Gündem Meteoroloji'den AFAD'dan AKOM'dan uyarı üstüne uyarı! İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın

Meteoroloji'den AFAD'dan AKOM'dan uyarı üstüne uyarı! İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın

18.11.2023 - 09:33 | Son Güncellenme:

Meteoroloji 18 Kasım hava durumu raporunu haritalı olarak açıkladı. Son dakika gelen bilgilere göre ülke genelinde beklenen sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkileyecek. Sakarya Valiliği de pazar günü kar geleceğini açıkladı. İstanbul'da başlayan sağanak yağış ve fırtına pazar günü öğle saatlerine kadar sürecek. İşi olmayanların sokağa dahi çıkmamaları uyarısı yapılıyor. Köprülerde araç devrilmelerinin olabileceği ve kuryelerin de fırtına anında trafiğe çıkmamaları gerektiği belirtiliyor. AFAD tüm telefonlara bir mesaj göndererek yeniden uyarıda bulundu. Gelen mesajda "Meteorolojiye göre İstanbul'da yarın sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun" denildi.

Sakarya Valiliği meteorolojik verilere göre devam eden yağışa karşı uyardı. Uyarıda; şehirde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgarla birlikte yağışın daha da etkili olacağı ve yüksek kesimlerde de kar beklenildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Sakarya Valiliği, meteorolojik verilere göre 19 Kasım Pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artıracak sağanak yağışa karşı sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Valilik tarafından yapılan paylaşımda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde halen devam eden yağışların, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra etkisini tekrar artırarak, kuvvetli batılı ve kuzeybatı (Karayel) rüzgarı ile birlikte Kocaeli, Sakarya, Yalova çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinin yağmur ve sağanak yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

TURUNCU KODLU UYARI

İstanbul Valiliği, pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek kuvvetli yağışla ilgili uyarıda bulundu. Turuncu kodla yapılan uyarıda, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; İstanbul'da cumartesi günü sabah saatlerinden, pazar öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı tahmin edilmektedir. Su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

THY 154 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları,(THY) İstanbul'da bugün etkili olan ve yarın da etkisini sürdürmesi beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 49'u bugün, 105’'i de yarın olmak üzere toplam 154 seferini iptal ettiğini duyurdu.

THY'den yapılan açıklamada, ‘’18.11.2023 ve 19.11.2023 tarihlerinde MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı/varışlı seferlerimizde hava muhalefeti nedeniyle iptaller yapılmıştır.

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 18 Kasım tarihli 9 sefer, 19 Kasım tarihli 23 seferimiz; İstanbul Havalimanı’nda ise 18 Kasım tarihli 40 sefer, 19 Kasım tarihli toplam 82 seferimiz iptal edilmiştir’ ’denildi.

 

Pegasus 82 seferini iptal etti

Pegasus Hava Yolları, İstanbul'da bugün etkili olan ve yarın da etkisini sürdürmesi beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 44'ü bugün, 38'i de yarın olmak üzere toplam 82 seferini iptal ettiğini duyurdu.

Pegasus Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komiteleri (MADKOM) kararıyla, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı sefer sayısının azaltıldığını ve bu karar doğrultusunda 82 seferin iptal edildiğini duyurdu. İç ve dış hatlarda bugün 44, yarın (19 Kasım) ise 38 olmak üzere toplam 82 sefer iptal edildiği belirtildi. İptal edilen seferler için ücretsiz bilet değişikliği veya iptali yapmak isteyen yolcuların Pegasus mobil uygulaması ve internet sitesinden bu işlemleri ücretsiz yapabileceği bildirildi. Bunula birlikte hava muhalefetindeki gelişmelere ve MADKOM kararlarına göre iptal olan sefer sayılarının artabileceği; bu nedenle yolculara uçuştan önce Pegasus Hava Yolları'nın internet sitesinde yayınlanan duyuruları kontrol etmeleri, mobil uygulamadaki bildirimleri açık konuma getirmeleri tavsiye edildi.

Haberin Devamı

BUDO SEFERLERİ DE İPTAL

Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle seferler iptal edildi.

