Gündem Futbolcular bankayı sorumlu tuttu

Futbolcular bankayı sorumlu tuttu

09.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Seçil Erzan davasında dün eski futbolcular Emre Belözoğlu ve Arda Turan ile kaleci Fernando Muslera ifade verdi. Üç isim de “fon”a para yatırırken Denizbank’a, Genel Müdür Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Aydoğdu’ya güvendiklerini vurguladı.

Futbolcular bankayı sorumlu tuttu

Çiğdem Yılmaz - Aleyna Sevim / Yüksek gelir vaadiyle 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen eski banka müdürü Seçil Erzan ile birlikte yedi sanık, “fon dolandırıcılığı” davasında dün üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mağdurlar arasında yer alan teknik direktörler Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera da dün duruşmaya katıldı.

Haberin Devamı

Duruşmada tercüman aracılığıyla ifadesi alınan Muslera, Erzan’ı 2011’de tanıdığını belirterek özetle şunları anlattı: “2022’nin aralık ayında arayıp teklifte bulundular. Parayla ilgili beni Finans İşleri Müdürü gibi kişiler ve Seçil arıyordu. 1,5 ayda yüzde 35’lik kazanç teklifinde bulundular. Erzan bana ‘Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu bu hesabın başında, onlar idare ediyor ve bu Denizbank tarafından yapılan bir şey’ diyordu. Denizbank hesabından 700 bin dolar, Ziraat Bankası’ndan 500 bin doları çekip Musa Mert Çetin’e verdim. Erzan bana paranın geri ödeneceğine dair resmi evrak verdi. Martın sonuna doğru 1.2 milyon dolarlık yatırıma karşı 700 bin dolarım bana geri verildi ama bu para zaten benim paramdı. Benim asıl güvendiğim banka ve Erzan’ın oranın müdürü olmasıydı.”

Haberin Devamı

‘Terim’le görüşmedim’

Emre Belözoğlu da her şeyin bir sabah Volkan Bahçekapılı’nın kendisini arayarak fondan bahsetmesiyle başladığını söyledi. Belözoğlu, şunları kaydetti: “Paraları parça parça Volkan’a verdim, o da Seçil’e teslim ettiğini söyledi. Seçil, ilk parayı teslim etmeden önce fonla alakalı bilgilendirmeyi bana yaptı. Bankada Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun yönettiği fon ve yüksek kâr olduğunu Seçil söyledi. 4 milyon 290 bine ulaştıktan sonra daha fazla yatırım yapmamı söyledi. Hedef rakamın 5-10 milyon olduğunu söyledi. Seçil’le yüz yüze bir kere, birkaç defa da telefonla görüştük. Tüm parayı verdikten sonra görüştük. Seçil’e ulaşamayınca paraları teslim ettikten sonra bana verilen kağıtlarla bankaya gittim. Hiç para alamadım. Seçil, ‘Fatih Terim’in burada parası var’ dedi. Ama ben Fatih Terim’le bu konuyla ilgili hiç görüşmedim. ‘Fatih Terim fonu’ diye ilk defa duyuyorum. Ben parayı bankaya ve Erzan’ın bulunduğu mevkiye güvenerek verdim.”

Ara kararını açıklayan mahkeme, Denizbank’ın üst düzey yöneticileri Semin Tekin, Tanju Kanya, Cenk İzgi ve Oğuz Atilla’nın tanık olarak dinlenilmeleri için bankaya yazı yazılmasına karar verdi. Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu’nun, tanık olarak dinlenilmeleri talebi ise diğer banka yöneticileri dinlendikten sonra değerlendirilecek. Dava 24 Mayıs’a ertelendi.

Haberin Devamı

Futbolcular bankayı sorumlu tuttu

Galatasaray’ın kalecisi Muslera, dün 20.00’deki Rizespor maçı öncesinde sabah saatlerinde duruşmada ifade verdi. 

‘Fatih Hoca hamimizdir’

Bir avukatın, olayın ortaya çıkmasının ardından bankaya neden Fatih Terim ile gittiği sorusu üzerine Turan, “Fatih Hoca büyüğümüzdür, hamimizdir. Böyle bir durum olduğunda bu durumu konuşmak için onunla gittim, Hakan Ateş ile olan ilişkisinden ötürü” dedi. Belözoğlu da aynı soruya “Bankaya Fatih Terim ile gitmemizin sebebi bize hamilik yapması içindi. Fatih Terim fonunu ilk defa duydum. Biz tamamen bankadaki fona katılmıştık” karşılığını verdi.

‘Ben paramı alırsam hiç yatmasın’

Arda Turan da duruşmada şöyle konuştu: “Seçil Erzan fondan bahsederek bunun faiz olmadığını söyleyerek beni ikna etti. 13 milyon 900 bin dolar kadar para verdim. Kendisi de 6 milyon 400 bin doları geri verdi. ‘Paraları neden elden veriyoruz’ diye sorduğumda, ‘Bu fon bankanın hazinesinde oluyor’ dedi. Tamamen Denizbank’a güvenerek bu paraları verdim. Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu’yu da suçlamayarak, Denizbank bundan sorumludur. Şube müdürüne sahip çıkmalıydı. Ben Ateş’e, Aydoğdu’ya da ulaşabilirdim ama tüm işlemlerimi Seçil yapıyordu, güveniyordum. Bu konularda biraz safım. Saf olmasam bu kadar parayı verir miydim?” “Maalesef şikayetçiyim” diyen Turan’a Mahkeme Başkanı “Seçil Erzan etkin pişmanlıktan yararlansın mı?” diye sordu. Turan’ın, “Ben bu hukuk sözlerinden anlamıyorum. Ben paramı alırsam hiç yatmasın, beni ne ilgilendirir. Zaten zarardayım” demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

Futbolcular bankayı sorumlu tuttu

‘Terim’e ‘Para yok’ diyemedim’

Seçil Erzan, Fatih Terim’le ilgili “Hocayla ilgili neden konuşmuyor” denildiğini belirterek şunları kaydetti: “Hoca özel bankacılıkta zarar etmişti. Bankayı değiştirmek istiyordu. Bana elden 300 bin dolar teslim ederek, ‘Bunu değerlendir’ dedi ve sonra 1 milyon dolar getirdi. Hoca ekside olduğunu biliyordu ve önceden fazla aldığı için bana 1 milyonu gönderdi. Terim’in 300 bin doları beklediği kadar değerlenmedi ama ben ona hiç para yok diyemedim. Hep istediği parayı verdim. Terim’e hiç yok diyemedim.”