Gündem Bolu'da orman yangını! 26,5 saat sonra iyi haber

Bolu'da orman yangını! 26,5 saat sonra iyi haber

16.08.2023 - 15:42 | Son Güncellenme:

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyünde, orman yangını, 26,5 saat sonra kontrol altına alındı.

Boluda orman yangını 26,5 saat sonra iyi haber

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyünde, dün sabah saatlerinde sarp arazinin bulunduğu alanda orman yangını çıktı. İlk belirlemelere göre elektrik hattından çıktığı tahmin edilen yangının ardından bölgeye Bolu Orman Müdürlüğü ile çevre ilçelerden arazözler ve ekipler sevk edildi. 3 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı da yangına havadan müdahale etti.

Haberin Devamı

10 KİLOMETRE MESAFEDE BİR YANGIN DAHA ÇIKTI

Dün gece saatlerinde ara verilen havadan müdahale, sabah saatlerinde yeniden başladı. Ekiplerin çalışmaları sürerken, bölgeye 10 kilometre uzaklıktaki Tepebaşı köyü mevkisinde yeni bir yangın çıktı. 2 farklı alandaki yangınlara 8 helikopter havadan, çok sayıda iş makinesi, arazöz, itfaiye ve personel ile gönüllü vatandaşlar karadan yangına müdahale ediyor.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Her iki bölgeye de havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekiplerimiz yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye takviye helikopterler sevk edildi. İki bölgede de hava araçları müşterek olarak yangını kontrol altına almaya çalışıyor” dedi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Haberin Devamı

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Güneyçalıca köyünde, dün saat 09.30 sıralarında çıkan orman yangını, 26,5 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ormanın kahramanları 15 Ağustos 2023 Salı günü saat 09.30 sularında Göynük Güneyçalıca köyü yakınında başlayan orman yangınını 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü saat 12.00 sularında kontrol altına aldı, soğutma çalışmaları devam ediyor" denildi.