İptal edilen seferler şu şekilde: "08.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), saat 09.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), saat 09.30 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), 10.00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve saat 10.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), 13.30 Bursa (Mudanya)- İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 14.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)- Bursa (Mudanya), 14.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)- Armutlu (İhlas), 15.25 Armutlu (İhlas)- Bursa (Mudanya), 16.45 Bursa (Mudanya)- İstanbul (Eminönü/Sirkeci),17.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)- Bursa (Mudanya), 19.15 Bursa (Mudanya)- İstanbul (Eminönü/Sirkeci),19.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)- Bursa (Mudanya)."

Haberin Devamı

Adalar-Beşiktaş

Aşiyan’da yaşanan yoğun akıntı sebebiyle Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacaktır."

Bozcaada'ya bazı feribot seferlerine fırtına engeli

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ilçesine yapılması planlanan bazı tarifeli feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Kuzey Ege Denizi'ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Bozcaada hattında planlanan bazı tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında ise Bozcaada'dan saat 10.00 ve 14.00, Geyikli'den ise saat 11.00 ve 15.00 seferleri iptal edildi. Geyikli-Bozcaada hattında ise Bozcaada'dan saat 07.00, Geyikli'den ise saat 08.00 seferleri de iptal edilmişti. Kabatepe-Gökçeada hattında da bu sabah Kabatepe'den saat 05.00, Gökçeada'dan ise saat 07.00 seferleri iptal edilmişti.

İstanbul'da bazı vapur seferleri iptal

18 Kasım Cumartesi günü hava şartları sebebiyle bazı vapur seferleri iptal edildi.

Hava muhalefeti (Lodos) sebebiyle aşağıda yer alan seferlerimiz ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacaktır.

Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerimizin Moda İskelesi uğraması

Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada

Adalar-Beşiktaş

Aşiyan’da yaşanan yoğun akıntı sebebiyle Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacaktır.

AKOM'DAN HAFTA SONU İÇİN FIRTINA VE YAĞMUR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek" ifadelerine yer verildi.

AFAD'DAN 55 İLE UYARI

AFAD'dan yapılan uyarıda "Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.18 Kasım Cumartesi günü; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye. Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

MARMARA
Rüzgarın sabah saatlerinde güney ve güneybatı, Trakya ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat zaman zaman 80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 9°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL 13°C, 16°C
Cumartesi il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KIRKLARELİ 7°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KOCAELİ 8°C, 14°C
İl genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

EGE
Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Kıyı Ege'de sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, 13°C
Öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 8°C, 20°C
Öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 14°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MANİSA 10°C, 16°C
Sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteorolojiden AFADdan AKOMdan uyarı üstüne uyarı İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın

AKDENİZ
Bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren Antalya'nın doğusu ile Doğu Akdeniz kıyılarında, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'de kuvvetli, Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli (60-80 km/saat)yer yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 12°C, 21°C
Aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 16°C, 23°C
Sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli, doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 12°C, 21°C
Parçalı çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 15°C, 23°C
Öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Öğle saatlerinden itibaren güney ve batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Eskişehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli (60-80 km/saat) yer yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA 4°C, 15°C
Öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI 1°C, 14°C
Öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 2°C, 11°C
Öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 4°C, 17°C
Öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Öğle saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 3°C, 15°C
Öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE 7°C, 16°C
Öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 1°C, 15°C
Öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK 9°C, 17°C
Öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA 5°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

SAMSUN 11°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

TOKAT 5°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

TRABZON 11°C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Öğle saatlerinden itibaren güneyi yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ERZURUM -2°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

KARS -4°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

MALATYA 3°C, 14°C
Öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

VAN 2°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 4°C, 15°C
Yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 9°C, 16°C
Yağışların öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

MARDİN 10°C, 13°C
Yağışların öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

SİİRT 8°C, 16°C
Yağmur ve sağanak yağışlı

Meteorolojiden AFADdan AKOMdan uyarı üstüne uyarı İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın

Meteorolojiden AFADdan AKOMdan uyarı üstüne uyarı İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın

Meteorolojiden AFADdan AKOMdan uyarı üstüne uyarı İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın

Meteorolojiden AFADdan AKOMdan uyarı üstüne uyarı İşi olmayan dışarı dahi çıkmasın