dediğim kişi çok iyi performans gösterecek. Hiçbir rakibimi küçümsemiyorum. Bir an önce mücadele başlasın istiyorum.

Sence insanlar seni neden bu kadar sevdi?

Doğal ve kendi halimde olmamdan dolayı bence. Kalbimde bir kötülük olmadığını net bir şekilde gördü insanlar. Önceden Survivor şampiyonu olmak sadece benim hayalimdi. Şimdi herkesin hayali.