Gündem Kabine 1,5 aylık aranın ardından toplanıyor! Masada emekli maaşı, asgari ücret, İran-İsrail gerilimi var

Kabine 1,5 aylık aranın ardından toplanıyor! Masada emekli maaşı, asgari ücret, İran-İsrail gerilimi var

16.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçimler ve ardından Ramazan Bayramı’nın da sona ermesiyle 1,5 aylık aranın ardından bugün toplanacak kabinede, İsrail ile İran arasındaki gerilim en sıcak başlığı oluştururken enflasyon ve emekli maaşlarının da masada olacak

Kabine 1,5 aylık aranın ardından toplanıyor Masada emekli maaşı, asgari ücret, İran-İsrail gerilimi var

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU - Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplantısının bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Külliye’de gerçekleştirilmesi bekleniyor. Kabine en son 4 Mart’ta toplanmıştı. Hem Erdoğan’ın hem de bakanların sahada olduğu yerel seçim sürecindeki yoğun mesai nedeniyle kabine toplantılarına bir süre ara verilmişti.

Haberin Devamı

Seçimler ve ardından Ramazan Bayramı’nın da sona ermesiyle 1,5 aylık aranın ardından toplanacak kabinede, İsrail ile İran arasındaki gerilim en sıcak başlığı oluşturacak.

TANSİYON DÜŞMELİ

Bölgeyi yeni bir savaşın eşiğine getiren gerilimle ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın mevkidaşlarıyla yaptıkları görüşmelerin yansımaları, Türkiye’nin mesajları ve beklentileri ile bölgede tansiyonun düşürülmesi için atılabilecek adımlar kabinede ele alınacak.

Öte yandan İsrail’in Gazze saldırılarının durdurulması, ateşkesin sağlanması ve bölgeye yapılan insani yardımların iyileştirilmesi konusu da kabine toplantısının ana gündem maddelerinden biri olacak.

EMEKLİ MAAŞLARI MASADA 

Haberin Devamı

Erdoğan, kabine toplantısında yerel seçimlere yönelik değerlendirmesini de paylaşacak. Ayrıca enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadeleye dönük atılacak adımların da konuşulacağı toplantıda, tarım politikaları, çiftçilerin durumu, emeklilerin maaş zamları, asgari ücretlilerin ve dar gelirlilerin desteklenmesi gibi başlıklar masada olacak.

'İSRAİL BİR AN ÖNCE DİZGİNLENMELİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve insani durum ele alındı. Erdoğan, İsrail’in bu gaddarca saldırılarının durdurulması ve işlediği insanlık suçlarının cezasını görmesi için İslam dünyasının birlik içinde gayretlerini artırması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, bölgede gerginliğin yayılmaması için İsrail’in bir an önce dizginlenmesi ve aklıselimle hareket edilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

IRAK ZİYARETİ PAZARTESİ GÜNÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran-İsrail gerilimi Ortadoğu’da etkilerini sürdürürken, 12 yıl önce Başbakanken gittiği Irak’a, bu kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla 22 Nisan’da günübirlik resmi bir ziyarette bulunacak. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde en önemli konu başlıklarını bölgedeki son gelişmeler ile terörle mücadele oluşturacak. Erdoğan’ın Irak’taki temaslarında terörle mücadele konusu tüm ayrıntılarıyla masaya yatırılacak. PKK terör örgütü ile mücadele için atılacak adımlar karara bağlanacak. Erdoğan’ın Bağdat hükümeti ile görüşmesinde en az 25 maddeden oluşması beklenen mutabakat zaptının da imzalanması planlanıyor.