Dünya Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

29.04.2024 - 14:14 | Son Güncellenme:

Riyad'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Filistin konulu toplantıya katılan Bakan Fidan, Al Sani ve Faysal bin Ferhan ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Diplomatik kaynaklar tarafından verilen bilgilerde iki tarafın Gazze’deki son durum ve müzakereleri ve Ukrayna - Rusya savaşını görüştüğü bildirildi. Görüşmede Bakan Fidan, Blinken'a ayrıca Gazze’deki katliamın biran önce sona ermesi gerektiğini; kalıcı ateşkes ve insani yardımların Gazze’ye ulaşması için İsrail üzerinde baskı kurulması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Bakan Fidan, ABDli mevkidaşı Blinken ile görüştü

Bakan Fidan Suudi Arabistan’da "Filistin" konulu toplantıya katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Temas Grubu ve bazı Batılı ülkelerin katılımıyla gerçekleşen Filistin konulu toplantıya katıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da temaslarına devam ediyor. Bakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Temas Grubu ve bazı Batılı ülkelerin katılımıyla gerçekleşen Filistin konulu toplantıya katıldı.

Bakan Fidan, ABDli mevkidaşı Blinken ile görüştü

Al Sani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi.

Bakan Fidan, ABDli mevkidaşı Blinken ile görüştü

Faysal bin Ferhan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Riyad'da, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile görüştü.